Teknik

Published on maj 7th, 2013 | by Andreas Westling

5

ESPN America upphör i Sverige 31 juli

Det var i februari i år som det engelska telekom- och tv-bolaget BT meddelade att man förvärvat ESPN:s brittiska bolag. Framför allt ville BT åt de olika fotbollsrättigheter ESPN äger, bland annat skotska Premier League och UEFA Europa League, men fick på köpet även de rättigheter som ligger i kanalen ESPN America. Det hintades redan då att BT ämnade lägga ner alla ESPN-kanaler utanför de brittiska öarna, och nu har man meddelat de nordiska leverantörerna att ESPN America och ESPN Classic upphör den 31 juli i år.

Vad innebär det här för baseboll-Sverige? På kort sikt inte så mycket, de med ett redan initierat intresse abonnerar troligen på den prisvärda och heltäckande MLB.tv-tjänsten. På längre sikt kan det dock medföra en stagnation i nytillkomna basebollintresserade. ESPN America är en kanal som ligger med i många kanalpaket hos svenska tv-leverantörer och det relativt stora basebollutbudet har lockat in en och annan till sporten. Bland annat undertecknad, när kanalen hette NASN (North American Sports Network) innan den köptes upp av ESPN. Efter ESPN Americas kommande sorti sänds inte längre baseboll från MLB på svensk television, och vi får inte heller längre ta del av Baseball Tonight – ESPN:s dagliga program med sammandrag.

Tillägg: Mikael (@karusski) informerade att vi även missar det årliga Little League Baseball World Series, det vill säga slutspelet för världens största organiserade ungdomstävling.

För den som är intresserad av ESPNs college-sporter går det att se online. Mer info finns på deras hemsida.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑