AL Central

Published on mars 30th, 2014 | by Andreas Westling

3

Vi tippar MLB-säsongen 2014

Inför-rapporterna är skrivna och då återstår bara det slutgiltiga tippandet av hur divisionerna slutar. Andreas har sina till vänster och Martin till höger.

AL East

 AndreasMartin
1
Yankees
Rays
2
Red Sox
Red Sox
3
Rays
Yankees
4
Orioles
Orioles
5
Blue Jays
Blue Jays

Andreas: Den mest svårtippades divisionen där fyra lag har kapacitet att vinna, där Orioles smyger bakom de tre tippade topplagen men får ge sig på grund av sämre pitchers. Yankees tar divisionen av motsatt anledning, för första gången på flera år har man en tydlig och stark rotation. Red Sox är hyfsat intakta från sitt bejublade 2013 och Rays har en imponerande organisation som år efter år fortsätter leverera ett slagkraftigt lag. Blue Jays kommer ohjälpligt sist, stjälpta av basebollens mest konkurrensutsatta division.

Martin: Rays har förstärkt ganska ordentligt, främst sin bullpen. Går lite emot magkänslan som säger att det är lite floppvarning på Rays. Red Sox har sitt lag ganska intakt och är en het utmanare till titeln men får nöja sig med ett wild card. Yankees saknar flera spelare, även om man förstärkt också, men håller inte i ligans tuffaste division. Orioles är svårtippade men Rays, Red Sox och Yankees är ett nummer för stora. Inte så mycket som talar för att Blue Jays är bättre än förra året, men har chans att klättra någon placering.

 

AL Central

 AndreasMartin
1
Tigers
Tigers
2
Royals
Royals
3
White Sox
Indians
4
Twins
White Sox
5
Indians
Twins

Andreas: Dels har Tigers ligans bästa spelare i Miguel Cabrera, och pitchers av inte denna jord i Verlander och Scherzer. Bakom känns Royals kompletta med en spännande pitcheruppsättning. White Sox rycker upp sig rejält jämfört med i fjol. Twins och Indians kör ett hårt race om att inte komma sist, och jag tror Twins drar det längsta strået.

Martin: Tigers känns som ligans bästa lag, utan tvekan. Royals känns som ett stabilt lag även om man inte gör så mycket väsen av sig i en i övrigt ganska dålig division. Indians har tappat sedan förra året och borde vara ganska nöjda med en tredje plats. White Sox och Twins är fortsatt dåliga och Twins är det sämre av lagen.

 

AL West

 AndreasMartin
1
Athletics
Angels
2
Rangers
Athletics
3
Angels
Rangers
4
Mariners
Mariners
5
Astros
Astros

Andreas: Slå upp ”mångsidighet” i ordboken och Athletics logotyp borde vara det första du ser. Få lag har samma möjlighet att experimentera med sin uppställning och personligen tror jag att Josh Reddick får ett bättre år än 2013. Rangers har redan vid säsongsstart lite för mycket skadebekymmer för att ta förstaplatsen, men har ett lag av högsta kapacitet. Angels har förstås Mike Trout, men frågan är om Josh Hamilton och Albert Pujols kommer tillbaka till sina gamla form? Mariners är – Cano till trots – för tunna, och Astros ett sorgebarn.

Martin: Toppen av AL West är svårtippad, ingen given vinnare utan känslan är mer ”en stabil andraplats”. Riskerar att få skämmas i september igen när jag tippar Angels etta, men dom har ett så pass bra lag att de borde ta hem divisionen. Athletics är fortsatt bra och tar ett wild card. Mariners har egentligen bara Cano och det hade inte ens hållit för en fjärde plats om inte Astros varit på en nivå som få lag varit på i modern tid.

 

NL East

 AndreasMartin
1
Nationals
Braves
2
Braves
Nationals
3
Phillies
Phillies
4
Mets
Mets
5
Marlins
Marlins

Andreas: Nationals avslutade 2013 imponerande och tar med sig formen, och nyanlända Doug Fister, till toppen av divisionen. Braves har nästan uteslutande försvagats och har för mycket skador på sin pitcheruppsättning. Phillies har en alltjämt stabil trupp, men också åldrande med frågetecken på spelare som Ryan Howard och nya A.J. Burnett. Mets är mycket bättre i år, trots att Matt Harvey kommer att vara borta nästan hela säsongen. Marlins har Stanton men inte så mycket mer som kan leverera redan i år.

Martin: Braves känns som lite svagare än 2013, men borde än då ta första platsen före Nationals som värvat starkt. Phillies är ett mittenlag som hade kunnat utmanas av Mets om det inte vore för skador på bl.a. Matt Harvey. Marlins har nått nya nivåer av värdelöshet och blir överlägset först. Om man vänder tabellen upp-och-ner…

 

NL Central

 AndreasMartin
1
Cardinals
Cardinals
2
Reds
Pirates
3
Pirates
Reds
4
Cubs
Brewers
5
Brewers
Cubs

Andreas: En läskigt bra rotation i Cardinals och reko offensiv tar dem till ytterligare ett slutspel. Reds har farliga batters men något mer bekymmersam rotation. Ska Pirates nå slutspel igen krävs även i år en överprestation från ett par spelare. Cubs kommer att få det tufft i år också, men magkänslan säger att Brewers får ta över sistaplatsen.

Martin: Cardinals har fortsatt ett grymt lag, främst defensivt och borde klara divisionssegern ganska enkelt. Pirates tar andra platsen eftersom Reds känns något sämre i år. Blir en kamp i botten mellan Brewers och Cubs men Brewers är snäppet bättre.

 

NL West

 AndreasMartin
1
Dodgers
Dodgers
2
Giants
Giants
3
Diamondbacks
Diamondbacks
4
Rockies
Rockies
5
Padres
Padres

Andreas: Dodgers är den klubb som har de högsta lönekostnaderna och givetvis ett lag därefter. Det behövs kanske uppryckningar av spelare som Ethier, Kemp, Hanley Ramirez och Crawford men jag tror att det relativt svaga motståndet i divisionen gör Dodgers till solklar etta. Giants blir ”best of the rest” med Diamondbacks tätt intill. Padres och Rockies gör återigen upp om fjärde- och femteplatsen.

Martin: Dodgers är en given divisionsvinnare, inte mycket mer att säga om dem. Giants kommer rycka upp sig och borde ta ett wild card med sin andra plats. Diamondbacks känns lika mediokra som förra året, Rockies tar fjärde platsen men sätter en liten skrällvarning på dem. Padres kommer sist.

Vinnare av World Series:

Andreas: Står och velar mellan True Blue och klubben från huvudstaden, men det blir slutligen Los Angeles Dodgers som får bli mitt tips. Ett lag med en spelare som Clayton Kershaw lär vinna titeln förr eller senare.

Martin: Magkänslan säger Detroit Tigers. Man har en stark pitching och ännu starkare offensiv, trots att Prince Fielder är borta. Man möter Los Angeles Dodgers i World Series, som annars känns nästan lika starka.

2013 års tips

Hittar ni här. Martin imponerade med att tippa NL East helt rätt och hade totalt 12/30 placeringar rätt. Andreas var betydligt jämnare och hade 3/5 placeringar rätt i svårtippade AL East och totalt 13/30 rätt och vann alltså den interna ligan.

Tags: , , , , ,


About the Author • Rodsockan

  Bra jobbat grabbar!

  • Thanks man! Vad tror du om AL East själv?

   • Rodsockan

    Hur jag än vänder och vrider på det så blir det helknöligt så jag, jag jävlar i mig avstår haha!

Back to Top ↑