Om Playball

Playball såg sitt ljus januari 2013 efter en längre tids funderande på att starta en svensk nyhetssida om den amerikanska basebolligan Major League Baseball. Vi är för tillfället två stycken skribenter och en krönikör som brinner för var sitt lag, utöver kärleken till själva sporten, och försöker skriva ödmjukt vad som händer inom MLB.

Andreas Westling

Från: Stockholm
Twitter: anwest1
Favoritlag: New York Yankees
Favoritspelare, historiskt: Lou Gehrig
Favoritspelare, nuvarande: Aaron Judge
Favoritarena: PETCO Park, San Diego
Bio: Blev basebollintresserad 2007 när jag zappade mig in på en basebollmatch på tv, men tjuvstartade redan som liten med olika basebollspel till datorn. Följer Yankees dagligen och lagvalet blev lätt när jag i samma veva som jag blev intresserad av sporten läste om Yankees-ikonen Lou Gehrigs livsöde på 30-talet. Ses ibland som åskådare på Stockholm Basebolls matcher på Skarpnäck.

Martin Sundquist

Från: Huskvarna
Twitter: priddartvi
Favoritlag: Tampa Bay Rays
Favoritspelare, historiskt: Lou Gehrig
Favoritspelare, nuvarande: Kevin ”Dreamy McHustle” Kiermaier
Favoritarena: AT&T Park, San Francisco
Bio: Basebollintresset föddes sommaren 2011 när jag var i Florida på semester. Åkte från Orlando till St. Petersburg och såg Rays – Blue Jays och blev fast. Lever baseboll under somrarna och det ska mycket till för att jag ska missa en Rays-match som startar innan 22:00 svensk tid. Tränar även baseboll i Jönköping och har outfield som favoritposition!

Johan Macke

Från: Stockholm
Twitter: rodsockan
Favoritlag: Boston Red Sox
Favoritspelare, historiskt: Mariano Rivera
Favoritspelare, nuvarande: David Ortiz
Favoritarena: Fenway Park, Boston
Bio: Upplevde baseball ordentligt första gången jag var i New York 2007 med min familj. Var aldrig på någon match men ”såg” det överallt och blev nyfiken. Följde en del av det i Bjurmans dåvarande krönika i Aftonbladet om USA-sport, långt innan blogg- och Twittertiden vi lever i nu. Började titta på slutspelet på dåvarande NASN. Boston blev mitt lag mycket p.g.a. ”The Curse”-historien, såg de även i slutspelet 2007 men vill dock poängtera att jag började hålla på laget f.o.m. 2008. Besökte staden första gången 2010 och har varit där varenda år sen dess. Har även sett matcher på Yankee Stadium och Citi Field. Är närmast löjligt förälskad i sporten!


Comments are closed.

Back to Top ↑