Vi listar de alternativ som finns för att Major League Baseball i Sverige. Både vad gäller hela matcher eller sammandrag och höjdpunkter. Tveka inte att höra av er till oss på Twitter om ni har något tillägg som kan gagna fler. Informationen nedan är uppdaterad senast: 2018-08-10.

MLB.tv

Ligans officiella streamingtjänst. I USA är det lokala laget alltid blockerat via en så kallad ”blackout” (dvs bor du i New York kan du inte se Yankees matcher utan hänvisas till ett tv-abonngemang), men i Sverige har vi inga sådana begränsningar utan vi får se alla matcher från samtliga lag. För en basebollintresserad är denna tjänst en no-brainer med tanke på utbud och det relativt låga priset. Dessutom har tjänsten stöd för många olika plattformar och enheter. Exempelvis iOS, Android, webbläsare, Apple TV, Playstation, Xbox och Chromecast.

Pris: Cirka 120 dollar + EU-skatt (20 %) för ett år, inkluderar grundsäsong och slutspel
Länk: www.mlb.tv

Viaplay

Mitt under säsongen 2018 annonserade NENT Group att deras tjänst Viaplay under säsongerna 2018-2019 kommer att visa tolv direktsända matcher i veckan, All Star Game och alla matcher i World Series. Viaplay har ingen egen studio eller kommentator, utan vidaresänder ett av lagens tv-feeder till sin tjänst.

Pris: 399 kr per månad för Viaplay Sport, inkluderar alla deras sporträttigheter
Länk: www.viaplay.se

Facebook Watch

Under säsongen 2018 har Facebook ensamrätt att sända 25 stycken matcher i USA och globalt, det innebär att de matcherna inte ens sänds via MLB.tv utan bara hos Facebook. Produktionen står MLB för och håller således en hög nivå.

Pris: Gratis, men man måste vara en registrerad och inloggad användare
Länk: www.facebook.com/MLBLiveGames/


Så här ser du höjdpunkter från matcher kostnadsfritt

Om du inte behöver se hela matcher eller vill ha ett billigare alternativ så finns det olika sätt att se höjdpunkter från matcherna gratis.

MLB.tv
Vad: Man får se så kallade ”condensed games” gratis via ligans officiella tjänst. Det innebär ett lite längre sammandrag från matcherna, cirka 7-10 minuter per match.
Länk: www.mlb.com/live-stream-games

MLB.com Video
Vad: På ligans officiella hemsida så har de en kuraterad avdelning med videoklipp. Där samlar MLB de bästa och mest häpnadsväckande händelserna i matcherna. Allt från långa homeruns, spektakulära defensiva spel och roliga saker som händer under matcherna.
Länk: www.mlb.com/video

ESPN MLB
Vad: Även om ESPN har trappat ner med MLB de senaste åren så har de höjdpunkter från alla matcher.
Länk: www.espn.com/mlb/scoreboard

FOX Sports MLB
Vad: Även den andra stora sportgiganten i USA har videoklipp från de flesta av matcherna
Länk: www.foxsports.com/mlb/scores

Yahoo Sports MLB
Vad: Yahoo sänder korta sammandrag (cirka en minut) från varje match
Länk: sports.yahoo.com/videos/mlb/