Vi listar de alternativ som finns för att Major League Baseball i Sverige. Både vad gäller hela matcher eller sammandrag och höjdpunkter. Tveka inte att höra av er till oss på Twitter om ni har något tillägg som kan gagna fler.

Informationen nedan är uppdaterad 2023-03-23.

MLB.tv

Ligans officiella streamingtjänst. I USA är det lokala laget alltid blockerat via en så kallad ”blackout” (dvs bor du i New York kan du inte se Yankees matcher utan hänvisas till ett tv-abonngemang), men i Sverige har vi inga sådana begränsningar utan vi får se nästan alla matcher från samtliga lag. För en basebollintresserad är denna tjänst en no-brainer med tanke på utbud och det relativt låga priset. Dessutom har tjänsten stöd för många olika plattformar och enheter. Exempelvis iOS, Android, webbläsare, Apple TV, Playstation, Xbox och Chromecast.

MLB har de senaste säsongerna sålt ett antal matcher till streamingtjänster som exempelvis Apple TV+, YouTube och Peacock. De matcherna sänds inte på MLB.tv. YouTube-matcherna fungerar i Sverige, men MLB-sändningarna på Apple TV+ och Peacock fungerar inte här.

Pris: 150 dollar per år för samtliga matcher. 130 dollar om man nöjer sig alla matcher för ett enskilt lag. Skatt tillkommer.
Länk: www.mlb.tv


Viaplay

Viaplay äger tyvärr rättigheterna för Sverige och sänder ett antal matcher i veckan. Viaplay har en tendens att avsluta sändningen mitt i matcher. Använd bara denna tjänst om du råkar ha ett abonnemang för att se en annan sport eller liga.

Pris: För dyrt
Länk: www.viaplay.se


Så här ser du MLB-höjdpunkter kostnadsfritt

Om du inte behöver se hela matcher eller vill ha ett billigare alternativ så finns det olika sätt att se höjdpunkter från matcherna gratis.

MLB.tv
Vad: Man får se så kallade ”condensed games” gratis via ligans officiella tjänst. Det innebär ett lite längre sammandrag från matcherna, cirka 7-10 minuter per match.
Länk: www.mlb.com/live-stream-games

MLB.com Video
Vad: På ligans officiella hemsida så har de en kuraterad avdelning med videoklipp. Där samlar MLB de bästa och mest häpnadsväckande händelserna i matcherna. Allt från långa homeruns, spektakulära defensiva spel och roliga saker som händer under matcherna.
Länk: www.mlb.com/video

ESPN MLB
Vad: Även om ESPN har trappat ner med MLB de senaste åren så har de höjdpunkter från alla matcher.
Länk: www.espn.com/mlb/scoreboard

FOX Sports MLB
Vad: Även den andra stora sportgiganten i USA har videoklipp från de flesta av matcherna
Länk: www.foxsports.com/mlb/scores

Yahoo Sports MLB
Vad: Yahoo sänder korta sammandrag (cirka en minut) från varje match
Länk: sports.yahoo.com/mlb/scoreboard/