All Star Game-panelen

Dags för det tredje – och sista inlägget – inför årets All Star Game som bekant spelas inatt kl 02.00.

I dagens panel har vi med oss Johan Macke som gäst, en stockholmare med Boston Red Sox som  favoritlag. Ni hittar honom även på Twitter under namnet @SwedeRS.

Fråga 1: Runt klockan 05-06 svensk tid på onsdag kommer vi få veta vilken liga som får fördel i  World Series. Är det rätt att låta en jippomatch avgöra det? Om inte, hur ska det bestämmas vilka som får hemmaplansfördel i World Series?

Martin: Att ge fördel av en sådan tramsmatch är lite konstigt, men å andra sidan finns det inget riktigt bra sätt att ge fördelen. Det mest rättvisa skulle vara den liga som vunnit flest interleague-matcher. Det tredje alternativet är att helt enkelt låta det vara vartannat år skulle det vara fördel National League och vartannat år American League. Med det som alternativ är det lika bra att låta jippomatchen få avgöra. Fördelen med det är att man skapar lite mer intresse inför matchen. Jämför med NFL:s motsvarighet Pro Bowl där intresset är ganska dött då det inte är något på spel.

Andreas: Jag brukar vända på frågan något, för det finns många sätt att avgöra vilket lag som ska få den eventuella sjunde matchen i World Series på sin hemmastadion. Det kan vara det lag som har flest segrar, vilket lag som spelat bäst i det årets interleague-spel m.m. Om man istället frågar sig hur man kan få en All Star-match att bli intressantare att vinna så får man inte lika många självklara svar. Där tycker jag vinsten av hemmaplansfördel fyller en bra funktion och ger matchen den extra kryddan för att lyfta statusen från att vara just enkom en jippomatch.

Johan: Jag kan tycka att det på ett sätt är lite kittlande att All Star-matchen gäller något. Man sitter ju verkligen och håller på ena laget.. Men svaret är nej. Det lag i World Series med mest antal segrar i grundserien ska få hemmafördelen


Fråga 2: Max Scherzer startar för American League och Matt Harvey för National League. Vad säger du om det, rätt beslut eller vem borde ersätta?

Martin: Scherzer är väldigt konstigt val, han är visserligen 13-1 i W-L en statistik som jänkarna älskar men är ganska värdelös. Felix Hernandez ser jag som det givna valet. Harvey har jag lite lättare att köpa, även om Clayton Kershaw är en bättre pitcher, hemmaplan i All Star Game ger honom rätten att starta.

Andreas: Harvey ska givetvis få starta när matchen går på hans och sitt Mets CitiField. Visst har i synnerhet Clayton Kershaw presterat något bättre, men Harvey har förtjänat sin plats. Scherzer känns inte lika solklar, jag hade hellre sett Felix Hernandez eller Clay Buchholz. På ett personligt plan hade det varit stort om Mariano Rivera fått starta sin trettonde och sista All Star-match, men han kommer garanterat att få ta hand om en inning senare i matchen.

Johan: Visst är det rätt. Scherzer, kommentarer överflödiga! Vore skoj om Harvey kan åstadkomma något i närheten av vad Pedro gjorde i Boston 1999!


Fråga 3: I söndags tjuvstartade All Star-breaket med att lovande talanger i Team USA och Team World spelade 4-2 på CitiField. Vad visste du om matchen innan den spelades?

Martin: Jag visste om att den spelades och att en av mina minor league-favoriter Billy Hamilton startade. Tog mig en snabbkoll på lineupen men intresset för matchen var väldigt lågt. 

Andreas: Inte mer än att Red Sox lovande SS Xander Bogaerts skulle spela för världslaget. 2-3 och 1 run blev hans individuella resultat.

Johan: Att Xander Bogaerts var med såklart, håller man på Rödstrumporna så gör man!


Fråga 4: Avslutningsvis, vilka vinner årets match och vilken spelare blir MVP?

Martin: American League vinner. Snäppet bättre offensivt och bra pitchers, det stora hotet är om man visar på bristfällig defensiv eller en total breakdown av någon pitcher. Men på pappret har man det bättre laget. MVP blir – tråkigt nog – Miguel Cabrera.

Andreas: Chris Davis och Miguel Cabrera är de två första spelarna någonsin som går in i ett All Star-break med fler än 30 HR och 90 RBI. Det kommer National League att få smaka, 8-4 vinner American League med! MVP blir Davis efter två bastanta homeruns.

Johan: Hjärtat säger American League, och att David Ortiz blir MVP. Men, hjärnan tycker sig minnas att National League vunnit de senaste tre åren och jag tror nog de gör det inatt igen.. Men jag hoppas såklart på American League.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!