Winter Meetings 2013

Winter meetings 2013 är slut och tyvärr  fick vi inte se några jättetrades. Ett par mindre trades och några free agent-signingar blev det. Den stora snackisen blev istället en regelförändring.

Det rapporterades i förväg att det skulle diskuteras om kollisioner vid hemplattan och det gjordes det också. Den 11:e december skrev MLB på Twitter att regelkommittén beslutat att man skulle förbjuda kollisioner vid hemplattan. Det ska sägas att det behövs ett godkännande från MLB Players Assosiation först, men det mesta tyder på att det från och med 2014 inte kommer vara tillåtet för en löpare att springa in i en catcher och tackla honom när han blockerar hemplattan utan måste i så fall slidea.

Reaktionerna från fansen har varit väldigt kraftiga men spridda. Många som är emot regeln har bland annat hävdat att det är den värsta regeln sen man tillät designated hitter American League. Såhär har det låtit på internet

  • Tycker att det är åt h******! Catchern har alltid ett eget val att göra när löparen kommer! Stå kvar eller gå undan.
  • Enbart ägarnas snålhet som bestämmer. En catcher som är på disabled list kostar pengar och därför vill man få bort det. Och j**** idioterna förstör sporten.
  • Inget av det här hade varit nödvändigt om domarna hade följt regelboken. Ingen spelare är tillåten att hindra löparens väg. Ingenstans i regelboken görs det något undantag för catchern.
  • Det är publiken som betalar lönerna och publiken vill se kollisioner, det är en del av sporten. Låt fansen bestämma!

En stor andel håller dock med ägarna och säger bland annat

  • Så kollisioner vid hemplattan är spännande? Jag undrar hur många som faktiskt känt ”spänningen” av att vara bredvid hemplattan, fånga ett kast från rightfield och sedan vänt sig för att tagga men blivit knockade av ett pucko till löpare som kommit in i full fart.
  • Jag förstår ägarna, ingen vill betala miljontals dollar för att se sin spelare knockas och sedan vara på disabled list i flera månader.
  • Äntligen! Spelarnas säkerhet går först!
Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!