Nyhetssvep vecka 11


Måndag 10 mars

ikon_nyheter Den före detta San Francisco Giants-spelaren Barry Bonds är tillbaka, om än bara för en vecka och i en tränarroll. Under en veckas tid är han ”special instructor” under Giants försäsong. Bonds slutade spela efter säsongen 2007 trots att han slog 28 homeruns den säsongen, vilket innebar att han gick förbi Hank Aaron som den spelare som slagit flest homeruns. Anledningen var hans inblandning i härvan kring dopingkliniken Balco, där han dömdes för att försvårat utredningen. Däremot är han inte dömd för dopinganvändande juridiskt, även om de två röstningsrundorna till Hall of Fame på bara runt 35 % tydligt visar att han är det av media.


Tisdag 11 mars

ikon_skada2 Kris Medlen, som skadade sig under söndagens match, kommer med stor sannolikhet behöva göra ytterligare en Tommy John Surgery. Atlanta Braves-pitchern opererade sig sommaren 2010 och var borta i drygt ett år. Medlem var 15-12 och hade en ERA på 3.11 i fjol.


Onsdag 12 mars

ikon_pengar Som följd av Kris Medlens skadebekymmer skrev Atlanta Braves och Ervin Santana på ett 1-årskontrakt värt 14,1 miljoner dollar. Santana rankades som den bästa pitchern utan kontrakt för kommande säsong, och har under offseason försökt få till ett flerårskontrakt utan att lyckats.  Han har tackat nej till flera kontrakt liknande det Braves erbjöd, bland annat från sin tidigare klubb Kansas City Royals.

Santanas statistik efter åtta säsonger i Los Angeles Angels of Anaheim (2005-2012) och en säsong i Royals:

[table id=23 /]


Torsdag 13 mars

ikon_skada2 Cleveland Indians veteran Jason Giambi träffades av en pitch den 7 mars under en match mot Chicaco Cubs. Bollen tog så illa att ett revben gick av och håller Giambi utanför plan i tre till fyra veckor.


Fredag 14 mars

ikon_pengar Det blev urtypen av ett ”Hometown discount” när Glen Perkins och Minnesota Twins kom överens om ett 4-årskontrakt på 22,2 miljoner dollar. Perkins är född och uppvuxen i St. Paul, gick igenom det amerikanska skolsystemet uteslutande i Minnesota-skolor och universitet. I draften 2004 valde Twins honom i förstarundan som det 22:a valet totalt. Perkins gjorde klart tidigt för Twins att han gärna skrev på en förlängning, trots två år kvar av det nuvarande kontraktet, och Twins ville förstås behålla sin closer som förra året stod för 36 saves av 40 möjliga.


Lördag 15 mars

ikon_skada2 För två veckor sedan var det Matt Lindstrom och nu är det nästa Chicaco White Sox-spelare som drar på sig en sträckning i bukmuskeln, vilket drabbade Gordon Beckham när han slog bollar i batting cage. Båda spelarna ska dock vara ok till öppningsmatchen mot Minnesota Twins den 31 mars.


Söndag 16 mars

ikon_skada2 Arizona Diamondbacks tänkta startande pitcher mot Los Angeles Dodgers i Opening Series på lördag, Patrick Corbin, ådrog sig en allvarlig skada i sin vänstra armbåge i lördagens försäsongsmatch mot Cleveland Indians. Senare i veckan kommer vi att få ett definitivt besked huruvida det blir en frånvaro under hela säsongen eller om det är möjligt med en comeback i sommar.
Corbin startade förra säsongen med 9-0, fick en plats i All Star-laget och slutade på totalt 14-8 med en ERA på 3.41.

ikon_skada2 När Detroit Tigers shortstop Jose Iglesias försöker bromsa in efter en löpning får han stora smärtor i båda smalbenen. Iglesias har inga problem att svinga slagträdet och inga problem med att börja löpa, det är när han ska stanna efter en löpning som smärtan uppenbarar sig. Tigers läkarteam har fortfarande inte, trots att Iglesias inte spelat något under försäsongen sedan den 26 februari, funnit orsaken och kommer att konsultera en fotspecialist på tisdag. Iglesias kommer med säkerhet att starta säsongen på skadelistan.


Foto: Keith Allison (Ervin Santana, Los Angeles Angels of Anaheim)

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

 • Olssox
  Posted 17 mars, 2014 at 11:32 0Likes

  Dessa summeringar är guld för det finns alltid något som man missta under veckan som passerat! Giambi och Perkins var det jag tar till mig denna vecka 🙂

  • Andreas Westling
   Posted 17 mars, 2014 at 15:21 0Likes

   Kul! Jag lär mig på vägen själv när jag botaniserar bland nyheterna 🙂

Kommentera!