Nyhetssvep vecka 12


Måndag 17 mars

ikon_skada2 I förra veckan berättade vi att Detroit Tigers shortstop Jose Iglesias skadat sina ben efter att ha bromsat in till andra bas. Det har efteråt visat sig vara en stressfraktur och han kommer börja säsongen på disabled list. Enligt vissa källor så kommer han missa hela säsongen vilket vore ett stort avbräck för Tigers. 24-åringen som kom på andra plats i omröstningen till AL Rookie of the Year förra året slog då .303/.349/.386 över 109 matcher.

ikon_skada2 Oakland Athletics unge starting pitcher Jarrod Parker kommer missa hela säsongen då han behöver göra en Tommy John surgery uppger flera källor, bland annat Jason Beck. Det blir den blott 25 år gamle pitcherns andra Tommy John efter att ha opererat armbågen redan hösten 2009. Parker kom till Athletics under offseason 2011/12 och hade under 2013 en W-L på 12-8 med en ERA på 3.97.


Onsdag 19 mars

ikon_nyheter Luis Pena, 18-årig pitcher i Los Angeles Angels of Anaheims organisation, stängs av 50 matcher efter att ha åkt fast med att ha använt det otillåtna preparatet Boldenon – en variant på anabola steroider.


Torsdag 20 mars

ikon_skada2 Cincinnati Reds closer Aroldis Chapman träffades under natten av en line drive i huvudet av Kansas City Royals catcher Salvador Perez.Han var vid medvetande hela tiden och läget uppges vara stabilt. Det är dock fortfarande oklart hur länge han kommer vara borta.

ikon_skada2 Jacoby Ellsbury, New York Yankees, som klev söndagens match med en öm vad fick positiva nyheter från sin röntgen. Opening Day ska inte vara någon fara.

ikon_pengar Att hockeylegendaren Wayne Gretzky hade en son som spelade baseboll på relativt hög nivå kom nog som en överraskning för många. Angels bytte till sig Trevor Gretzky, som spelade single-A-baseboll förra året.


Fredag 21 mars

ikon_skada2 Uppdatering om Aroldis Chapman: Han ska ha klarat sig med ”bara” ett brutet ben strax över ögat och en lätt hjärnskakning. Enligt lagets läkare Timothy Kremchek kan Chapman vara tillbaka till träning redan om sex till åtta veckor. Om du blir träffad i sidan av huvudet, kan det vara förödande säger Kremchek och fortsätter. Där Aroldis blev träffad, du vill inte säga på rätt ställe eftersom han genomgår en operation, men det kunde varit mycket värre, många fler skador, många fler permanenta. Han hade otrolig tur.

ikon_skada2 Detroit Tigers, i SS-nöd efter Jose Iglesias olyckliga skada, bytte till sig Andrew Romine från Angels. Kostade relievern Jose Alvarez.


 Lördag 22 mars

ikon_nyheter Om någon skulle ha lyckats missa det, Opening Day i Australien. Arizona Diamondbacks tog emot Los Angeles Dodgers i två hemmamatcher, Dodgers inledde med att vinna med 3-1 på lördagsförmiddagen och under tidig söndag vann man med 7-5 innan det var dags för lagen att åka tillbaka till USA för den ”riktiga” opening day om en dryg vecka.


 Söndag 23 mars

ikon_skada2 I söndagens match mellan Rays och Red Sox träffades Tampa Bays pitcher Matt Moore av en boll i ansiktet. Nu verkar det inte vara i närheten så allvarligt som för Chapman tidigare i veckan men röntgen kommer utföras på måndag för att se att allt står rätt till.

ikon_pengar Det ryktas att David Ortiz och Boston Red Sox är överens om en förlängning av kontraktet som går ut efter denna års säsong. Ryktena säger 16 miljoner dollar för 2015 och en klubboption för 2016.

ikon_skada2 När Texas Rangers bytte bort Ian Kinsler efter förra säsongen var tanken att den lovande Jurickson Profar skulle bli ny ordinarie 2B. De planerna får nu något på framtiden på grund av en förslitning i sin högra axel som håller Profar borta 10-12 veckor.

ikon_pengar Detroit Tigers har under försäsongen försökt få till ett nytt kontrakt med sin pitcher Max Scherzer men meddelar nu att det senaste budet inte accepterats. Scherzer, Cy Young Award-vinnare 2013, blir free agent efter 2014 och har enligt Tigers tackat nej till ett flerårigt kontrakt som skulle ha gjort honom till en av ligans bäst betalda pitchers.


Foto: Sean Benham (David Ortiz, Red Sox)

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!