Nyhetssvep vecka 13


Måndag 24 mars

ikon_nyheter Dominikanen Alexander Colome, som spenderat större delen av sin proffskarriär i Tampa Bay Rays organisation, åkte fast för doping. 25-åringen hade tagit ämnet boldenon och 50 matchers avstängning väntar. Colome har startat tre matcher för Rays, alla 2013 och han har på de matcherna en ERA på 2.25. I minor league ligger den på 3.59 över 123 matcher.

ikon_skada2 San Diego Padres nya pitcher Josh Johnson startar säsongen på skadelistan efter att ha fått en sträckning i den högra underarmen. 4-5 veckor räknas Johnson vara borta.


Tisdag 25 mars

ikon_nyheter I 15 år har New York Yankees toppat listan över ligans klubbar som spenderar mest på spelarlöner. Nu är man dock passerade av Los Angeles Dodgers. Topp 5, summan är i dollar:

  1. Los Angeles Dodgers – 235 miljoner
  2. New York Yankees – 204 miljoner
  3. Philadelphia Phillies – 180 miljoner
  4. Boston Red Sox – 163 miljoner
  5. Detroit Tigers – 162 miljoner

Onsdag 26 mars

ikon_skada2 Texas Rangers pitcher Yu Darvish kommer troligen inte att kasta på Opening Day mot Philadelphia Phillies, smärtor i nacken sätter stopp för de planerna.
Uppdatering 30 mars: Rangers sätter Darvish på 15-day disable list som säkerhetsåtgärd, trots att smärtorna ska ha gått över. Han sätts upp retroaktivt från 21 mars.

ikon_skada2 Även Clayton Kershaw, Los Angeles Dodgers, har bekymmer (rygg) och är troligen inte aktuell på Opening Day. Beslut kommer i helgen.
Uppdatering 30 mars: Dodgers placerar Kershaw på skadelistan och gör det från och med 23 mars, vilket gör honom aktuell för match mot Detroit Tigers om han är frisk.

ikon_pengar Los Angeles Angels of Anaheim släpper sin pitcher Joe Blanton och betalar hans lön ($7,5 miljoner) för 2014 och för den buyout ($1) som finns för nästa år.


Torsdag 27 mars

ikon_pengar Chris Young, SP, och Seattle Mariners kommer överens om ett år och $1,5 miljoner.

ikon_pengar Blott två år har Starling Marte spelar i MLB och i dag skrev Marte och Pittsburgh Pirates på ett 6-årskontrakt som ger Marte $31 miljoner. Den dominikanska outfieldern blev ordinarie i fjol och stod för 12 HR, 35 RBI och 41 SB.

ikon_pengar Detroit Tiger ess Miguel Cabrera skriver på ett kontrakt som håller honom i klubben i tio år. Ryktesvägen säger att kontraktet under denna period är värt hela $292 miljoner. Cabrera tjänar $44 miljoner de två närmaste säsongerna på sitt gamla kontrakt, och förlänger med åtta nya år för $248 miljoner.


Fredag 28 mars

ikon_nyheter Major League Baseball och MLB Players Association kom under natten till lördagen fram till nya, hårdare bestraffningar för spelare som åker fast för doping. Vid första tillfället väntar 80 matchers avstängning (slutspelsmatcher räknas ej med), 162 matcher vid andra avstängningen och livstid vid tredje gången. Både MLB och MLBPA var enligt uppgift pådrivande i frågan. Dessutom ska antalet tester mer än dubbleras för att ta kliv mot en renare sport.

ikon_skada2 Utöver Yu Darvish sätter Texas Rangers upp Matt Harrison på skadelistan (15 dagar). Harrison har problem med nacke och rygg och räknar vara tillbaka tidigast i slutet av april.

ikon_pengar Los Angeles Angels of Anaheim och Mike Trout kommer slutligen överens om ett kontrakt på sex år och $144,5 miljoner. Trout, som fortfarande ses lite som en supertalang men samtidigt blivit en etablerad spelare, får således bra betalt innan han blir free agent, men ger samtidigt bara upp tre år av sin kommande free agency-period.

ikon_nyheter St. Louis Cardinals köper sin AAA-klubb Memphis Redbirds och äger nu totalt fyra Minor League-lag.


Lördag 29 mars

ikon_skada2 Problemen med pitchers som skadar sig verkar förfölja Atlanta Braves. Denna gång är det relievern Cory Gearrin som ådragit sig en skada i sin högra armbåge. Klubbens läkarteam har inte kunnat avgöra hur lång tid Gearrin blir borta, men Braves General Manager Frank Wren säger att det troligen är en ”signifikativ skada”.

ikon_nyheter Under fredagens träningsmatch mellan Toronto Blue Jays och New York Mets, inför 46.121 stycken åskådare i Montreal Olympic Stadium, föll en åskådare ner från läktaren i ett cirka 10 meters fritt fall. Åskådaren behandlas för sina kritiska skador på sjukhus.


Söndag 30 mars

ikon_skada2 Chicago White Sox placerar sina infielders Gordon Beckham och Jeff Keppinger på 15-day disable list från och med 21 mars. Beckham har problem med en bukmuskel och Keppinger med sin högra skuldra.

ikon_skada2 Shane Victorino, RF i Boston Red Sox, ser ut att kunna missa öppningsmatchen mot Baltimore Orioles på grund av en sträckning i sin högra vad.


Foto: Keith Allison (Miguel Cabrera, Detroit Tigers)

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!