En känslosam dag

UPPDATERINGAR (Årets trade deadline är nu över):

23.11
Well, nu är det slut. Tack ni som ville vara med och läsa, hoppas ni uppskattade detta. Jag är fan lite trött i pallet men det var roligt. Vi hörs snart! /Johan

22.32
Chicago Cubs skickar Emilio Bonifacio och James Russell till Atlanta Braves mot Victor Caratini.

22.17
Miami Marlins har bytt till sig Jarred Cosart, Enrique Hernandez och Francis Martes från Houston Astros i utbyte mot Collin Moran, Jake Marisnick, Austin Wates och ett complimentary draft pick. *uppdateras, snurrig denna*

22.13
Det slutar inte! Martin Prado skickas från Arizona Diamondbacks till New York Yankees mot catcher prospect Peter O’Brien.

22.01
Detroit Tigers har bytt till sig David Price från Tampa Bay Rays. Det är en deal som innefattar Detroit, Tampa Bay och Seattle Mariners.
Austin Jackson går från Detroit till Seattle.
Drew Smyly från Detroit till Tampa Bay.
Nick Franklin från Seattle till Tampa Bay.
Willy Adames går från Detroit till Tampa Bay.

21.48 (och 21.45)
Stephen Drew ska ha blivit bortbytt från Boston Red Sox till New York Yankees. Boston får Kelly Johnson och Red Sox skickar med pengar till Yankees.

21.05
Andrew Miller ska nu ha blivit bortbytt från Boston Red Sox till Baltimore Orioles mot LHP prospect Eduardo Rodriguez.

21.04
Cleveland Indians ska enligt uppgifter ha skickat iväg Asdrubal Cabrera till Washington Nationals i byte mot Zach Walters.

20.27 (och 20.15)
Chris Denorfia byts bort till Seattle Mariners från San Diego Padres enligt Jon Heyman, CBS Sports. San Diego får tillbaka Abraham Almonte & Stephen Kohlschee i dealen.

20.04
Milwaukee Brewers har bytt till sig Gerardo Parra från Arizona Diamondbacks mot Mitch Haniger och Anthony Banda.

19.13 (och 19.00)
Red Sox skickar LHP Corey Littrell och 1.75 miljoner dollar till St Louis för att göra traden komplett.

18.47
Enligt Peter Gammons, Hall Of Fame-writer, får Red Sox tillbaka Allen Craig och Joe Kelly i traden.

18.36
John Lackey har nu skickats till St. Louis Cardinals enligt källor.

17.30 (och 16.26)
Liten notis bara: Cespedes är alltså free agent efter 2015. Han skulle egentligen få genomgå arbitration-processen, trots att han alltså signades av Oakland för 36 miljoner dollar över 4 år, men har inskrivet i sitt kontrakt att han alltså ska bli strikt free agent efter 31/10-2015. Uppgifter enligt John Sherman, New York Post.
Dessutom kan han inte erbjudas ett qualifying offer efter säsongen 2015, även det inskrivet i kontraktet.

17.05
Smått humoristisk trade då Sam Fuld som alltså blev designated for assignment av Oakland i april, blev upplockad av Minnesota Twins, nu skickas tillbaka (!?) till Oakland i en trade som skickar Tommy Milone till Minnesota. Hej och hå.

15.55
Boston ska även få ett ”competitive balance draft pick” från Oakland, samtidigt som Boston skickar med en del pengar, summan fortfarande okänd, enligt Jeff Passan, Yahoo Sports.

15:48
Boston verkar få Yoenis Cespedes tillbaka i en trade som förutom Jon Lester även innefattar Jonny Gomes enligt uppgifter från Alex Speier, WEEI

15.44
Det verkar vara Oakland Athletics enligt Jon Heyman, CBS Sports.

15.42
Lester kommer spela för ett lag på västkusten enligt Jeff Passan, Yahoo Sports.

15.40
Jon Lester har tradeats enligt Jeff Passan, Yahoo Sports.

RYKTEN:

21.43
Stephen Drew till Yankees? Verkar så om Gordon Edes på ESPN Boston har rätt..

19.45
Mera stora grejer på gång om denna tweet från Joel Sherman stämmer: ”Been told #Rays are definitely moving Price”

19.24
Giants och Rangers diskuterar en möjlig trade som innefattar Alex Rios.

19.10
Nu verkar Detroit vara riktigt på G att försöka få Miller också..

18.41
Baltimore Orioles försöker få Andrew Miller från Red Sox.

18:28
John Lackey tycks vara nära en trade till Dodgers eller Cardinals (samtidigt som en annan källa, bara någon minut tidigare, sa att det var ungefär 70% chans att en trade skulle bli av).
Chris Denorfia lär trade:as från San Diego Padres.
Los Angeles Dodgers vill verkligen ha Chris Benoit från San Diego Padres.

Senaste tiden: Det har spekulerats vilt på Twitter att både John Lackey (ev. Marlins gick surret igår) och Andrew Miller ska skickas iväg. Helt jävla vansinnigt i min mening.
Lackey tjänar alltså 500.000 dollar nästa år p.g.a. en klausul i sitt kontrakt som kom till när han var borta hela 2012 p.g.a. sin Tommy John-operation.
Miller är lagets absolut bästa vänsterhänta relief pitcher, han tjänar 1.9 miljoner dollar i år efter hans sista arbitrationprocess och är alltså free agent efter säsongen, och jag kan inte för mitt liv förstå varför de ska släppa honom nu.

KRÖNIKA:

Baseboll är fascinerande. Oftast fantastiskt, flera gånger väldigt frustrerande. Det slår mig när jag ser på denna säsongen hur snabbt det vänder. Boston Red Sox hade säsongen 2012 under managern Bobby Valentine ett fullkomligt vidrigt år. Det var som att avslutningen (den berömda kollapsen) av 2011 bara fortsatte. Laget vann 69 av 162 matcher. Det var misär. Men sen skeppades, som det kändes, en halv armé till Los Angeles och vips var någon slags nystart igång. Hur det gick? Jo, ganska bra. 2013 var en saga, något jag för alltid kommer vara tacksam för.

Torsdag 31:a juli 2014 är dock så långt ifrån den glansen man kan komma. Laget har vunnit 48 av 108 matcher, eller .444 som man säger på basebollspråk. De, ja, suger, helt enkelt. General Manager Ben Cherington sa för några dagar sedan att alla förändringar som görs kommer vara för att skapa en titelutmanare till 2015. Jag har stort förtroende för honom men kan inte säga att jag alltid gillat besluten de tagit. Nedan följer det som hänt senaste veckan:

Jake Peavy till San Francisco mot två relief pitchers.
Jag är ärligt talat inte så påläst vad det gäller de två spelare Boston fått tillbaka men jag tyckte den här traden kändes rätt bra. Peavy är, precis som alla andra som var med förra året, en hjälte som kom in förra sommaren och gav allt så läget kunde gå hela vägen. Hans resultat i år, numera 1-10 är totalt missvisande. Visst, han har haft några dåliga matcher men många gånger fått lida för monumentalt uselt runsupport. Peavy återförenas med Giants manager Bruce Bochy som kamperat ihop förut i San Diego och jag önskar honom all lycka då han kommit till en ”contender”.

Felix Doubront till Chicago Cubs mot en PTBNL (Player to be named later).
”Doobie” har ärligt talat varit ett jävla headcase på sistone. Jag är glad att de blev av med honom. Jag tror dock att med ett mijöombyte och kanske med chansen att få starta på så kan det bli bra för honom. Jag har sagt det förut och säger det igen: ”he’s got the stuff, he only needs to get more consistent”.

Jonny Gomes till Oakland Athletics som en del av Jon Lester-dealen.
Inför säsongen signade Gomes ett tvåårskontrakt värt 10 miljoner dollar, överbetalning skrek många. Om det var värt det? Ja jävlar.. Han kom in med en vinnande attityd efter slutspel med Cincinnati 2010 och Oakland 2012 och var en erkänt bra clubhouse-kille. Jag gillade dealen som fan. Han hade flera ”clutchhits” förra året och gnällde inte på sin situation som ”bänkspelare” utan bara körde på. I år har det gått sämre för honom och det har dessutom blivit betydligt mindre speltid. ”Gomesy” var härlig att följa men jag är väldigt glad för hans skulle att han nu får komma tillbaka till Oakland och få chansen att vinna ett mästerskap igen.

Jon Lester till Oakland Athletics (tillsammans med Jonny Gomes) mot Yoenis Cespedes.
Det här känns. Det är inte roligt. Lester för mig är inte vem som helst. De spelare som har funnits med hela tiden sen jag började följa Rödstrumporna 2008 har alltid varit lite speciella. David Ortiz, Dustin Pedroia och såklart, Jon Lester. En snubbe som överlevt cancer och kommit tillbaka som lagets ace. En pitcher som gav mig min första live-vinst mot Yankees på Yankee Stadium i augusti 2012. En känslostark spelare om även kämpat på med sin #NVRQT-kampanj för sjuka cancerbarn. Det låter kanske konstigt men han har även svarat mig på Twitter, bara det gjorde mig glad.

Han var totalt dominant i slutspelet 2013 och har varit en av få som varit bra även i år. Jag tror hans option för 2014 var värd 13.75 miljoner dollar, en ”nobrainer” för Boston såklart men jag har hela tiden trott att de skulle skriva ett nytt kontrakt med honom, precis som de gjorde med Pedroia. Uppgifter säger att man under försäsongen erbjöd ett kontrakt värt 70-80 miljoner för 4 år. Ett smärre hån, och jag tror på allvar att hade Boston erbjudit 5 år och en summa runt 100-110 miljoner hade han varit kvar nu.

Lester har flera gånger sagt hur gärna han ville stanna, att han var beredd att ta ett billigare kontrakt (s.k. hometown discount) för att få det gjort. När ryktena om en trade började bubbla upp kom nästa citat: ”Jag kan skriva ett nytt kontrakt med Boston även om jag blir bortbytt nu”. Helt sant, och helt sjukt. Jag tror inte det finns en jävla chans att han återvänder. Jag menar, varför skulle han göra det? Visst, han kommer inte stanna i Oakland om inte smärre mirakel sker men idén om att han skulle återvända känns väldigt avlägsen. Förtroendet för Bostons management lär ju vara sådär nu, minst sagt. Att han nu blivit bortbytt betyder också att han inte kan erbjudas ett qualifying offer efter säsongen vilket ju gör det ännu svårare att få tillbaka honom, medan managements för Dodgers, Yankees och kanske även Cubs dansar i stillhet på sina kontor.

Så, det här suger. Jag absolut hatar att han inte är Red Sox-spelare längre. Vänner/fans till laget jag har i USA skriver nu att de hoppas han kommer tillbaka. Jag har på ett sätt lust att fråga exakt hur jävla naiva de kan vara men, ja, jag vet inte. Jag har väl ett promillehopp men, nej.. Bara inte han hamnar i Yankees också. När Jacoby Ellsbury skrev på för Yankees kändes det inge vidare men om Lester skulle hamna där också, då vet jag inte vad jag gör.

Bye Jon, I will miss you, a lot.

John Lackey (och Corey Littrell) till St. Louis Cardinals mot Allen Craig och Joe Kelly.
Vilken berg och dalbana Lackeys tid i Boston varit. Inför säsongen 2010 skrev Lackey ett 5-årskontrakt värt 82.5 miljoner dollar. Det började väl sådär de första två åren. Han kämpade men var aldrig den där pitchern som Boston såg när han var i Los Angeles. Säsongen 2012 var han borta p.g.a. Tommy John-surgery och man visste inte riktigt vad man kunde vänta sig efter det.

Döm då till min och mångas förvåning när han kom tillbaka som förbytt under förra året. Lackey var överlag kanon och var en enorm orsak till mästartiteln. Match 3 mot Justin Verlander och resten av Detroit i ALCS glömmer jag ALDRIG. Nu får St. Louis honom i 1,5 år, nästa år tjänar han alltså 500.000 som nämndes under ”rykten”. Den här dealen känns ändå rätt bra då Boston får tillbaka spännande spelare. Men, det är klart att förlora ännu en hjälte känns lite grann.

Stephen Drew till New York Yankees mot Kelly Johnson
Stephen är en hjälte för 2013. Han kom in sent i år, det borde nog inte ha hänt. Det här är asbra för Yankees som nu får sin framtida shortstop (glöm inte var ni hörde det först) och Red Sox kan satsa fullt ut på Xander Bogaerts som SS. Denna deal kändes väldigt bra och nödvändig.

Andrew Miller till Baltimore Orioles mot Eduardo Rodriguez
Som det står under rykten, jag gillar inte att bli av med honom. Nu sägs det att han kan tänka sig att komma tillbaka efter säsongen men jag vet inte vad jag ska tro om det där precis som Lester. Han har varit lagets bäsat vänsterhänta relief pitcher och jag tycker de skulle förlängt men men, får se vad som händer efter säsongen..

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

  • Andreas Westling
    Posted 31 juli, 2014 at 23:23 0Likes

    Tack för uppdateringarna, Johan – världsklass!

    • Andreas Westling
      Posted 31 juli, 2014 at 23:24 0Likes

      … men lite missnöjd att Yankees inte drämde till med en megadeal, tar du på dig den missen? 😉

Kommentera!