Nyhetssvep vecka 46

ikon_pengar Under måndagen blev det klart att samtliga tolv spelare som erbjudits ett s.k. qualifying offer tackat nej till detta.

ikon_pengar Senare samma dag skrev Michael Cuddyer (senast i Colorado Rockies) ett två-årskontrakt med New York Mets. Cuddyer hade erbjudits ett qualifying offer innan dess.

ikon_nyheter Natten till tisdagen offentliggjordes omröstningen till Rookie of the Year. Vinnare blev Jacob deGrom i National League och Jose Abreu i American League. Abreu fick samtliga röster till förstaplatsen vilket är tionde gången det händer i ligan.

ikon_nyheter Ett dygn senare utnämndes vinnarna av Manager of the Year. Buck Showalter tog hem titeln i American League och Matt Williams i National League. Det är tredje gången Showalter tar hem titeln medans Williams vann för första gången.

ikon_nyheter Natten till torsdag var det dags för nästa prisutdelning, Cy Young award. Vinnare med samtliga förstaplatsröster i National League blev Clayton Kershaw för tredje gången och i American League blev det, något förvånande, Corey Kluber.

ikon_pengar Under torsdagen rapporterades det att Detroit Tigers förlängt med sin DH/1B Victor Martinez. 35-åringen får ett kontrakt på fyra år värt 68 miljoner dollar.

ikon_nyheter Årets sista stora utmärkelse delades ut under fredagen. Mike Trout vann MVP-titeln och fick samtliga förstaplatsröster i American League. I National League fick Clayton Kershaw, som även vann Cy Young award, titeln. Något diskutabelt enligt vissa då han fick två fjärdeplatsröster.

ikon_pengar  Enligt uppgift så är Giancarlo Stanton och Miami Marlins överens om ett nytt kontrakt. $325 miljoner och 13 år påstås det och ska innehålla s.k. no-trade och opt-out klausuler. 25-årige Stanton hade en mycket bra säsong under året och blev bland annat utnämnd till All star-matchen, vann Silver Slugger award och kom på en tredje plats i omröstningen till National Leagues MVP.

ikon_nyheter Tampa Bay Rays bytte under natten till fredag bort sin SP Jeremy Hellickson till Arizona Diamondbacks. 27-åringen imponerade på många under sina första år och även vann Rookie of the Year award 2011. Under sina två sista säsonger hade han dock stora problem med att pitcha långt in i matcherna och skulle få väldigt svårt att ta en plats i Rays rotation. Diamondbacks skickar två prospects i utbyte mot Hellickson.

ikon_nyheter Talangligan Arizona Fall League avslutades under helgen. Utnämnd till MVP blev 1B Greg Bird i New York Yankees organisation. Sedan man började dela ut priset 2002 har spelare som Dustin Ackley och Nolan Arenado vunnit titeln.

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

 • Rasmus Holmberg
  Posted 20 november, 2014 at 22:19 0Likes

  Hade inga problem med att Kershaw fick MVP. Inte många som ens var i närheten av hans standard under säsongens gång. Möjligtvis Bumgarner. Däremot så tyckte jag inte Trout var så pass bra att han förtjänade MVP. Han lever otroligt mycket på sitt namn numera. Tror at Dbacks kan ha gjort ett kap med Hellickson faktiskt. Miljöombyte kan vara vad han behöver och Dbacks behöver sannerligen förbättra det mesta.

  • Martin Sundquist
   Posted 5 januari, 2015 at 02:19 0Likes

   Stjärnan på att svara här…
   Trout: Visst, lever på sitt namn men det är många som gör. Tycker ändå att han var en given MVP. Kershaw förtjänade också sin titel, även om jag inte gjort några högljudda protester om Stanton eller McCutchen vunnit.
   Dbacks KAN ha gjort ett kap. Hellickson är en chansning, i Rays hade han ingen framtid men han har en enorm potential och miljöombyte är vad han behöver, precis som du säger. Oavsett om han lever upp till den eller inte så önskar jag som Rays-fan honom ett stort lycka till.

Kommentera!