Nyhetssvep vecka 10

De största nyheterna under vecka 10, 2016.

ikon_skada2 Jhonny Peralta, shortstop i St. Louis Cardinals, slet sönder ett ledband i sin vänstra tumme när han fångade en foulboll i en försäsongsmatch mot New York Mets. Peralta väntas bli borta 2-3 månader.

ikon_pengar Chicago White Sox blev den nya klubbadressen för Austin Jackson. Kontraktet är på ett år och är värt fem miljoner dollar. Den mångsidige outfieldern har spelat för Detroit Tigers, Seattle Mariners och nu senast i Chicago-rivalen Cubs.

ikon_pengar Pedro Alvarez och Baltimore Orioles kom överens om ett 1-årsavtal värt 5,75 miljoner dollar med möjlighet att tjäna ytterligare 1,25 miljoner i olika bonusar. Alvarez kommer senast från Pirates som släppte honom i december. Spelaren ryktades få en årslön runt åtta miljoner dollar om Pirates valt att ha kvar honom, något Pirates uppenbarligen tyckte var för dyrt med tanke på hans dåliga defensiv. Alvarez slog 27 HR och .243 under 2015.

ikon_nyheter Houston Astros och manager AJ Hinch har kommit överens om ett förlängt kontrakt. Detaljer som antal kontraktsår och lön är hemliga, i linje med klubbens policy.

ikon_skada2 Carter Capps, Miami Marlins hårt kastande reliever, har gjort en Tommy John Surgery och är borta resten av säsongen. Capps kastade 31 inningar och hade hela 58 strikeouts i fjol.

ikon_skada2 Phillies tyska talang Aaron Altherr blir borta 4-6 månader på grund av en handledsskada. Altherr skadade sig i försäsongsmatchen mot Atlanta Braves när han slängde sig efter en boll.

ikon_skada2 New York Mets nya shortstop Asdrubal Cabrera missar resten av försäsongen på grund av en knäskada. Det är fortfarande oklart om han hinner bli frisk till Opening Day.

ikon_nyheter Prince Fielder har med hjälp av en ansiktsmask fått bukt på sin sömnapné, en sjukdom som gör att man stundtals slutar andas under sömnen. Fielder har lidit av trötthet under sitt vakna dygn på grund av sin dåliga sömn. Tester visade att Rangers-spelaren slutade andas i genomsnitt 39 gånger per timma, där 30 gånger per timma anses vara extremt.

ikon_skada2 Oakland Athletics otursförföljde pitcher Jarrod Parker missade hela 2015 på grund av skada i armbågen, en skada han åtdrog sig under sin rehabiliteringsträning efter sin andra Tommy John Surgery. I förra veckan slog Parker upp sin skada, en fraktur i ett ledband, och mycket pekar på att han missar hela denna säsongen.

ikon_pengar David Freese och Pittsburgh Pirates kom överens om ett 1-årskontrakt värt tre miljoner dollar. Freese har spelat i St. Louis Cardinals och nu senast i Los Angeles Angels och har en World Series MVP-titel på meritlistan. Pirates letade efter en ersättare till Jung Ho Kang under dennes skadefrånvaro.

Foto: Keith Allison

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!