Nyhetssvep vecka 9

ikon_nyheter Under tisdagen spelades årets första matcher mellan två MLB-lag. Säsongen är igång!
Schemat för TV-sända matcher under spring training hittar du här.

ikon_pengar Salvador Perez skrev ett femårskontrakt med Kansas City Royals värt 52,5 miljoner dollar. Kontraktet innebär att klubben plockar upp optionsåren för 2017-2019 värda totalt 16,5 miljoner dollar och en förlängning över 2020 och 2021 som kommer ge catchern ytterliggare 36 miljoner dollar.

ikon_nyheter New York Yankees ny-signade reliever Aroldis Chapman stängs av i 30 matcher för våld i hemmet. Han påstås ha misshandlat sin flickvän och skjutit åtta pistolskott i luften. Avstängningen innebär att Chapman blir free agent efter säsongen men förlorar ca två miljoner dollar under sin avstängning som kommer gälla till och med 8 maj.

ikon_nyheter Michael Cuddyer och New York Mets kom under onsdagen överens om att köpa ut Cuddyer från sista året av hans kontrakt. Han får mellan två och tre miljoner dollar istället för 12,5 miljoner.
36-åringen, som hade hunnit fylla 37 innan säsongen började, meddelade samtidigt att han kommer avsluta sin karriär som professionell basebollspelare efter 15 år i major league. 

ikon_pengar Kolten Wong och St. Louis Cardinals har kommit överens om ett femårskontrakt med en klubboption för ett sjätte år. Kontraktet garanterar honom 25,5 miljoner dollar och skulle Cardinals plocka upp optionen för 2021 tjänar han ytterligare 12,5 miljoner. Den 25-årige andra basmannen gjorde sin debut 2013 och hade annars blivit free agent säsongen 2020.

ikon_nyheter Tampa Bay Rays skrev under lördagen ett minor league-kontrakt med sin f.d. 1B/DH Dan Johnson. Det noterbara? Han skriver kontrakt som pitcher och kommer fokusera på att utveckla sin knuckleball. ”Det inte är första gången jag försöker mig på det, men att det är första gången jag gör det seriöst” säger 36-åringen som har kastat knuckleballs hela livet.

ikon_nyheter Chase Utley som skadade Ruben Tejada med en ful slide i NLDS förra året har fått sin två matcher långa avstängning hävd efter överklagan. Däremot ändrades reglerna för slides till andra bas under förra veckan.

 

Foto: Keith Allison

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!