Bara ett drygt dygn kvar..

..sen ska schemat för 2017 släppas enligt uppgift. Eller ja, det preliminära schemat i alla fall. Nu tror jag inte att ett möjligt nytt CBA-avtal mellan ligan och spelarunionen kommer påverka det speciellt, men man får väl för en gångs skull kanske invänta det nya avtalet innan man bokar någonting.
Snälla MLB, ge mig Chicago White Sox borta på sommaren nu, så svårt kan det väl inte vara?
Och (utan att bli girig) gärna en Cubs-match på Wrigley Field ungefär samtidigt..
Det kan väl inte vara för mycket begärt, eller??


En häftig match

Det small ordentligt på Rogers Centre i Toronto igår. Blue Jays mötte Boston Red Sox i den tredje och sista matchen i serien. Boston vann enkelt i fredags, 13-3, medan Toronto tog andra matchen, 3-2. En mycket nervös undertecknad såg matchen med min Bostonkompis Andreas och slets mellan hopp och förtvivlan matchen igenom.

Det kändes väldigt bra när Jackie Bradley Jr. slog en 3R HR i 2:a inningen. Red Sox ledde med 4-1 och hade kommit åt Aaron Sanchez tidigt. I bot 3rd kom Toronto tillbaka ordentligt mot Clay Buchholz. När inningen var slut hade Blue Jays vänt till 6-4, bl.a. efter en grand slam av Troy Tulowitski. Rödstrumporna kämpade sig tillbaka i top 4th och kvitterade till 6-6. Vid det laget hade både Buchholz och Sanchez fått lämna matchen. I bot 4th small det igen för Toronto. Edwin Encarnacion slog sin andra homerun för matchen, 8-6. Då kändes det lite motigt.
Homerunfesten fortsatte i top 5th när Hanley Ramirez slog till, 8-7.
Vad som sedan utspelade sig var smått surrealistiskt.

Inget, absolut inget Red Sox-fan glömmer någonsin match 2 i ALCS mot Detroit Tigers 2013. I underläge 0-1 i matcher och 1-5 i matchen på Fenway Park stegade David Ortiz upp med bases loaded och 2 outs i bot 8th. På kullen stod Tigers reliever Joaquin Benoit.
Han kastade, Ortiz svingade och slog (i alla fall för min del) den mest enorma homerun jag sett. 5-5..
Boston vann senare på en walkoff i 9:e, kvitterade matchserien till 1-1 och hur det gick sen vet ni.
Senast igår pratade jag och Andreas om Ortiz’ homerun och sa det igen:
”Om han inte slår den, då går de inte ens till World Series”.

Det var då, för tre år sen. Spolar vi tillbaka till gårdagen går vi till 6:e inningen.
Bradley Jr svingar sig till en out.
Blue Jays byter pitcher till Bo Schultz.
Dustin Pedroia, single.
Xander Bogaerts, single.
Då kommer Torontos manager John Gibbons för att hämta Schultz.
Det är Ortiz’ tur att slå.
Gibbons ber om en ny reliever, Joaquin Benoit.

Det började bubbla i magen. Jag försökte hålla mig lugn, sa inte så mycket till Andreas men jag har för mig jag sa något om ”du vet vem det är va?”. Han nickade.
Pausen var slut. Ortiz stegade upp..

..och denna makalösa numera 40-årige slagman gjorde det igen.
Vi stod upp och skrek hemma hos mig.
8-7 var nu 8-10.

Man borde ha lärt sig vid det här laget vad ”Big Papi” kan åstadkomma, men mot just den här pitchern? Igen? Benoit som dessutom inlett sin tid som Blue Jay med 18 raka innings utan att släppa en run? Det var ta mig fan inte klokt. Bostons reliever Brad Ziegler sa efter matchen:
”Efter Davids homerun var det som att hela arenan tappade luften”. Det var fantastiskt.

Boston ökade på till 11-8 i 7:e och höll sedan det matchen ut. Holmgången, ”slugfesten” eller vad man nu vill kalla den tog nästan fyra timmar. Andreas lämnade min lägenhet runt elvatiden.
Vi var båda mycket glada men jag sa det till honom:
”Jag är fan helt slut!”.

För det var jag. Vilken pärs. Efter 2014 och 2015 års debacle för Red Sox tar jag dock det här racet alla dagar i veckan. Det är nervöst men jag älskar det. Det är tur det, för det blir inte enklare.
Boston är efter en 9-matchers (6-3 record) roadtrip tillbaka ikväll på Fenway Park.
Tre matcher mot Baltimore Orioles och sedan fyra mot New York Yankees.
Men va fan, bring it on AL East, Rödstrumporna är redo!


Notiser om divisionerna/Wild Card

Yankees förlorade igår. Det hade de inte gjort på ett tag. Tampa Bay Rays vann på Yankee Stadium med 4-2 och avslutade därmed Bronx Bombers winning streak som nådde 7 matcher på lördagen.

Om jag inte läste fel kan Chicago Cubs clincha NL Central om de lyckas med en sweep mot Cardinals i St Louis nu måndag-onsdag. Skulle Cubs torska en av matcherna kan de istället clincha hemma på Wrigley på torsdag.

Både jag och Veckans MLB-podden (främst Olof) skrev av Seattle Mariners från slutspelsjakten i AL. Hur de reagerade på det?
5 raka vinster.
3,5 matcher efter i Wild Card-racet.
Lär inte gå, men likt Yankees är det ju roligt när lag som ”är borta” plötsligt inte är det.

Baltimore Orioles tog 2/3 mot Tigers i helgen och ligger nu på en delad andraplats i AL East med Toronto. Samtidigt förlorade Houston Astros 2/3 hemma mot Cubs och är även de nu 3,5 matcher efter i kampen om WC-platserna.

San Fransisco Giants har tagit tre raka vinster och är nu tre matcher efter Los Angeles Dodgers om segern i NL West. De leder Wild Card-ligan en match före New York Mets (7-3 sista 10) och två före Cardinals och allt tyder på att det kommer stå mellan de tre lagen. Både Miami Marlins (71-72) och Pittsburgh Pirates (69-72) är under .500 och lär inte repa sig från det.


Övrigt

Vad fan hände med Pirates i år?!

Hur många gånger ska denna Red Sox-supporter tvingas ta upp den där jävla Gary Sanchez egentligen? Det går ju inte låta bli. Han har om inte DEN bästa så i alla fall en av de bästa catcher-armarna jag någonsin sett. Han kommer bli en superstjärna.. Tyvärr haha..

Till skillnad från förra året i slutspelet så inleder” AL-delen av matcherna i år.
Det betyder att ALWC (4/10) spelas före NLWC (5/10).
De två första ALDS-matcherna (tor-fre 6-7/10) spelas före NLDS-matcherna (fre-lör 7-8/10).
Inga lag/tider är uppenbarligen klara, men ni kan ändå se slutspelsschemat här.

2017. Imorrn! Inga dumheter nu MLB.. GE MIG!

Tack för att ni läste.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!