Inför NLCS

Well, basebollsäsongen går sorgligt nog mot sitt slut, MEN det är ändå några veckor kvar.
I natt svensk tid inleds ett tungviktsmöte i NLCS och här får ni lite inför-läsning:

Chicago Cubs – Los Angeles Dodgers

Tidigare möten i år (Chicagos siffror först):

2-0, 0-5, 2-1, 7-2 (i Chicago).
6-4, 2-3, 0-1 (i Los Angeles).
Totalt 4-3 i matcher.

Troliga pitching matchups:

Lördag: Jon Lester Kenta Maeda
Söndag: Kyle Hendricks TBA (ev. Clayton Kershaw)
Tisdag: Jake Arrieta TBA (ev. Rich Hill)
Onsdag: John Lackey TBA

Preview:

Innan jag börjar, vad gäller pitching matchups ovan har jag skrivit eventuellt Kershaw respektive Hill med tanke på hur många dagar det var innan de startade senast. Nu pitchade Kershaw lite i relief för att stänga NLDS-serien i torsdags, men jag tror ändå att han kommer starta på söndag då det då är fem dagar sedan hans senaste start. Likaså gäller för Rich Hill som inledde matchen i torsdags och därför borde starta på tisdag, men det förklarar ”eventuellt”. Nog om det!

Så gott som alla vet väl vid det här laget att Cubs torka är inne på sitt 108:e år, men även Dodgers suktar efter en titel då de inte vunnit sen 1988. Det var året när Kirk Gibson slog en enorm pinch hit-homerun i match ett av det årets World Series. Nu skriver vi 2016 och de här giganterna dundrar igång i natt 02.00 på Wrigley Field i Chicago.

I vanlig ordning lär pitchingen bli avgörande och som jag ser det borde det vara kraftig Cubs-fördel i nattens match. Sen kan det bli betydligt jämnare när Cubs ska försöka åstadkomma något offensivt mot Kershaw och Hill. En faktor som jag tror kan bli enorm är huruvida Dodgers kommer använda tre eller fyra starting pitchers. De tre jag nämnt ovan är ju självskrivna, men sen då? Frågan för mig är HUR mycket vågar Dave Roberts använda sina starters på short rest? Cubs i sin tur har ju sin ”starting four” som de litar på och om inget sensationellt händer lär deras slutspelsrotation fortsätta i den ordningen.

Dodgers kommer in i serien efter 3-2 i matcher mot Washington Nationals medan Cubs slog San Fransisco Giants med 3-1. Vilka som har störst momentum/självförtroende just nu kan man diskutera hur länge som helst. En sak vad gäller Cubs är att det kommer bli betydligt tuffare för dem att komma åt Dodgers pitching i slutet av matcherna. De kan knappast räkna med liknande bullpen meltdowns som i fjärde NLDS-matchen när Dodgers bullpen med closern Kenley Jansen i spetsen står för motståndet.

En spelare som glatt mig hittills i slutspelet är Javier Baez i Cubs. Han är ser lite ut som en spratteldocka som med sin spänstighet, snabbhet och glädje/energi spelar grymt bra baseboll just nu, både framåt och bakåt. Jag ser mycket fram emot den här serien och Baez är en jag kommer hålla lite extra koll på.

Hur går det då? Jag säger ”Cubs in 6”!

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!