Inför NLDS

Igår inleddes slutspelet på allvar med två ALDS-matcher.
Toronto Blue Jays slaktade Texas Rangers på bortaplan (10-1!) medan Cleveland Indians segrade i en tight match (5-4) mot Boston Red Sox i Cleveland.

Idag inleds NLDS och ni kan läsa lite om de båda serierna nedan.
Det här är en fantastisk basebollkväll/natt. Schemat för kvällens matcher hittar ni här.

Chicago Cubs – San Fransisco Giants

Tidigare möten i år (Chicagos siffror först):

8-1, 3-5, 0-1 (i San Fransisco).
5-4, 2-1, 2-3, 3-2 (i Chicago).
Totalt 4-3 i matcher.

Troliga pitching matchups:

Fredag: Jon Lester Jonny Cueto
Lördag: Kyle Hendricks TBA
Måndag: Jake Arrieta TBA
Tisdag: John Lackey TBA

Preview (av Johan Macke):

Den där ”TBA” verkar få en jävla workload i slutspelet alltså.
Skämt åsido, synd att man inte får reda på lite mer om vilka som är tänkta att starta för Giants när Cubs har allt upplagt och klart.

I podden ”Veckans MLB” tippade Niklas att Wild Card-vinnaren av NL-matchen skulle slå ut Cubs. Spontant kände jag att ”nej, vafan, Cubs måste vara mycket bättre”, men ju mer jag tänker på det så kommer Giants in i slutspelet (igen!) med en sjuhelvetes boost efter Madison Bumgarners formidabla insats på Citi Field i onsdags. Problemet med det för Giants är att p.g.a. WC-matchen ”kan” ju inte ”Mad-Bum” starta igen förrän på måndag om de inte vill starta honom på ”short rest”.

Så, Giants kommer in med ett stort självförtroende, men Cubs ÄR ligans bästa lag, har vunnit flest matcher och borde klara av det tycker jag. Ni ser Cubs samtliga starters ovan medan Giants förutom Bumgarner och Cueto lär skicka ut Matt Moore och Jeff Zamardzija på kullen. Svårt att tro ändå att Giants ska klara av det faktiskt. Bumgarner kan nog ensam stjäla match tre i San Francisco, men Cubs borde vinna serien. Jag tror och hoppas även att David Ross får en stor roll i Chicago, även om han bara är back up-catcher. Mycket rutin och ledarskap i den mannen!

Washington Nationals – Los Angeles Dodgers

Tidigare möten i år (Washingtons siffror först):

1-4, 2-3, 3-4 (i Los Angeles).
4-8, 8-1, 3-6 (i Washington).
Totalt 1-5 i matcher.

Troliga pitching matchups:

Fredag: Max Scherzer Clayton Kershaw
Lördag: TBA Rich Hill
Måndag: TBA  Kenta Maeda
Tisdag: TBA  TBA

Preview (av Andreas Westling):

De är troligen glada i Washington att man fick börja serien hemma mot Dodgers, och framför allt mot Clayton Kershaw. För hur omänsklig Dodgers stjärna än kan vara så har han i år mer än dubbel så hög ERA på bortaplan som på hemmaplan. Låt gå att den är på låga 2.31, men Kershaw är inte lika dominant på bortaplan som han är hemma i Chavez Ravine. Att han över huvud taget är med i slutspelet är dock något man gläds åt i Dodgers. Kershaw missade stora delar av andra halvan av säsongen på grund av en illavarslande ryggskada, men kom tillbaka i september och gick 3-2, ERA 1.29 och tillät motståndarna att bara slå .182 mot honom under fem starter.

I Nationals startar man Max Scherzer i första matchen och har tilltro att han ska kasta långt in i matchen och ha samma fina strikeout-rate som under säsongen (11.2 SO/9). Det man kanske grämer sig åt är att man kommer till serien mot Dodgers med bara en vänsterhänt startande pitcher, Gio Gonzalez. En av Dodgers akilleshälar i år har varit just vänsterhänta pitchers, där man är 22-24 i år. Kan nyckeln finnas i Nationals bullpen? Sammy Solis, Oliver Perez och Marc Rzepczynski är alla vänsterhänta.

Turner vs Turner är annars en stor snackis. Justin Turner i Dodgers och Trea Turner i Nationals. Justin är inne på sin sista säsong innan han blir free agent, och tredjebasmannen har varit en stark bidragande orsak till Dodgers fina produktion under säsongen. Något sämre average än i fjol kanske, men .275 BA och 27 homeruns har varit välkomna och han slog tre homeruns i sex matcher mot Nationals under säsongen.
Den andre Turner’n, Trea, har slagit igenom rejält sedan han kallades upp av Nationals i somras. Efter att börjat på infield så tvingades han ut på outfield för att få en permanent plats i truppen. Treas slashline .342/.370/.567 överträffades bara av Daniel Murphy i laget, men därutöver hade Trea 33 stycken stulna baser på bara 73 stycken matcher. Han är uppmätt till ligans snabbaste spelare mellan baserna i olika mätningar. Kombinationen av bra slagförmåga och vindsnabb gör Trea extremt nyttig.

Noteringar: Bryce Harper, Nationals karismatiske och tänkta superstjärna, har bara slagit .221 sedan All-Star Game. Andrew Toles (OF) började säsongen i Rancho Cucamonga Quakes (Single-A!) men ingår numera i Dodgers 25-mannatrupp. Daniel Murphy, Nationals MVP-kandidat, missade två veckors baseboll i september på grund av skada men är återställd till slutspelet.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!