FFF

Jaha, vad betyder det där ”FFF” då?
”FöräldraFritt Fuckers”! Nä..
”Fisken fes framlänges”? Nejjeee..

NÄHÄ, vad menar du då??! Jo..

”Frustrerande för favoriterna..”

..såklart. För så är det ju! Vi skriver söndag 21:a maj och ännu en varm dag spenderas inomhus skrivandes och funderandes på VARFÖR så många av förhandsfavoriterna i år hackar betänkligt?!

Ska vi börja med mina egna rödstrumpor kanske? De har nästan ”nått botten” (hoppas jag i alla fall) den här helgen i Oakland och förlorat samtliga tre matcher mot de sistplacerade Athletics i AL West. Boston Red Sox, storfavoriter att vinna Al East, är nu 4:a i divisionen och 21-21. Frustrerande? Något.. Så, vad är det som inte fungerar då?

Consistent pitching anyone? Ah, det har de ju som sagt inte haft. Chris Sale fortsätter leverera kanonsiffror, Craig Kimbrel har varit lights out, Eduardo Rodriguez presterar lite bättre än väntat och vänsterhänte doldisen Robby Scott har varit en klippa i lagets annars jävligt svajiga bullpen. De är så upp och ner så berg och dalbaneförbundet ringer vilken sekund som helst.
Ta Matt Barnes t.ex., när han ska kasta har jag absolut INGEN ANING vad jag ska förvänta mig. Antingen kan ha få till två scoreless innings eller släppa en grand slam på några minuter. Charmigt? Ja, det är väl det sporten baseboll handlar om, men jag blir tokig alltså!!

Övriga bullpenpitchers då? Heath Hembree, Ben Taylor, Fernando Abad.. Likadana allihopa, höga berg och djupa dalar. Det håller INTE i årets upplaga av AL East som så smått håller på att få tillbaka känslan av ”den tuffaste divisionen av dem alla”, i alla fall tycker jag det. David Price då förresten? Gjorde sin första minor league-start efter skada för några dagar sedan. Har för mig att han gav upp 3 earned runs på 3 innings och kastade 65 pitches. Sox hoppades inför matchen på typ 85-90 pitches från Price, men det sket ju sig uppenbarligen så nu får han kasta i minst en minors-match till.
Scouter som såg Prices pitching var inte heller särskilt imponerande av hans insats, så den här ”frälsarstämpeln” han har haft på sig får man kanske revidera lite.

Så pitchingen hackar, men sen slår de ju inte heller. Eller jo, men bara ibland.
Hanley Ramirez är ingen David Ortiz (det är i och för sig ingen). Xander Bogaerts har haft en rätt bra säsong överlag, men har inte mäktat med en enda homerun ännu. En förståelig men tråkig utveckling har Andrew Benintendi upplevt på sistone, han var 0-for-24 där ett tag tidigare i veckan. Hamnar han i såna slumps blir det väldigt svårt att vinna den där Årets Rookie-titeln som flera velat ”ge” honom inför säsongen. Tuff press på en ännu inte 23 år fyllda kille som hamnar mitt i det ”vi har inte ”Big Papi” längre så nu får du fan steppa upp här”-läget som Boston verkar befinna sig i. Dessutom, både New York Yankees och Baltimore Orioles (trots en del förluster på senaste) fortsätter hålla avståndet. Så nej, jag är väl inte supernöjd med läget just nu om man säger så!

Något jag inte verkar vara ensam om dock. Hallå där Chicago Cubs, Cleveland Indians och New York Mets-fansen där ute, hur har ni det egentligen?

”Cubbies” är 21-20 just nu (de var 18-19 ett tag). Hur många trodde det inför säsongen?
Kyle Schwarber och Anthony Rizzo har slagit sex resp. sju homeruns vilket inte är dåligt, men förutom det då? När sådana spelare har ett average på .182 resp. .224 kan man ju förstå att det inte flyter på som beräknat. Jag är fullt medveten om att det inte är samma sak, lika många at bats osv, men att självaste John Lackey slagit .267 hittills är ju ändå en ”intressant” notering i sammanhanget.

Cleveland? Två saker! Edwin Encarnacion har slagit .199 hittills, det var nog INTE vad ledningen väntade sig när de kastade pengar på honom i vintras (sju homeruns dock).
Deras starting pitching?! Carlos Carrasco ser bra ut (2.60), men de övrigas ERA då?

Corey Kluber, 5.06
Danny Salazar, 5.66
Josh Tomlin, 6.86
Trevor Bauer, 6.65

Kan bli kämpigt att springa hem AL Central med sån statistik. Två starka undantag för dem dock, closern Cody Allen är 12/12 vad gäller saves och Andrew Miller har ett ERA på 0.43 hittills.

”Metsies? Var börjar man ens.. Hur länge kan de stå ut med Curtis Granderson (.159)? Fan, jag gillar ju honom, han verkar vara en härlig person och spelar hårt och så där, men det går ju bara inte i år?! Jerry Blevins är den enda i hela line upen som har ett ERA under 2. Smaka på den! Matt Harvey, när han inte beter sig som ett småbarn, går ut på kullen och presterar högst mediokert. Lagets bullpen är oerhört skakig och nu är dessutom closern Jeurys Familia borta en längre tid p.g.a. skada!

En sak till vad gäller samtliga fyra lag jag gått igenom. Hemmaspelet!?
Boston är ett undantag, 12-9 på Fenway Park hittills. Men Cubs (10-10), Mets (10-12) och Indians (8-10) får inte till det inför sina hemmafans. Mest anmärkningsvärt är Cleveland med tanke på att de är 14-9 på bortaplan!? Mycket märkligt..

Innan jag går vidare, en favorit som håller: Houston Astros! Deras 29-14 record är det bästa i majors.

Om det är någon som använder MLBs hemsida på datorn och vet hur man stänger av den där jävla autouppspelningen av videos på sidan de har så snälla, berätta hur man gör! Frågar åt en kompis, typ..

Finns det lite oro i Bryce Harper om hans framtid trots allt? Om inte, varför signade han då ett (förvisso rekordstort) kontrakt för 2018 redan nu? 21.65 miljoner dollar är givetvis en väldigt hög summa, men ändå, varför just nu?

Jag ska inte tjata för mycket om det då jag sagt det flera gånger förr och ni säkert vet vad jag tycker vid det här läget om begreppet ”gentlemannasport”, kasta på varandra osv. Men den här intervjun som Miami Marlins manager Don Mattingly gav efter lagets förlust borta mot Los Angeles Dodgers i fredags kväll var väl ändå jävligt märklig? ”De svingade på 3-0”.. Öh, jaha?

Ni vet att jag alltid tipsar och närmast KRÄVER att ni lyssnar på Veckans MLB-podden, men veckans avsnitt var riktigt vasst måste jag säga. Deras snack om Ryan Zimmermann var roligt, sedan gillade jag Bellas fråga samt Olof och Niklas svar och resonerande om frågan vad man ska göra när man går på basebollmatch i USA. Det roliga med det var hur olika det/vi människor är och kan vara.

För jag insåg när jag hörde det att jag är så gott som tvärtom, haha. En stor och märkbar skillnad, jag åker över för att se MITT lag, vilket givetvis förändrar hela grejen än om man ”bara” går dit som marginalbesökare eller vad man ska kalla det. Jag har inte bytt plats på Fenway så ofta, det har hänt men då mestadels för att man fått en bättre plats och inte hamnat bakom de jävla pålarna som de pratade om. På en av de galnare matcherna jag varit på mot Kansas City Royals i juli 2011 började jag och kompisen på bleachers för att till slut hamna bakom home plate (matchen var 2,5 timme försenad och höll sedan på i 4,5 timme). Där satt jag för första och sista gången. Vafan, man ser ju inget?!

Sen att man ska äta och dricka så mycket? Jag gör sällan det heller och äter hellre en god middag på någon trevlig restaurang i närheten innan matchen, såvida det är kvällsmatch såklart. Jag har dessutom en ”regel” att man springer på toa mellan innings och alltid innan motståndarlaget ska slå. När jag förhoppningsvis får se Chris Sale i sommar kanske jag får ändra på den saken dock..

Matmässigt gjorde jag ett undantag när jag var på Citi Field 2013, för där finns det ju en Shake Shack!

Nästan upprörande att höra Niklas (och Olof vad jag vet) berätta att han inte varit på Fenway Park?! Vafalls, vad är det frågan om? Åk dit NU!

Jag har tipsat om den förut och gör det igen, OM ni ämnar besöka Boston och Fenway och ska köpa biljetter online så använd ALLTID den här sidan så ni slipper hamna bakom pålarna.

Förresten, bleachers ÄR ju grejen?! Man ser strikezonen alldeles utmärkt rakt framifrån!

Innan jag avslutar för idag, hur gick det då i den långa och sena matchen mot Kansas?
Torsk 3-1 efter 14 innings, vi stack från Fenway kl 2 på natten.
Det är inte alltid lätt att vara basebollsupporter inte..

Tack för att ni läste!
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

 • Andreas Westling
  Posted 22 maj, 2017 at 12:46 0Likes

  Wrigley Field är ju nästa lika gammal som Fenway, Macke – har du varit där då? Va, va, va? 😉

  Jag kände inför säsongen att Nationals skulle ha en tämligen lätt resa i NL East, och hittills har det sett ut som jag väntat mig sett till ställningen i tabellen. Att Mets däremot skulle ha hela MLB’s sämsta Team ERA (enda laget över 5!) har ju kommit från ingenstans däremot.

  Gällande Harper får jag känslan att kontraktet över nästa år stärker relationen mellan klubb och spelare. Det känns inte lika givet att han lämnar för någon av favoriterna att landa honom som free agent (dessa torde vara Yankees, Dodgers eller Phillies utöver Nationals), utan de löste ett kontrakt för 2018 och påbörjar diskussioner om en förlängning i lugn och ro under nästa säsong medan Nationals har en exklusivitet att få prata kontrakt med honom. Det som säger emot detta är att han har Boras som agent, han tar som bekant gärna sina klienter till free agency.

  • Rodsockan
   Posted 11 juni, 2017 at 15:32 0Likes

   Det här har jag ju glömt att svara på.

   Nä, jag har ju inte det, och frustrationen över att det inte blev så i år finns fortfarande kvar =/

   Nä Mets är en gåta överlag.

   Hmm ja, du har en poäng där, men jag tycker fortfarande att det är lite skumt.

Kommentera!