Nyhetssvep vecka 18, 2017

Generellt

Mets pitcher Matt Harvey stängdes av i tre dagar utan lön av klubben när han inte dök upp till klubbhuset under lördagen. Harvey sa sig ha haft en svår migrän men följde inte klubbens riktlinjer hur man rapporterar frånvaro. Mets skickade hem säkerhetspersonal till Harvey för att se att allt stod rätt till. Nästa dag, när spelaren anlände till klubbens anläggning samma dag som han skulle pitcha, meddelades han om sin avstängning. Försvårande för pitchern var att han sågs vara ute på festligheter till fyra på lördagsmorgonen och Harvey adresserade sedan en ursäkt för sitt agerande.

Orioles outfielder Adam Jones sa efter matchen mot Red Sox på måndagen att han fått utstå rasistiska kommentarer under matchen. Drygt 30 stycken åskådare fick avlägsnas av säkerhetspersonal under matchen på grund av rasistiska glåpord och klubben gav sedan Jones en officiell ursäkt. Dagen efter fick Jones en stående ovation på samma arena när det var hans tur att slå.

Matchen på söndagen mellan Cubs och Yankees varade i 18 innings innan Yankees slutligen kunde vinna med 5-4. I matchen sattes ett nytt rekord för antalet kombinerade strikeouts i en och samma match, 48 stycken. Det tidigare var på 43 i en match från 1971 mellan Angels och Athletics.

Få spelare har lämnat samma avtryck till eftervärlden som Jackie Robinson, den första svarta spelaren i MLB i modern tid. Nu har hans kontrakt han skrev med Brooklyn Dodgers år 1949 sålts för 276 000 dollar på auktion. Det är mer pengar än vad Robinson tjänade det året, även med inflation inräknat. De 21 000 dollar han tjänade under 1949 motsvarar 215 000 dollar i dagens värde.

Athletics minor league-spelare Casey Thomas avled den 1 maj i sin mors hus. Dödsorsaken är fortfarande oklar. Thomas far, Tom Thomas, som jobbar som scout för Athletics uttalade sig: ”Jag hade 24 underbara år med Casey. Från bäbis till pojke och sedan till man. Jag är mest stolt över honom för den person han var. Basebollen är sekundär”.

 

Transaktioner och kontrakt

Mets värvade pitchern Tommy Milone från Brewers. Milone var placerad på waivers.

 

Skador

Till 60-Day DL:

Noah Syndergaard, New York Mets. Rygg.

Till 10-Day DL:

Aaron Sanchez, Toronto Blue Jays. Finger
Hyun-Jin Ryu, Los Angeles Dodgers. Höft.
Steven Wright, Boston Red Sox. Knäoperation, missar resten av säsongen.
Greg Bird, New York Yankees. Vrist.
Edinson Volquez, Miami Marlins. Tumme.
Corey Kluber, Cleveland Indians. Rygg.
Cole Hamels, Texas Rangers. Buk.
Ian Kennedy, Kansas City Royals. Lår.
Wei-Yin Chen, Miami Marlins. Arm.
Zach Britton, Baltimore Orioles. Arm.
Jameson Taillon, Pittsburgh Pirates. Ljumske.
Brett Anderson, Chicago Cubs. Rygg.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!