Itts trääääjd siiiisåönn!

Jaaa det är det, vare sig vi vill eller inte!
Men det är ju ganska kul när det händer saker, det bränner till lite, eller hur?
Fast likt det Chris Rose (Intentional Talk) sa för några år sedan när en hel del trades och free agent-signings skedde långt innan Winter Meetings så känner jag att nu kan lagen (förutom Boston då, haha) få lugna ner sig ett par gram då jag ju tänkt live-bevaka trading deadline nästa måndag och det vore ju kul om det faktiskt fanns något att bevaka!

Chicago White Sox lär med största sannolikhet sluta brak-sist i AL Central, men lagets general manager Rick Hahn har och kommer fortsätta hyllas, speciellt om han fortsätter knyta till sig top prospects i samma tempo som han gjort de senaste månaderna.
Det är dock lätt att återkomma till samma gamla vanliga fråga: ”Hur många av dessa prospects, vare sig de är rankade top 50 eller 100 i ligan eller inte, KOMMER verkligen bli någonting?”

Svårt att säga såklart, även om man får anta att höga rankings ändå betyder något. Yoan Moncada (som White Sox fick i Chris Sale-dealen) har uppenbarligen hög potential. Likaså har Lucas Giolito (Adam Eaton-bytet) som kanske stressades fram lite i Washington? Jag tänker fördjupa mig lite mer om White Sox trade med New York Yankees nedan, men tittar man på det bytet spontant så sägs ju Blake Rutherford vara ”the big dog” när man pratar om vad White Sox fick tillbaka.

Han var Yankees förstaval i draften 2016 och har inte kommit SÅ långt ännu. Jag vet inte om Yankees ser honom som en möjlig ersättare till Jacoby Ellsbury, men han sägs i alla fall ha gjort den bästa catchen som en Yankees-anställd någonsin har sett. Om dessutom Eloy Jimenez (som White Sox fick i bytet för Jose Quintana från Cubs) kan leva upp till förväntningarna lär Chicagos southsiders få se några spännande outfielders i sitt lag under flera år i alla fall.

Likt Bostons byte för Sale så fick Cubs skicka en hel del för att få Quintana. Ser egentligen inget konstigt i det med tanke på vad de får/fick, i alla fall på förhand. Kolla här får ni se:

Chris Sale har varit Bostons bästa pitcher (spelare?) i år. För det kostar han bara 12 miljoner dollar. Hiskeliga pengar såklart, men ett reapris om man jämför med vad andra (hej David Price!) tjänar. Dessutom har de kontroll över honom i ytterligare två år! 2018 kostar han 12,5 millar och året efter det höjs lönen till ”enorma” 13.5 miljoner dollar. Ullared-klass på priset någon?

Quintana då? Han är förvisso inte i samma ”ace-klass” som Sale kanske, men lönen/kontrollen för Cubs går ju inte att bortse i från:

2017: 7 miljoner dollar
2018: 8,85
2019: 10,5
2020: 11,5

Då kostar det och då är det också värt det! Om de fortsätter leva upp till sin klass/potential kommer både Red Sox och Cubs ha mycket glädje av dessa starting pitchers. Precis som att Rick Hahn och White Sox genomför en på papperet alldeles strålande rebuild hittills. Win win för alla alltså!

Yankees då? Jo, jag såg att de bytte till sig Todd Frazier, David Robertson och Tommy Kahnle.
Min första tanke var att ”jävlar, nu blir de ju ännu bättre”.. För det tror jag, absolut, främst p.g.a. deras bullpen-pitchers och ”Flava Fraz” rykte som ”clubhouse guy”. Robertsons record vet vi, han var kanon som Yankees setup-guy och signade sedan ett fett avtal med White Sox för att bli deras closer och får nu komma tillbaka till där han skapade sitt varumärke och därmed känner divisionen väl.

Kahnle är för mig en riktig ”underdog” i bytet. Hade en intressant kortare diskussion igår med Olof från ”Veckans MLB” om att jag tyckte att de i senaste avsnittet (lyssna här) kanske inte gav honom tillräckligt med credit. Att han sänkt sin walk ratio från 6.6 till 1.8/9 och dessutom har en galen 15 K/9 hittills i år får i alla fall mig att haja till. Olof sa att ”det siffrorna gäller bara under en halv säsong och han har därför inget bevisat track record” och DET kan jag ju inte säga emot.

Överlag är jag väldigt försiktig att ifrågasätta/”kritisera” våra poddhjältar, men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det här nog kan bli jävligt bra för Yankees. Han fyller 27 år om två veckor och borde därför närma sig sin peak. Förutom det har Yankees kontroll över honom till och med 2020.
Jag hade inte tackat nej till honom, det kan jag säga.

Todd Frazier då? Snacket gick ju att det bara var en tidsfråga innan han skulle bli Red Sox-spelare.. Men jag vet inte, jag tycker att han verkar vara en grymt skön snubbe och han kan hjälpa till på flera sätt än bara på planen. Han kan dessutom slå homeruns (16 hittills i år) och få in feta hits, men sen är det ju det med antalet strikeouts och hans låga batting average.

Förra året slog han .225 på 158 matcher och hade 163 strikeouts.
Hittills i år har han slagit .201 på 85 matcher och har 74 strikeouts.
Lägg också till att statistiken från förra året samt majoriteten av i år alltså är från AL Central.

Det är därför jag tror att han kan få det tufft när han nu ska försöka mäkta med pitchingen i AL East. Han känns som en ”all or nothing”-slagman och om det inte är tufft i dagens MLB överlag så är det sannerligen inte enklare i AL East. MEN, han spelar bra försvar och kan säkert bidra med en viktig röst i omklädningsrummet, så jag utesluter inte att Yankees kommer ha nytta av honom och kanske t.o.m. signar om honom efter säsongen.. Men jag gråter inte floder över att han inte tillhör Boston Red Sox.

Med tanke på vad som hände med Jon Lester (och Andrew Miller!) och hans snack om att ”jag återvänder gärna trots att jag blev bortbytt” så kanske inte Detroit Tigers fans ska hoppas FÖR mycket på att J.D. Martinez återvänder efter att ha blivit skickad till Arizona Diamondbacks i veckan.
Men, han låter ju minst sagt sugen på att komma tillbaka till ”the Motor city”..
Dessutom, vi vet ju var Aroldis Chapman hamnade, så tappa inte hoppet nu alla Tigers-fans!

Man kan inte skriva en krönika som ska vara något sånär aktuell och inte nämna Aaron Judge va? Hans vinst och uppvisning i Home Run-derbyt var nog det sjukaste jag sett. Vilken man att slå alltså. Har ni sett den här från Seattle i fredags? Inte? Gör det! Seriöst, vad fan äter karln? FLODHÄSTAR!?

En sak till om White Sox. Varför är Jose Abreu kvar? 2,5 års kontroll (arbitration 2018/2019) och han har hittills i år slagit .293 med 16 homers. Han borde kunna hjälpa många contenders och SKA du gå all in på riktigt med er rebuilding Rick Hahn så sparar du väl inte på honom!?

En sak till om Yankees. Förutom de spelare de fick in så gick nog många fans ut och firade REJÄLT att de lyckades bli av med Tyler Clippard va?

Om 1,5 vecka (onsdag 2/8) går flighten till ”Beantown” för undertecknad igen.
Innan dess blir det som sagt live-bevakning av trading deadline måndag 31/7.
Om det blir i krönikeform eller på Playballs Twitterkonto får vi se, men något blir det.
Häng med då och ta hand om er och varandra tills dess.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

 • Andreas Westling
  Posted 12 augusti, 2017 at 09:37 0Likes

  Astros och Cubs rebuilds är lyckade, intressant att se om White Sox har samma lycka. Men jag måste också erkänna att jag också har svårt för lag som bara släpper allt och nästan tävlar om att komma sist och få bäst draftval.

  • Rodsockan
   Posted 15 augusti, 2017 at 14:45 0Likes

   Absolut, svår balansgång, de får ju gärna finnas något att ”kolla på” nu även om man bygger om. Men svårt att få till det samtidigt.

Kommentera!