Söndagsmix

Hej på er!

Än så länge dundrar Major League Baseball vidare och nu är både ALCS och NLCS i full gång.

Los Angeles Dodgers vann till slut match ett mot Chicago Cubs ganska komfortabelt. Bl.a. så fortsatte Yasiel Puig köra sina batflips efter en double och lyckades sedan med en homerun, men då UTAN bat flip?! Man kan tycka både ditt och datt om honom, men han sprider energi, that’s for sure.
Kanske är det också då han är som bäst så Dodgers klagar nog inte.

Ett Dodgers som får klara sig utan sin SS Corey Seager under NLCS-serien p.g.a. en skadad rygg. Ett avbräck såklart, men de borde fixa det ändå. Kenley Jansen var fortsatt suverän inatt, vilken säsong han har! Vad gäller Cubs förlitar de sig på Jon Lester inatt när de måste försöka komma åt Rich Hill. På tisdag vänder serien sedan tillbaka till Chicago och ett rätt spännande pitchermöte väntar då, Kyle Hendricks mot Yu Darvish. Då kan det bli lite runs, speciellt om inte Hendricks hittar tillbaka till tidigare form..

Vad gäller ALCS så har det varit två grymma matcher mellan Houston Astros och New York Yankees! Well, såg bara den första som condensed, men av vad jag såg så bjöd både Masahiro Tanaka och Dallas Keuchel på kalaspitching. Häftigt också (även om matchen var tight och det bara stod 2-0) att Yankees inte gav sig, enorm homerun av Greg Bird till 2-1 och det var ännu mera nerv där en stund. Men Houston vann match ett..

..och de vann också match två, även den med 2-1. Hur mycket har ni redan läst/hört om Justin Verlander? Känns inte som att jag måste säga så mycket mer va? För er som av någon anledning missat det, han var enorm! 9 innings, 124 pitches (ca 75% av de var strikes!), 13 strikeouts, 1 run.

Matchen avgjordes i botten av 9:e på en walkoff när Jose Altuve (detta lilla monster till basebollspelare!) sprang alldeles galet förbi tredje bas efter en double av Carlos Correa. Altuve borde varit out med flera meter men lyckades antagligen sätta sån press på Yankees catcher Gary Sanchez att han tappade bollen och matchen var över.

Så nu då? Yankees ligger under med 2-0 i matcher igen.. Det stoppade dem verkligen inte mot Cleveland Indians som ni säkert minns så nej, den här serien är långtifrån över. Trots två jämna och tuffa torskar kan Yankees ta med sig att de bara släppt 4 runs totalt i de här båda matcherna. Med ”normal” offensiv produktion hade de vunnit minst 1 av de 2, men som sagt, firma Keuchel/Verlander har varit extremt bra. Dessutom verkar Aaron Judge ha det väldigt jobbigt just nu, men kanske kan han vakna till igen hemma på Yankee Stadium redan i morgon.

Lite andra Yankees-tankar:
Exakt när blev Didi Gregorius typ Derek Jeter? Vilken utveckling!
Brett Gardners at bat i 9:e mot Cody Allen i onsdags som till slut gav 2 insurance runs var enormt.
Om C.C. Sabathia vill lär han väl få 15-18 millar för ett år till i Yankees-tröjan, eller?
Den där relievern jag trodde Tommy Kahnle skulle kunna bli för Yankees visade sig inatt.
Hörde ni hans vrål efter inningens slut? Måste ha hörts till typ grannstaten..

JOHN FARRELL IS OUT!! Japp, i veckan kom den! Boston Red Sox president of baseball operations Dave Dombrowski tog fram storsläggan och berättade för allt och alla att det minsann inte räcker för honom att vinna divisionen två år på raken inte. Han hade sedan en smått bisarr presskonferens där han inte svarade på någonting egentligen utan sa typ att ”det där håller jag för mig själv” när journalisterna ville veta varför John Farrell fått sparken. Varför man ens ska ha en presskonferens då kan diskuteras, kontentan var i alla fall att det Farrell gjort inte räcker till.

Varför fick då John till slut sparken? Only D.D. Knows, men om jag spekulerar så blir det väl egentligen samma sak som flera andra redan sagt och skrivit. Hela grejen med David Price i år var inte bra, han hade inte kontrollen över spelarna i sitt clubhouse längre och detta tillsammans med hans in game-managing (eller ja, brist på det) blev till slut hans fall. Samt att det efter fem år var dags för en ny röst.

Vem blir det istället då? Jodå, som alla andra kan jag ju inte låta bli att tycka att det vore väldigt spännande med Alex Cora. Men han kommer vara oerhört eftertraktad efter årets slutspel. Dombrowski verkar i alla fall fast beslutsam att visa sitt intresse för honom, för enligt rapporter så har de båda ett inbokat möte i New York redan idag! Boston lär (tror jag) erbjuda mest pengar, sen återstår det ju att se vad Cora vill själv. Hur sugen är han på att ta över managerrollen i Detroit Tigers eller Philadelphia Phillies som båda är ”rebuilding-lag”? Kanske lockar öppningen i New York Mets som trots problemen i år fortfarande har lovande starting pitching på rostern? Vi får se..
En sak är jag säker på dock, Alex Cora kommer vara MLB-manager 2018!

Bostons uttåg i måndags var tungt. Det var en match som de absolut kunde (och borde) ha vunnit. Man är ju alltid lite tom när säsongen tar slut för ens lag, men på något sätt blev det så plötsligt den här gången. Men överlag var det inget snack, Houston var det bästa laget över fyra matcher och satte liksom tonen lite med deras två raka 8-2 vinster på hemmaplan.

Vad väntar för Red Sox under den kommande offseason då? Ny manager som sagt, men vad gör man med alla free agents? Mitch Moreland, Eduardo Nuñez och Addison Reed är alla spelare som vore trevligt att behålla, men frågan är om inte alla försvinner ändå. Moreland hade ett fantastiskt år men jag tror att Red Sox är mer intresserade av Eric Hosmer. Sen så snackas det om J.D. Martinez men, nja jag vet inte. Behövs hans power i line up:en? Absolut, men kostnaden och faktumet att en av lagets outfielders då måste bort får mig att tveka. Men jag ser gärna att de signar om Reed!

Ett Qualifying Offer kommer kommande offseason vara värt 17.4 miljoner dollar.
Hur många erbjuds ett och accepterar? Big Boy C.C. kanske, eller?

Vad händer med Kansas City Royals nu när en stor del av deras core-spelare från framgångarna de senaste åren försvinner? Rebuilding på gång kanske?

Exakt vad måste Washington Nationals göra för att ta sig förbi NLDS egentligen? Jag var helt säker på att de skulle vinna över Cubs i år, men som den ”mästertippare” jag är hade jag i vanlig ordning tokfel. Det måste vara oerhört frustrerande för Bryce Harper och co. som än en gång sprang hem divisionen för att sedan åka ut på en gång i slutspelet. Frågan är också vad som händer med lagets GM Mike Rizzo och managern Dusty Baker som båda har utgående kontrakt. Mitt tips? Båda blir kvar..

En sista fråga innan jag lämnar er för denna gång:
Var hamnar Giancarlo Stanton 2018?!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!