Monday Night Column

Jag inleder givetvis denna text med att beklaga Roy ”Doc” Halladays död. Jag hade dålig koll på honom när han var i Toronto Blue Jays, men såg honom oftare efter traden till Philadelphia Phillies. Jag minns speciellt hans no-hitter i slutspelet mot Cincinnati Reds. Han älskade sin familj, baseboll och att flyga. Tyvärr blev det senare i den raden hans död, endast 40 år gammal. Väldigt tragiskt..

..det tyckte dock inte sopan Michael Felger, radiopratare och TV-profil i Boston som på fullt allvar gick ut och sa att ”han förtjänade det”. Hans poäng var att han betedde sig vårdslöst och satte sin familj i skiten, vilket han till viss del har rätt i, men att kalla honom för idiot, benämna hur hans plan störtade i vattnet (”SPLAT!”) och att gå på så jävla hårt var extremt onödigt. Dagen efter kom han med en så mesig ursäkt så jag vet inte vad, han har sedan dess blivit avstängd från TV-kanalen NBC Sports Boston men lär vara tillbaka i tjänst redan den här veckan. Så jävla mjäkigt..


Från tragiska händelser till lite tankar om trades / free agency / var några spelare hamnar:

När jag läser ”talks between the Miami Marlins and the Boston Red Sox about Giancarlo Stanton is heating up” är det klart att man blir lite pirrig, men jag känner mig väldigt tudelad till det ändå.
”Varför då?” kan man undra. Självklart är det så att han är en slugger och homerun-hitter utan dess like, han skulle kunna slå 60-70 homeruns som spelare i Boston.. MEN! Jag vill ändå se det innan jag tror på det, hur galet det än låter.

Pitchingen ÄR betydligt tuffare i AL East. Jag är rädd att det kan bli lite ”Aaron Judge-syndromet” över honom. Vill alla verkligen ha det? Homerun or strikeout? Jag vet inte jag.. Dessutom känns det tveksamt att byta bort Jackie Bradley Jr. vilket närmast garanterat kommer ske om Boston byter till sig Stanton (eller signar J.D. Martinez för den delen). Så nja, jag är inte helt såld på det, även om det givetvis är kittlande..

Så, Boston är ett av lagen som är intresserade. Annars läser man mycket om antingen St Louis eller San Fransisco. Los Angeles Dodgers kan också bli en faktor i det då Stanton sägs vilja spela på en kust och då helst västkusten. Jag säger ändå att han kan hamna i Philadelphia. Visst, Stanton vill nog inte lämna en rebuild för att gå till en annan, men Phillies lär i så fall försöka sälja in att Stanton blir ett varumärke som ska locka ännu flera storspelare under nästa års offseason som ni redan vet kommer bli legendarisk. För inte fan blir det svårare att locka spelare när de kan lägga till att:
”Ja just det ja, vi har Giancarlo Stanton i vårt lag också”..

J.D Martinez till Red Sox då? Han känns ju som en mera komplett slagman än redan nämnde Stanton och det gör ju att han lockar mer rent personligt sett.. Men igen, kommer han in måste en outfielder ut och det känns lite knivigt. Om inte Cardinals och/eller Giants landar Stanton så ligger de såklart bra till även här. Eller ja, Phillies då, faktiskt..

Nej, pratar vi Red Sox och nyförvärv så är det ändå Eric Hosmer som känns mest naturligt. Hanley Ramirez lär i och för sig kunna spela 1B igen nu när han har opererat sin axel, men han kanske passar bättre som DH ändå. Mitch Moreland var bra framåt den gångna säsongen och spelade dessutom ett mycket stabilt och bra försvarsspel, något man får om man signar Hosmer också. En bisak också är att Hosmers flickvän Kacie McDonnell (om det inte spruckit på senaste tiden) jobbar för TV-kanalen NESN.

Matt Vasgersian från MLB Network sa en intressant grej i veckan när det snackade om ”bold predictions” under denna offseason. Han tyckte att Milwaukee Brewers skulle ge C.C. Sabathia ett ettårskontrakt och även om tanken inte är helt oäven så har jag svårt att se det hända.
”Big Boy” C.C. vill väl knappast lämna New York. Det är lite av ett ”New York behöver honom och han behöver New York” över det och därför så bara måste han bli kvar. 1/15 eller 2/25 så borde det vara löst. Om inte annat borde faktiskt C.C. ”ge tillbaka” lite för några halvsvajiga säsonger när han inte var direkt gratis, för att uttrycka det milt.

Förhandstipsen om att Mike Moustakas hamnar i Los Angeles Angels och Todd Frazier byter Yankees mot New York Mets är svårt att inte skriva under på (även om det innebär att Mets så gott som ger upp David Wright) men en fråga då, vad händer med 3B-positionen i Yankees?
Spelar de Chase Headley igen eller förstärker de positionen på något sätt? Headley kommer ju inte spela 1B (Greg Bird!) så där lär han ju vara rökt?

Jag kan inte riktigt släppa det här med Alex Cobb. Som jag ser det skulle han kunna förstärka Cardinals en hel del (framför allt om de inte signar om Lance Lynn), likaså Cubs med Joe Maddon-kopplingen. Vissa säger att Minnesota Twins borde ligga bra till, vilket inte alls låter omöjligt, men annars borde väl Baltimore Orioles vara ett bra alternativ? Cobb har presterat i AL East förut och kan mycket väl göra det igen i så fall.

Jake Arrieta tillbaka till Baltimore? Knappast troligt, Dodgers borde ligga bra till om inte Cubs kastar pengar på honom..

Kansas City Royals vill behålla några av sina free agents men det blir nog svårt. Hetaste tipset att stanna från min sida? Lorenzo Cain.

Seattle Mariners General Manager Jerry Dipoto a.k.a. ”han som gör lika mycket som alla andra tillsammans” borde försöka förstärka sitt outfield. Varför inte med Jay Bruce? Om inte lär Cleveland (där han var framgångsrik efter traden 2017) och Toronto Blue Jays vara intresserade.

På MLB Trade Rumours ”Top 50 Free Agents”-lista var inte Mitch Moreland med. Först var jag nästan lite upprörd över det, men när jag sedan såg Jon Heymans ”Top 80”-lista så lugnade jag ner mig lite. Hur som helst, Moreland var ett bargain utan dess like för Boston säsongen 2017 och lär inte behöva skriva ytterligare ett ettårskontrakt den här gången. Skulle tippa att 2/16-18 eller 3/22-25 ligger bra till för honom. Kan tänka mig Seattle om de inte behåller Yonder Alonso.

Ett av de märkligare förslagen i MLBTR’s lista är att 32-årige SS Zack Cozart skulle signa ett treårskontrakt värt 42 miljoner dollar med San Diego Padres?! Det låter ju jättemärkligt..
Ett lag i rebuild ska alltså kasta pengar på en 32-åring? Nä, jag köper det inte alls!

Houston Astros vann World Series ”helt utan” relievers. Okej, kanske inte riktigt så, men Greg Holland (om han inte signar om med Colorado) eller Wade Davis är solklara tips. Något billigare alternativ då?
Brandon Kintzler, kanske..

Det här snacket om att japanska jättetalangen Shohei Ohtani (om han ens kommer) MÅSTE signa med ett AL-lag som låter honom både kasta och slå känns lite konstigt tycker jag. Hamnar han i ett NL-lag kan han ju kasta var 5:e dag och vara pinchhitter i så gott som alla andra matcher, eller hur?

Förstärkningar till Red Sox bullpen månne? Mike Minor och/eller Brandon Morrow!

En återförening mellan Texas Rangers och Yu Darvish borde väl inte vara omöjlig va?

Om ryktet stämmer att Oakland Athletics är intresserade av Miami Marlins outfielder Marcell Ozuna så vore det ju ett ”Billy Beane-move” utan dess like. Man bara VET att Ozuna i så fall kommer prestera kalas under våren och sedan bytas bort till ett högt pris redan i sommar, haha..

Dee Gordon tillbaka till Dodgers vore en ögonbrynshöjare, men inte helt oväntat.


Övriga notiser:

Inte oväntat så pensionerar sig Carlos Beltran nu från basebollen och bjuder på ett fint farväl här.

Efter några år i Dodgers organisation blir Alex Anthopoulos åter GM, denna gång för Atlanta Braves.

Jag såg med glädje nya Red Sox-managern Alex Coras introduktionspresskonferens (årets längsta ord!) i efterhand. Han var minst sagt taggad och exalterad, svarade utmärkt på allas frågor både på engelska och spanska och jag blev jävligt taggad måste jag säga! Ett roligt exempel var när han pratade om hur gärna han ville ha mycket musik i lagets clubhouse efter vinster.

En annan oväntad men spännande och välförtjänt signing är att Dana Levangie blir ny pitching coach i Alex Coras stab. VEM DÅ säger ni? Levangie är knappast någon kändis varken i eller utanför Boston om man ska vara ärlig, men han har i många år varit bullpen coach i Boston Red Sox, en mycket omtyckt sådan. Så kul att han får chansen och jag både tror och hoppas att det kommer bli bra!

MLB Networks morgonshow ”Hot Stove” är tillbaka och det läggs dagligen upp klipp måndag-fredag på den här sidan.

Jag avslutar kvällens krönika med vad flera redan skrivit på Twitter:
Tänk om Yankees-legendaren Derek Jeters första stora grej som ny boss i Miami Marlins blir att byta bort Giancarlo Stanton till Boston Red Sox.. Jösses!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!