Slow meetings and a record!

Hejsan svejsan!
Som utlovat, det är dags att sammanfatta Winter Meetings lite grann. Jag kommer gå igenom en del och vill ni ha en lite mera komplett genomgång rekommenderas denna länk!

För det första, det blev inte den galenskap som jag (vi?) förväntade mig. Efter att Shohei Ohtani landat i LA och Giancarlo Stanton börjat fantisera om 60-70 homers på Yankee Stadium så var det ju upplagt för en mindre ”explosion” under Winter Meetings, men så blev det ju inte riktigt. De som dock är glada efter veckan i Orlando är en del relievers. Vilka jävla pengar några av dem fick?! Kolla här:

Anthony Swarzak, 2 år, 14 miljoner dollar, New York Mets
Brandon Morrow, 2 år, 21 miljoner dollar, Chicago Cubs
Bryan Shaw OCH Jake McGee, 3 år var, 27 miljoner dollar var, Colorado Rockies
Joe Smith, 2 år, 15 miljoner dollar, Houston Astros
Juan Nicasio, 2 år, 17 miljoner dollar, Seattle Mariners
Pat Neshek, 2 år, ca. 16 miljoner dollar, Philadelphia Phillies
Tommy Hunter, 2 år, 18 miljoner dollar, Philadelphia Phillies

Sjukt ju, vilka pengar.. Det här är dessutom BARA de högst betalda. It’s a good time to be a reliever, uppenbarligen. Det här är också ett tydligt tecken på att flera general managers försöker vänta ut flera free agents och få ner priserna lite grann.

Alla utom Phillies uppenbarligen. 3 år och 60 millar för Carlos Santana är ju ett jättekontrakt! Jag såg framför mig kanske 4/6-65 eller 5/75 någonstans, men lagets GM Matt Klentak var bekväm med att ge en högre lön och ett kortare kontrakt. Ja, varför inte? Men hur många trodde att Santana skulle få 20 millar PER ÅR?! Vet ni vem som sitter och småmyser åt den här signingen också? Eric Hosmer såklart! Jösses, fick Santana så mycket så vad kommer Scott Boras kräva för Hosmer egentligen?!

En sista sak om Phillies, kul att de går för det. Det hade varit ganska enkelt för dem att säga ”äh, vi kör rebuild-modellen en säsong till och går bananas inför 2019”, men det gjorde de som sagt inte.

Ett annat lag som haft en bra offseason hittills och ska känna sig ganska nöjda är Los Angeles Angels. Ohtani är givetvis den största julklappen, men deras signing av Zack Cosart (3/38) och att de bytt till sig Ian Kinsler från Detroit Tigers ger dem ett mycket starkt infield. Tror vi Angels kan vara med och utmana Astros under 2018, eller är Houston-laget fortfarande för starka?

St Louis Cardinals missade Stanton, men de fick en annan Miami Marlins-spelare som kan bli en riktig fullträff för dem. Marcell Ozuna kommer bidra mycket till deras offensiv. Cardinals får också guldstjärna för hur de agerat när de nu hade en outfielder för mycket. Stephen Piscotty skickades i veckan till Oakland Athletics. Normalt sett inget konstigt med att spelare byts bort hit och dit, men Piscotty har alltså en sjuk mamma som bor på västkusten och önskade därför få komma närmare henne. Cardinals GM John Mozeliak sa också själv att ”givetvis försökte vi lösa den här situationen på bästa möjliga sätt”, något han/de lyckades ypperligt med.

Gårdagens trade mellan Atlanta Braves och Los Angeles Dodgers benämns som en blockbuster av vissa.. Hmm, jag vet inte jag, spontant är det ju bara ett byte av ”dåliga” kontrakt, eller? Dessutom kommer ju ingen av de dyraste spelarna i bytet (Adrian Gonzalez och/eller Matt Kemp) spela med sina nya klubbar utan väntas istället bytas bort eller släppas av sina respektive lag i nästa vecka.

Brian Cashman gör allt han kan för att vinna executive of the year 2018 och fortsätter han i samma tempo som hittills så lär han bli storfavorit till den titeln. Inom loppet av en vecka lyckades han knyta till sig Stanton (och salary relief!) för ”ingenting”, byta bort Chase Headleys kontrakt (ca 13 millar) OCH signa om ”big boy” C.C. Sabathia till ett 1-årskontrakt värt 10 miljoner dollar.

Hoppas verkligen att Marlins byter bort Christian Yelich också, stackars jävel..

Spelar Manny Machado i Baltimore Orioles när säsongen 2018 inleds? Jag tror ändå det, men inte fan spelar han där hela året inte..

En mindre (men njutbar notering) för undertecknad. Boston Red Sox byter nästa år starttid för sina dagmatcher på Fenway Park från 19.35 till 19.05 svensk tid, mycket trevligt!

En sista sak innan jag slutar. STORT TACK till alla som skänkt pengar till basebollbössan/Musikhjälpen. Rekordet på 4000:- från förra året flög all världens väg. Årets mål på 5000:- nåddes också. När detta skrivs är bössan uppe i smått sanslösa 6000 spänn (Kl. 22:25). Jösses, vad ska vi sikta på till nästa år?!

Händer inget extravagant de närmaste dagarna så siktar jag på att ta lite jul- och nyårsledigt för att sedan leverera 2018 års första basebollkrönika söndag den 7:e januari. Tills dess vill jag tacka för i år och önska en god jul och ett gott nytt år till alla vänner, läsare och Playball-fans!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!