Snabbis

Det är andra advent och egentligen går vi väl bara och väntar på ju.. EHRM, Winter Meetings (och Musikhjälpen!) som dundrar igång kommande veckan. MEN, lite har ju ändå hänt senaste veckan så här kommer lite korta tankar om det:

Rent personligt sett så tycker jag att det är skittråkigt att Shohei Ohtani hamnar i Los Angeles Angels. Allt det här snacket om pengar hit och dit är ganska tröttsamt, det är uppenbart så att han inte verkar vilja ha för mycket fokus på sig och vill ha en mer undangömd roll. DET kan ju också ifrågasättas starkt och man har ju nästan lust att typ vråla ”men för helvete, du kan kasta 100 majls pör aovär och slå homeruns till månen, vad tror du kommer hända, att bara lokalradion dyker upp?”. Nä, det blir givetvis Ohtani-fokus utan dess like de kommande åren i Anaheim. En relevant fråga i sammanhanget också:
Hur mycket kommer Albert Pujols klara av att spela 1B egentligen?

Även om jag verkligen hoppades att han skulle hamna i Seattle kan jag ju ändå tycka att det blir mer spänning i AL West. Angels lär bli bättre och det unnar man ju Mike Trout om inte annat. Lyckas de även locka till sig Mike Moustakas (3B) och/eller någon starting pitcher (Yu Darvish någon) så kan det förhoppningsvis bli ett race mot Houston Astros. Men som sagt, för mig hade det hellre varit Mariners som var med i den jakten..

..och apropå Mariners. Shit alltså, HUR bra (dåligt?!) mår de nu egentligen? De var ju favoriter att landa honom?! Eller ja, så fort vi fick höra att New York Yankees var ute ur leken så var de ju det i alla fall. Dagen innan Ohtani-beskedet kom gjorde de t.o.m. en till synes helt galen trade för att få in mera slot money för att kunna locka till sig honom honom ännu mer. INGEN kan övertyga mig om att de verkligen ville ha in Dee Gordon som CF (?!). Nej, det var ett sätt att få in en mille extra, landa Ohtani och DÅ acceptera att få in Gordon.. Men det fick de som sagt inte och på förhand känns nu den traden helt galen. Tror ni de hade gjort det bytet om de visste att Ohtani skulle gå till Angels? Inte jag heller..

Boston Red Sox verkar inte överdrivet nervösa över att Giancarlo Stanton är så gott som klar för Yankees. De har ju redan byggt om Green Monster så det är lugnt. Skämt åsido, ett redan mycket starkt Yankees-lag blir ju givetvis ännu bättre och de känns nu som favoriter att vinna AL East-titeln 2018. Undrar vad Boston kommer att kontra med? Läser att de tydligen ska vara intresserade av Kyle Schwarber. Hmm, nää, jag vill inte ha in någon all-or-nothing slagman. Eric Hosmer eller Carlos Santana är fortfarande de jag föredrar.

Att Ohtani och Stanton nu hittat ”nya hem” betyder ju att Hot Stove-säsongen kan dra igång på allvar och att kommande Winter Meetings kan bli riktigt jävla fett alltså. Jag är jävligt taggad på den kommande veckan! Om allt går som det ska och jag inte är alltför trasig när jag kommer hem från Norrköping/Linköping nästa söndag så är i alla fall planen att skriva en sammanfattning till er.

Innan jag slutar för idag påminner jag ännu en gång om MLBSE-mössan som nu finns upplagd så ni kan skänka pengar till Musikhjälpen! Idag hetsade jag lite på Facebook/Twitter och det rasslade till ordentligt där ett tag. Målet är som sagt 5000:- i år, hjälps vi åt tror jag inte att det är omöjligt alls.
Jag är givetvis glad och tacksam för alla bidrag som kommer in (vill verkligen poängtera det) men vill ändå rikta ett extra tack till Stefan Modigh som tidigare slängde in en femhundring utan att blinka!

Winter Meetings, lets go! Vi hörs om en vecka, förhoppningsvis.. 😉

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!