Hoppas att det klarnar

Hey, don’t look now, men det HAR faktiskt börjat att röra på sig liiiite i alla fall.
Tur det, man höll ju nästan på att få liggsår av att ingenting hände!

Först snackades det om att Gerrit Cole skulle trade:as från Pittsburgh Pirates till New York Yankees. Sen var det ”klart” att han skulle till Houston Astros, men plötsligt så var det inte så heller här tidigare i veckan. Men igår blev det till slut klart i alla fall. Cole förstärker givetvis Astros starting rotation, frågan är dock hur hans 4+ ERA från 2017 kommer att funka i American League?

Vad jag hörde släppte han 31 homeruns förra året, vilket ju inte är jättebra, så det måste han jobba på. Det jag däremot tror är att han kommer förbättra sina siffror med tanke på Astros superba infield defense. Så, ett redan starkt Astros-lag blev igår ännu starkare och det här betyder troligtvis att Houston inte längre är jätteintresserade av Yu Darvish..

..Darvish ja?! Var hamnar han då? Halvstökigt rykte i veckan som YES Networks Michael Kay snackade om att ett 7/160-kontrakt från Yankees skulle ligga på bordet. Det kan ju inte vara möjligt, för OM det är sant och Darvish inte skrev på det måste han ju vara helt tappad bakom en vagn?

Enligt Joel Sherman/NY Post finns det utrymme för Yankees att göra något mer. Deras payroll ligger på 167 miljoner dollar i dagsläget (inkl. arb.spelarna) och de har därför utrymme att göra något mer. Får de inte in Darvish borde de verkligen signa om Todd Frazier. Frazier vill säkert ha ett tvåårskontrakt eller ett 1+1-avtal, men får han inte det och om Yankees erbjuder ett år i 10-miljonersklassen borde han ta det. Tänk er det laget med honom en hel säsong, han kan tona ner pressen både inifrån och utifrån samt även hjälpa unge Miguel Andujar in i laget/på positionen. Det svåraste för Brian Cashman blir nog just det, försöka övertyga Frazier om att han kommer få tillräckligt med speltid.

J.D Martinez och hans agent Scott Boras fortsätter sitt waiting game och enligt rapporter i veckan är de villiga att göra det ytterligare ett tag tills de får vad de tycker att J.D. är värd. Att de enligt vad jag läste nu är villiga att ”sänka sig till 6/180″ säger det mesta. Nog för att jag skulle gilla att se honom i Red Sox-tröjan, men nja, för de pengarna vet i fan..

En hel del spelare skrev kontrakt över 2018 de senaste dagarna och undvek därför arbitration hearings. Det mest spektakulära? Josh Donaldsons deal såklart! 23 (!) miljoner dollar är nytt rekord vad gäller en arb-spelare och tittar vi på en annan stjärna på tredje bas (ev. SS), Manny Machado i Baltimore Orioles, så fick han t.ex. ”bara” 16 millar.

Boston Red Sox lyckades komma överens med alla sina spelare förutom Mookie Betts.
Det verkar tyvärr bli en hearing där och det skiljer ganska mycket i vad Red Sox erbjöd (7.5) och vad Betts vill ha (10.5). Jag hoppas att det här inte blir lika otrevligt som Yankees vs Dellin Betances förra året. Betances fick för övrigt de 5+ miljonerna i år som han sökte redan förra året och Yankees slapp ännu en huvudvärk, good for them..

Jay Bruce återvänder till New York Mets, han har signat ett treårsavtal värt 39 millar.
En bra deal för båda, kanske framför allt Mets som ändå fick lite av en ”rea-deal” eller hur?
Nog för att denna pågående offseason hittills ”skördat en del offer” men med tanke på hur segt det varit är nog Bruce tacksam för en sån deal ändå. Lite reflektioner om detta:

Jag får backa lite från mina undringar varför inte Cleveland Indians uttryckte mera intresse.
Med tanke på att de har nysignade Yonder Alonso och Edwin Encarnacion som 1B/DH och att Michael Brantley är tillbaka som OF så är det kanske inte så konstigt trots allt, men ändå..
Man ska vara försiktig med att underskatta betydelsen av spelare som kommer in och presterar så pass bra som Bruce gjorde de månader han hann spela i Cleveland under slutet av 2017.

En jämförelse också:
Mets signar Jay Bruce, 3/39. Philadelphia Phillies signar Carlos Santana, 3/60.
Det känns lite som att Philly typ ”missade mötet inför offseason där de andra lagen bestämde att de skulle ta det lite lugnt”. Tror ni att de ångrar sig nu och inser att de säkert kunde sparat X antal miljoner om de hållit sig lite kyligare i förhandlingarna?

En sista sak om Mets också. Det verkar som att Adrian Gonzalez kommer krita på för dem.
En tämligen riskfri signing för Mets för dryga halvmillen och funkar det inte är det ju bara att släppa honom. För Adrian och Mets skull får man ju hoppas att han trivs bättre på östkusten denna gång, det gjorde han inte när han tillhörde Boston Red Sox 2011/2012.

Relievers fortsätter att få betalt. Igår signade Addison Reed ett tvåårsavtal med Minnesota Twins värt lite under 17 miljoner dollar. Reed hade en bra sensommar/höst i Boston och jag ställer mig ändå lite frågande till varför de inte verkade vilja behålla honom. Nog för att de nu får uppleva en hel säsong av Carson Smiths tjänster och förhoppningsvis kommer Tyler Thornburg tillbaka också, men ändå, jag hade gärna behållit honom.

Coolt att Dave Cameron, mest känd från webbsidan Fangraphs, nu lämnar sajten och istället kommer vara en del av San Diego Padres organisation!

Vi är fortfarande drygt 2,5 månad från Opening Day men när det väl brakar igång kommer det finnas en hel del matcher att kolla på inledningen. MLB har nu släppt matchtiderna och under 22 av de 25 första dagarna finns det minst en dagmatch att kolla på.

Vi hade en mycket lyckad Playball-träff igår! Vi såg först Djurgården och HV71 spela en mycket intensiv och spännande hockeymatch på Hovet, följt av att vi gick och ”slog några bollar” nere på Oleary’s Tolv under Tele 2 Arena i deras baseboll-simulator. Det var jävligt kul, jag rekommenderar det verkligen. Martin var (givetvis) den bästa av oss, men varken jag eller Andreas gjorde bort oss helt (tror jag!).
Sen blev det varsin burgare på Boston (!) Grill där vi även diskuterade sidan, inför-rapporter och övriga basebollrelaterade ämnen. En mycket trevlig eftermiddag/kväll med grabbarna!

En sista sak också, i morgon 9.30 ska jag genomföra en ögonoperation (laser) för att slippa glasögon och linser i framtiden. Det var snabba puckar från undersökning i torsdags till planerat ingrepp redan i morgon, men jag är mycket glad, spänd och ser fram emot det. Jag kommer vara sjukskriven nästa vecka så vi får se om det blir någon text nästa helg, men jag stänger inte dörren helt för det ändå.
Hoppas att det klarnar under veckan.

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!