Titta dig i spegeln

Det är svårt ibland när man önskar att det ska gå åt pipan för någon när det drabbar någon annan. Det är inte schysst, det är inte rättvist. I flera år, alltså, ÅR, har vi skrivit, undrat, funderat, pratat och jag antar att vissa t.o.m. hoppats på att det skulle gå åt helvete för superagenten Scott Boras med tanke på hans buffelstil och närmast infernaliskt monstruösa ego. Samt hans ibland helt horribla och felaktiga inställning om vad han tycker att (läs hans) spelare ska tjäna på den öppna marknaden..

..och se på fan, det är som Triss, plötsligt händer det!
Man tror knappt att det är sant, eller? Ja, med tanke på hur den här free agent-säsongen/hela offseason varit så tror man ju nästan på vad som helst, men när jag såg utvecklingen för framför allt Mike Moustakas så skakade jag på huvudet något oerhört. Det är SÅ jävla sjukt!

Man kan diskutera hur länge som helst om lag/ägare som ”inte vill” spendera pengar osv. Man kan starkt ifrågasätta faktumet att ”Moose”, som bl.a. slog 38 homeruns förra året, nu återvänder till Kansas City Royals för en struntsumma (1 år/6.5 miljoner dollar vars värde kan maxa ut 2/22). Kontraktet är givetvis för kort/billigt och dessutom är det ju helt galet att han återvänder till ett lag som var väldigt tydliga med för bara några veckor sedan att de INTE var intresserade av honom?!

”Det är Eric Hosmer som gäller, ingen annan”.. sa lagets GM Dayton Moore. Han SA ju verkligen det!! Sen kan man ju se det som att ”jo, men för den summan som kontraktet nu blev värt så menade han nog inte så exakt” och visst, så är det ju uppenbarligen, annars hade han ju inte kontrakterats igen. Men faktum kvarstår, Moustakas var inte önskvärd för vad Royals tyckte var marknadsvärde, men när de kunde shoppa honom på ÖB så slog de till i alla fall.

En annan som ”Borass” (som han kallas av vissa) representerar är Carlos Gonzalez. ”Cargo” signade i veckan ett nytt ettårsavtal med Colorado Rockies värt 8 millar. Detta efter att han och Boras för ett år sen nekat en kontraktsförlängning från Rockies på ytterligare tre år och 45 miljoner dollar. Alltså..

Att de nekade det förslaget är ju galet på flera sätt.
För det första var det ett rimligt förslag, alltså, verkligen rimligt. Dessutom, spelare som lyckas prestera i Colorado och trivs där BORDE verkligen fundera på att stanna där. Jag snor det här resonemanget från Barstool Sports podcast ”Starting 9” som diskuterade just detta i veckan, hur det gått för spelare (i det här fallet Troy Tulowitzki) som presterat i Colorado för att sedan tappa när de bytt lag. Tänker man på den aspekten så är det ännu mera oförståeligt att de tackade nej till förslaget.

Jake Arrieta har fortfarande inte signat.. Finns det någon som på allvar tror att han kommer skriva under ett avtal längre än tre år med tanke på var vi är nu datummässigt? Vem representerar honom? Boras.. Ständigt denna Boras. I samma podcast som jag nämnde ovan berättade MLB.coms reporter Mark Feinsand att Chicago Cubs precis innan de tänkte signa Yu Darvish (som fick 6/126) gick till Arrieta/Boras och ska ha erbjudit ungefär samma deal, som då alltså ska ha nekats.. Alltså, va!!?

Greg Holland? Closern som kom tillbaka och var en viktig del till att Rockies var ett slutspelslag 2017 är fortfarande free agent. Varför är han det? Jag ska inte säga att jag vet följande utan det här är mest en egen tanke, men visst fan erbjöd de honom ett nytt lukrativt avtal innan de signade Wade Davis till den monsterdeal han fick? Men Holland och Boras (vem annars?) sa nej.

Fine, man ska inte gnälla på avtalet som Eric Hosmer fick (även om jag faktiskt trodde att han skulle få 20 millar per år) men jag kan inte låta bli att fundera på hur J.D. Martinez känner sig. Gnälla på 5 år och 110 miljoner dollar med tre opt out-klausuler i avtalet låter kanske dumt, men jämför man med vad som först rapporterades om att de sökte 7/210 och sen ”kunde tänka sig att gå ner” till 6/180 kan man ju undra hur nöjd Martinez egentligen är?

Kontentan av allt det här?
Titta dig i spegeln Scott Boras! Du är genomskådad!
Du är som ett mittenlag i Allsvenskan nuförtiden, kvalitén vacklar enormt. De blandas drömmål med rökare i krysset samtidigt som man släpper in 0-3 på 35 minuter ibland. Du ÄR INTE vad du har varit. Frågan jag ställer nu är om DU, ja just du Scott Boras, kan anpassa dig eller om du kommer fortsätta vakna upp och gå runt och tro att du är ”on the top of the hill” som nån avdankad Hugh Hefner-kopia. Så mitt råd till dig, titta dig i spegeln, för det du ser är inte vad du tror.

SÅ, nu har jag fått det ur systemet! Lite avslutande notiser då:

Hand upp den som tror att Jonathan Lucroy kommer stanna hela året (1 år/6.5 millar) i Oakland?

Minnesota Twins blir att räkna med 2018.
Igår signade de Lance Lynn (1/12 som kan bli värt max 14) och fortsatte därmed sin imponerande och spännande offseason. De var länge tippade att signa Alex Cobb men valde till slut Lynn istället..

..så var kommer Cobb hamna då? Det borde bli en fight mellan:
Milwaukee Brewers (om inte de signar Arrieta)
St. Louis Cardinals (behöver ju en starter, eller hur?)
Los Angeles Angels (samma där, speciellt om de ska använda en 6-man rotation)

Jag vet att ni längtar gänget, snart kommer våra ”Inför”-rapporter!
Blir det som jag tänkt kommer del ett från min sida nästa söndag alt. måndag. Håll till godo!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!