Första dagarna

Så säsongen är igång och nyhetens behag får man ändå säga är över. Allt är som vanligt..
Några är bra, några suger, en del presterar som fan medans andra skiter ner sig.
Jag tänkte sammanfatta lite kort vad jag sett och tänkt på de inledande dagarna!

Först av allt, ett trevligt initiativ av Svenska Baseboll- och Softbollförbundet i torsdags på Oleary´s Tolv Stockholm när ett flertal svenska baseboll-fans satt och kollade på New York Mets när de slog St Louis Cardinals ganska komfortabelt på Opening Day. Jag själv kom direkt från påskmiddag med familjen och åt därför inget av den buffé som dukats upp, men ni som var där får gärna skriva om den var bra!

Om jag ser till mitt egna lag först så har Boston vunnit två och förlorat en vilket inte är något konstigt alls, OM man bortser från hur man förlorade i premiären. Att tappa 4-0 till 4-6 i 8:e efter att främst Joe Kelly men även Carson Smith skitit ner sig fullständigt var allt annat än njutbart. Det som var positivt var att Chris Sale såg bra ut och att även David Price och Rick Porcello gjorde bra ifrån sig i matcherna i förrgår samt igår. Xander Bogaerts har inlett sitt ”comebackår” på bästa sätt och det är tur det för resten av offensiven har inte riktigt kommit igång. Nu har det bara gått tre matcher, jag vet, men man kan ju inte bedöma mer än vad man hunnit sett.

När säsongen inleds på en torsdag som den gjorde i år tänkte jag direkt att ”okej, vissa lag kommer ha spelat fyra matcher och andra tre när söndagen är slut beroende på om de har en offday på fredagen eller inte”. Det stämmer i de flesta fall, men en konstig detalj som varit i två serier (San Digo Padres-Milwaukee Brewers /Philadelphia Phillies-Atlanta Braves) är att de har spelat tre matcher med den avslutande matchen igår, d.v.s. de är spellediga idag. Har det hänt någonsin förut? Jättekonstigt ju..

Såg ni något av premiären mellan Detroit Tigers och Pittsburgh Pirates i fredags (framflyttad från torsdagen)? Vilken jävla match det blev då! Jag stängde av när Pirates ledde med 10-6 inför bot 9th, det skulle man ju inte ha gjort. Tigers kvitterade till 10-10 och sedan var alla (bl.a. jag) helt säkra på att Tigers vunnit i 10:e, men domarna ändrade domslutet och istället segrade Pirates efter 13 innings i en match som bjöd på det mesta.

Jag skrev i våra tips att jag tror att Chicago White Sox kommer bli bättre i år. Hittills har de sett bra ut efter en övertygande seger i premiären samt en stark vändning igår. Dessutom hade ju Matt Davidson en GANSKA bra dag i torsdags, jisses..

Om vi tittar mot norra sidan av Chicago på Cubs så frågar jag mig lite snabbt:
Var det inte lagets starting pitching som skulle leda dem till ännu en NL Central-titel och ett långt slutspel? Hittills i år, not so much..

Ser framför mig hur Joe Panik tjoade till sina lagkamrater i San Fransisco Giants i torsdags och fredags typ: INGEN PANIK, jag fixar det! Hur ofta ser man lag vinna matcher med 1-0 över huvud taget? Det lyckades Giants med i båda de inledande matcherna och Panik slog homeruns i båda.. Sanslöst!

En sak till, det ser märkligt ut med Andrew McCutchen i en annan tröja än Pirates, eller hur?

Har ni inget för er vid 22-tiden ikväll kan ni ju kolla när Shohei Ohtani gör sin pitcher-debut i MLB då Los Angeles Angels spelar borta mot Oakland Athletics.

Ichiro Suzuki! 44 bast! Inte slut! Vilken catch!
Dessutom, titta på videon och spola fram till 52 sekunder. Finns det någon bättre än Tom ”Hammy” Hamilton? Det är Cleveland Indians play by play-kille som är så extatisk på radion, det säger ju en del.

New York Mets har börjat bra hittills. Washington Nationals likaså.
Kan det bli ett race i NL East ändå?

Kevin Pillar hade en ”steal-show” utan dess like igår. Snyggt, ja visst, men Dellin Betances kastar ju iväg bollen som om han aldrig hanterat en baseboll förut??

Annars ser ju New York Yankees ut som väntat. En del strikeouts, en del riktigt feta träffar och bl.a. bjöd Giancarlo Stanton på dubbla homers redan i torsdags. Tyvärr fortsätter olyckan grina Greg Bird i ansiktet som nu kommer missa 6-8 veckor p.g.a. skada igen. Den här gången handlar det om en operation på hans högerfot.

Brewers är det enda laget hittills som är 3-0 efter tre matcher. Nog för att de ”bara” mötte Padres under premiärhelgen, men ändå. Christian Yelich hade en kanonmatch igår och ”the Brewcrew” visar direkt att de vill och kommer vara med i racet i NL Central.

MLB.TV har varit lite halvstökigt hittills va? De har tagit bort den gamla nex def-spelaren (undertecknad gillar INTE det) vilket var jävligt dumt. Jag vet att flera haft problem med uppspelningen på olika forum, så även jag. Dessutom två andra reflektioner:

länken för att komma åt sändningarna via datorn så har det tagit bort länkarna som fanns förut för att komma direkt till ”highlights” och ”condensed games”. VARFÖR har de gjort det?

Årets recaps är tillbaka i två-två och en halvminuts-klassen vilket är en klar förbättring mot förra årets 90-sekundersklipp där man ju knappt hann se någonting. Med tanke på knaset med MLB.TV så är det ju trevligt att någonting har blivit bättre i alla fall. Dessutom kanske detta kan hjälpa er:

Alla condensed-klipp på en och samma sida? Klicka här.
Alla recap-klipp på en och samma sida? Klicka här.

Till sist ett tips för er som av någon anledning inte är medlemmar i MLB.SE-gruppen på Facebook (och ni som är det redan också förstås). Gruppens grundare Philip jobbar nu hårt på att lägga upp matchtrådar med info om matchstarter, starting pitchers och liknande. Missa inte dem!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!