Smått och gott efter säsongsinledningen

Nu är snart april slut och det har spelats en månad med baseboll. Personligen har jag antagligen haft min tuffaste period, sett till arbetsbörda, någonsin under min karriär så baseboll och Yankees har fått stå tillbaka. Men här är några reflektioner jag har hunnit med:

***

Yankees har börjat skakigt, men 15-9 efter bland annat veckans sweep av Twins med 4-0 är godkänt hittills. En brasklapp dock att Yankees har spelat 16 st matcher hemma (11-5) och bara åtta på bortaplan (4-4). Frånvarolistan kan också börja bli kännbar snart, en lista som innehåller spelare som Ellsbury, Kahnle, Clint Frazier, Bird och Austin. Fyra väldigt tuffa serier väntar nu mot Angels, Astros, Indians och Red Sox.

***

Red Sox säsongsinledning är förstås imponerande. Lätt eller svårt schema till trots, 19-5 är ett statement och rivalerna har nu tagit kommandot i divisionen. Precis som jag spekulerade innan säsongen så var Red Sox det lag som hade allra bäst förbättringspotential med sin nuvarande trupp och de har gjort just detta. Skillnaden hittills mellan rivalerna är pitchingen. Offensivt så är Yankees AL-bäst med 6.08 runs per match, Red Sox tvåa med 5.67. När det gäller insläppta runs per match är Red Sox tvåa på 2.96, Yankees sexa på 4.62.

***

Jag har fått en riktig mancrush på Mariners closer Edwin Diaz. Jag kan inte direkt påstå att jag haft koll på honom innan, men blev begeistrad när jag såg han stänga matcher mot White Sox och Indians i veckan. En riktig strikeout-maskin! Såg på Wikipedia att han blev den första pitchern att nå 50 SO på 25 IP under sitt första år (2016). Snälla Cashman, ring till Mariners och föreslå att ta över Robinson Canos kontrakt mot att Diaz följer med på köpet!

***

Något jag tyckt varit desto tråkigare under säsongen är de skrala publiksiffrorna hos vissa lag. Visst, det har varit katastrofalt dåligt väder på sina håll i de norra delarna av USA, till den grad att vi efter ett par veckor hade haft lika många inställda matcher som under hela fjolårssäsongen. Men jag skyller också publiktrenden på klubbar som ”tankar” och inte bestraffas på något sätt. Hur kul är det att gå och se klubbar som White Sox, Marlins och Reds när de är så innerligt tråkiga? Jag låter publiksnitten på en bra bit under 20 000 svara på den frågan. När Orioles värvade Cobb så fick de lite skit, många tyckte att de snarare skulle skeppa iväg spelare och göra ”en Cubs/Astros”. Jag applåderar däremot klubbägare som inte accepterar mellanmjölksvägen. Nu kanske Cobb blir ett tradechip i slutändan, men tack Orioles. Tack!

***

Däremot ska White Sox har cred för att man återanställde Nevest Coleman för en månad sedan. Det var år 1994 som Coleman kände en stank från källaren i sin mors lägenhetshus. I källaren hittade han kroppen till en död 20-årig kvinna och ringde till polisen. I förhören tvingades han, enligt Coleman, under hot erkänna att han var skyldig. Han fick en livstidsdom och förlorade sitt arbete som vaktmästare på Comiskey Park. År 2016 kunde man dock med hjälp av DNA fastslå att det var en en serievåldtäktsman som vad skyldig och Coleman kunde efter 23 år i fängelse äntligen bli rentvådd och fri. Han första önskan som en fri man var att få äta en hamburgare. Sin andra önskan? Att få tillbaka sitt jobb hos White Sox. Det fick han, Coleman välkomnades med öppna armar. Så snyggt!

***

Avslutningsvis lite betyg (sett till förväntningar m.m.) på lagen efter en månads spel:

MVG: Mets, Dbacks, Red Sox, Angels, Phillies,

VG: Blue Jays, Astros, Mariners, Athletics, Braves, Cardinals, Brewers, Pirates

G: Yankees, Rays, Indians, Tigers, Giants, Padres, Rockies

IG: Orioles, Twins, White Sox, Royals, Rangers, Nationals, Marlins, Cubs, Reds, Dodgers,

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!