You can’t predict baseball

Det mycket underhållande och intensiva racet mellan Boston Red Sox och New York Yankees fortsätter i AL East. Jag twittrade i torsdags morse det jag tänkt ett tag, att Yankees ändå är det starkare laget. Då var jag lite syrack för att Minnesota Twins vunnit de två inledande matcherna mot Boston, samtidigt som Yankees vunnit de båda inledande matcherna mot Seattle Mariners hemma på Yankee Stadium. Speciellt onsdagsnattens match där de vände 0-5 till 7-5, imponerande!

Båda lagen vann sina respektive matcher i torsdags och sedan såg det ut som att båda skulle gå på pumpen i fredags natt (Tampa Bay Rays vann överraskande mot Yankees med 2-1). Boston spelade hemma mot Seattle och i en av säsongens galnaste matcher slets undertecknad mellan hopp och förtvivlan flera gånger. Veckan innan hade samma starters (Steven Wright och Wade LeBlanc) möts i Seattle och endast släppt en run totalt. Då vann Seattle med 1-0, så blev det inte nu.

Efter top 1st ledde Seattle med 4-0 och det kändes ju ganska pissigt. I bot 1st dundrade rödstrumporna tillbaka och efter en inning stod de (med tanke på resultatet veckan innan) smått ofattbara 5-4. Wright hade inte sin bästa dag och ganska kort efter återtog Seattle ledningen, 6-5. När de sedan utökade ledningen till 10-5 kändes det hopplöst. Men, det är som vi vet aldrig slut förrän det är slut och Boston la in en extra växel både framåt och bakåt. Efter en storartad vändning med bl.a. tre runs i bot 6th och fem runs i bot 7th så skrevs slutresultatet till 14-10. Jag trodde knappt mina ögon!

Efter gårdagens antiklimax i fotbollen (snabbt instick här, alla rasister och nättroll kan dra åt helvete!) kom jag hem och förväntade mig att få se Yankees ta en gruvlig revansch mot Rays, men så blev det inte. Rays vann igen (4-0) och jag insåg igen att ”the beauty of baseball” är att när man verkligen tror att man har kommit på ”hur det kommer att gå” så går det helt annorlunda.

Idag klockan sju fortsätter jakten mellan lagen. Boston tar emot Seattle för sista gången i år och Yankees möter återigen Rays i Tampa Bay och ska försöka undvika en sweep. Racet fortsätter och nästa helg möts lagen på Yankee Stadium..

Sent i fredags kväll/natt droppade också nyheten som kanske förklarar lite varför Hanley Ramirez inte signat med något annat lag ännu. Jag frågade mig ju förra veckan varför ingen tyckte att det var värt att satsa max en halv mille på en hitter som ändå har potential att slå 30 homeruns per år. Det visar sig nu att han är med i en (som jag förstått det) federal utredning som innefattar droger/droghandel i en bil. Stökigt värre minst sagt. Hanleys agent säger att Ramirez är helt ovetande till händelsen, men det återstår att se närmsta tiden hur det blir för dominikanen. Hamnar han som DH/1B någonstans, eller bakom galler?

Kelvin Herrera hamnade i Washington, han hade Boston verkligen behövt!

I några års tid har det snackats/spekulerats väldigt mycket om hur episk 2018/2019 års offseason kommer att bli.. Men ja, känns som att vi kanske får bromsa förväntningarna lite ändå va?
Tittar vi på de hetaste namnen så kommer de såklart få nya kontrakt och klubbarna kanske kommer slåss om spelarna ändå, men i dagsläget vet jag inte riktigt.

Bryce Harper har sin sämsta säsong på länge. Clayton Kershaw var i och för sig tillbaka inatt men lär väl knappast använda sin opt out-klausul om han inte kastar helt omänskligt resten av säsongen/slutspelet? Andrew McCutchen hör jag knappt ett ord om, Josh Donaldson fortsätter ha skadebekymmer och även om Manny Machado är en grymt bra spelare så undrar jag om inte flera klubbar ser honom som 3B-spelare än SS. Problemet där är ju att Machado själv VILL spela SS?

En kort hälsoupdate innan jag avslutar för idag. Är fortfarande inte hundra, magen fortsätter knasa och i veckan lämnade jag lite olika prover som jag hoppas få svar på snart. Återkommer om detta och det förklarar också varför det inte blev så lång text idag. Ta hand om er!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!