Short notes

Ska iväg på grejer så tidig text idag!

Scott Boras fortsätter med sitt uppblåsta sätt att försöka påverka basebollen och hävdar nu att defensive shifts borde förbjudas/regeländras då det drabbar och är orättvist mot lefty power hitters. Herregud, hur många fler inom sporten finns det som är mer ”full of himself” än Scott Boras, allvarligt? Hmm, jo, en kanske..

..David Price, vad finns det mer att säga? Efter hans patetiska insats mot New York Yankees (som ändå är ett bra lag) i söndags följde han upp det med att ”fortsätta prestera” mot Kansas City Royals natten till idag. Boston låg under med 3-0, vände tillbaka till ledning 4-3 innan Price lyckades med tre (3!) HBPs i EN inning! Price tog sig inte ur den femte inningen utan fick lämna efter 4.2 innan han äntligen togs ur matchen. Visst, det är lätt att säga att man inte borde bry sig när Boston till slut vann med 15-4, men han gräver sin egen grav med sitt fortsatta beteende (och nu även kastande).

En annan starter som har det lite kämpigt på kullen just nu är Sonny Gray. Efter hans svaga insats mot Boston så hade han återigen en dålig kväll borta mot Toronto Blue Jays i fredags. Det konstiga var hur lika hans båda första-innings i de två matcherna var. Först lyckas han med två outs, men sen när han inte får den tredje out:en direkt så är det som att det rasar för honom? Visst, i matchen mot Toronto så fyllde han baserna utan att släppa en run, det ska man vara tydlig med, men just mönstret med att efter ”två enkla outs” så blir det problematiskt för honom om han inte får den tredje direkt. I andra inningen mot Toronto släppte han fem runs och fick inte inleda den tredje inningen.

Frågan är nu både vad gäller Gray och Price, vem hamnar på DL först? Vem får inte starta nästa match? I ett tight race som det är mellan lagen har varken Red Sox eller Yankees råd med dessa starters nuvarande form. Hur mycket tålamod kommer de båda visa?

I samband med Boston Red Sox sweep borta mot Washington Nationals så spelade Yankees en spännande serie mot Atlanta Braves. Braves bjöd upp och visade samma fighting spirit som jag såg på Fenway Park i maj. ”Baby Braves” är på riktigt och ger sig inte i första taget, även om de ärligt talat är lite efter både Yankees och Red Sox just nu.. Men frågan är, räcker det till att vinna NL East i alla fall?

Det vore ju en stor skräll och en enorm framgång och det fick mig att fundera på hur olika rebuilds kan gå bra/”fort” samt hur andra tar längre tid. Braves och Philadelphia Phillies har uppenbarligen kommit långt och presterar klart bättre i år än många av oss förutspådde men samtidigt trodde jag att Chicago White Sox skulle ta stora steg vilket de inte visat ännu. Likaså lag som San Diego Padres och Cincinnati Reds har även de en bit kvar, MEN, med tanke på hur Braves/Phillies utvecklats i år och även att vi genom åren sett att det krävs ganska lite för ett lag att klicka så borde det betyda optimism för de ”sämre” rebuilding-lagen. Kolla på hur usel AL Central är i år, tänk om White Sox får igång sina prospects/unga spelare, då vore det ju inte helt omöjligt att de skulle kunna vinna divisionen 2019?

Hata honom, älska honom.. John Sterling kommer alltid vara John Sterling och den nyblivna 80-åringen (!) bjöd på en trevlig intervju i New York Post nyligen.

Jag har varit för det mesta Rob Manfred gjort som commissioner under sin tid, men att nu plötsligt välkomna Jenrry Mejia tillbaka efter sin livstidsavstängning är inget jag supportar alls!

I min reseberättelse för några veckor sedan skrev jag att ”det är nu Red Sox ska visa vad de går för” när de hade kommande dubbelmöten mot Seattle, en hemmaserie mot Angels samt borta-serier mot Twins, Yankees och Nationals. Under de nitton matcherna gick Boston 12-7 och de får man väl ändå säga var ganska bra. Sedan dess har de vunnit de två första matcherna mot Kansas och har åtta matcher kvar innan All Star-uppehållet. 61-29 efter 90 matcher är ju sanslöst bra och de har därmed lyckats sätta rejäl press på Yankees (som just nu även har en del skadeproblem) att vinna sina hängmatcher för att behålla förstaplatsen i AL East. Vem trodde innan säsongen att en skada på/frånvaro för Gleyber Torres skulle kunna betyda så mycket?

Hade tänkt skriva lite om kommande trade deadline och var vissa spelare kanske tar vägen, men jag får ta det nästa vecka istället! Nu måste jag iväg snart så jag avslutar denna gång med att säga hur glad jag är att J.D. Martinez är Boston-spelare. 27 HRs och 74 RBIs hade många varit nöjda med av en spelare på en säsong. Det har J.D. med 72 matcher kvar..

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!