Back on track

Jaaaapp japp, efter en liten ”utflykt” till den Tjeckoslovenska sidan av världen för fyra dagar av sprit, rock n roll mat (majskolv!), allmän dekadens, värmeslag, stökigt hotell, folk som vrålar i micken m.m. så är det dags att återigen ta sitt krönikör-ansvar och skriva lite om vad som händer i basebollvärlden:

Först av allt, kan basebollproffs vara snälla och SLUTA KASTA BOLLAR i fem miljoner kilometer i timmen på andra basebollproffs?! Är det för mycket begärt?? Hur svårt kan det vara, låt bli liksom.. Jose Ureña ditt jävla fån, du kastade alltså en boll på Ronald Acuña Jr. för att han varit jävligt bra de senaste matcherna? Eh, okej.. Jag säger det igen, gentlemannasport my ass! Sånt här gör mig fan galen och än en gång är det en åsna som inte fattar att man kastar bollen mot typ röven eller lägre, inte upp mot armar/händer/huvudet eller i det här fallet armbågen. Det är ett jävla under att Acuña kunde spela match igen dagen efter men det här måste ju få ett slut! ”Pitching inside” kanske någon säger/tänker, tycker att ex-spelaren Michael Young sammanfattar det väldigt bra i den här Twitter-tråden. Straffet då? Ureña blev avstängd sex matcher, dvs EN start. Ooooouj, jävlar vilket straff.
TA I lite MLB, jävla mesar, go at him! 15-20 matcher, DÄR snackar vi. Få slut på det här tramset nu..

..och när vi ändå snackar om det, vad fan hände här egentligen?
Jag har inte hört vems ”fel” det var och egentligen bryr jag mig inte heller. Spontant känns det som att bortskämda kränkta småpojkar började slåss över ingenting. Jag tycker överlag att brawls kan vara ganska underhållande och att det ofta händer just när någon blir kastad på känns ändå mer legitimt, men det här upplevde jag som väldigt onödigt. Dessutom, någon dag efteråt släpptes en vad många sa och tyckte tydligen jätterolig video där Andrew McCutchen gav sin syn på bråket. Visst, han bjuder på sig själv och så men SÅ jävla rolig var den ju inte. Han sa ju mest vad många av oss andra tänkte, eller?

Nä, ska man se en rolig video så ska man titta på den här!

Med tanke på videon ovan och utvecklingen i år känns det nästan lite sorgligt att inse att ”King” Felix Hernandez inte är så mycket king längre, i alla fall inte just nu. För min del får han gärna komma tillbaka till gammal god form och det hoppas nog Seattle Mariners ledning också. Lite över 27,8 millar kostar han klubben, nästa säsong alltså..

Det vore ju kul att få se Seattle som ett slutspelslag, men det gör ju Oakland Athletics allt de kan för att vi inte ska få göra. Vilken jävla uppryckning de stått för! I och med gårdagens vinst mot Houston Astros är nu A’s och Astros delad etta i AL West. Jisses.. Den 24/6 var Oakland 11,5 matcher efter, den 10/7 var de tio matcher efter. Vad ska man säga egentligen? Om vi nu ändå antar att Astros vinner divisionen så frågar jag er: Vilket lag ser direkt fram emot att möta Oakland i Wild Card-matchen?

Ett annat lag som vaknat till på allvar är ju St Louis Cardinals! De var ju typ dödsdömda innan de sparkade Mike Matheny?! De har vunnit nio av de tio senaste (14-3 i augusti), något har uppenbarligen hänt sedan Mike Shildt kom in i bilden och om säsongen tagit slut efter gårdagens matcher hade Cardinals otroligt nog varit ett slutspelslag. Nu är i och för sig Wild Card-racet i NL helt jävla galet för tillfället och mycket kan hända på bara några matcher, men roligt ändå att se att lag man så gott som räknat bort typ ”återuppstår” och inte ger upp.

P.g.a. mina sympatier och Boston Red Sox fantastiska säsong hittills så vet jag att det varit mycket fokus på Red Sox och New York Yankees i år och konstigt vore det väl annars. För några veckor sedan hamnade Chris Sale på DL med ”shoulder soreness” och man sa då att ”det är ingen fara, han hade kunnat kasta om det verkligen behövdes” osv.. De tio dagarna gick och Sale kom tillbaka, var oerhört bra i matchen mot Baltimore och idag skulle han startat igen i matchen mot Tampa Bay Rays, men så blir det inte. Igår blev han återigen flyttad från rostern till DL med ”shoulder inflammation” och än en gång sas det att ”det är ingen fara, bara lika bra att göra det nu så jag är redo för avslutningen sen” och yadda yadda..

Jag tror inte att Chris/laget ljuger men alltså, man hamnar väl för fan inte på DL TVÅ gånger på en månad för ingenting? Antingen är det här ett större problem än vad som sägs eller så är det bara ett sätt att typ ”fulspela” mot MLB vad gäller rostern. Efter förra säsongen och slutspelet sades det att Boston kanske använt Sale väl mycket och att han var sliten/sämre i september (vilket han var) samt inte på topp i slutspelet och att man i år skulle ta det lite lugnare med honom. Det har man gjort, han har kastat färre pitches/innings i år redan innan han hamnade på DL, men jag undrar om det här är ett sätt för att ”spara honom” ännu lite mera.

Då jag ju åkte iväg till Tjeckien och inte skrev något förra söndagen så kommenterades aldrig Bostons vändning mot Yankees i match fyra på Fenway Park när Red Sox vände 1-4 till 4-4 med två outs i bot 9th för att sedan avgöra i bot 10th och lyckas med en sweep. Jag var vaken och släckte till slut TV:n vid 7-tiden på morgonen och undrade fortfarande vad fan som hänt.. En fantastisk seger och serie.

Roligast i efterhand var att se sammanfattningen från Twitter-profilen JoezMcFly.
För er som inte känner igen namnet kanske ni minns förra året när en video dök upp med ett Yankees-fan som reagerade på när Rafael Devers slog en 9th inning homerun (som kvitterade matchen) mot Aroldis Chapman på Yankee Stadium. Han blev mer eller mindre ”kändis” inom basebollvärlden p.g.a. den och har sedan fortsatt att livestreama matcher.

Dessutom läggs kortare recaps upp från matcherna och jag rekommenderar alla Red Sox-fans att kolla på det här klippet från förrförra söndagens match. Från ca. fyra minuter in när allt går asbra till från typ fem minuter och framåt när allt rasar, alltså det är så roligt så jag vet inte var jag ska ta vägen och ändå känner jag för honom. ”OH MY GOOOOD”.. ”WHAT THE FUUUUUUCK”.. Hysteriskt roligt!

Det bästa med honom är just det:
Passionen, frustrationen, att han lägger upp klipp även när det går åt helvete och mitt i all misär för honom ändå har bra och kunniga analyser. Hans kommentar om Mark Teixeira är ju oslagbar!

Intressanta matcher ikväll:

19.05: Red Sox-Rays och Yankees-Blue Jays (Enbart för att jag är som jag är.)
20.15: Cardinals-Brewers (Winning record 68-56 mot 68-57, jodå, hyfsat viktig match!)
22.10: A’s-Astros (Går Oakland FÖRBI?)
01.10: Mets-Phillies (Alldeles för sent så klart men ändå, Little League Classic.)

Missa inte vår sida som Andreas skapat om hur ni ser MLB i Sverige.
Nu får det räcka för denna gång. Vi hörs om en vecka då!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!