100 vinster för full hals

Stökigaste rubriken någonsin åstadkom jag precis när jag på något sätt försöker sammanfatta hur jag själv mår. Ingen text i söndags som ni säkert märkte, men nu är jag märkbart piggare. Penicillin funkar uppenbarligen fortfarande och om inte det hjälper så gör mitt lag sitt allra bästa för att få mig på bättre humör..

..för inatt nådde detta fantastiska Boston Red Sox-lag 100 vinster vilket såklart är oerhört imponerande. Att nå just 100 är ju kanon överhuvudtaget, att göra det med 16 matcher kvar är nästan lite svårt att greppa. Det faktumet att New York Yankees har vunnit 90 matcher och ändå är 10 matcher efter säger en hel del. En ”normal” säsong hade det ju varit ett fantastiskt facit.

Den gångna helgen såg vi dock vad som är och mycket väl kan bli Bostons akilleshäl i slutspelet, nämligen deras bullpen. Houston Astros kom till Fenway Park och vann två av tre matcher i en mycket underhållande matchserie. Det är inte konstigt att många tror och hoppas att de båda lagen möts igen i en sevärd ALCS om några veckor.

Bostons president of baseball operations Dave Dombrowski har kraftigt ifrågasatts varför han inte tagit in en reliever som laget så väl behöver. Inte innan ordinarie trading deadline och inte heller före waiver deadline. De kör på det de har och det känns lite läskigt. I två av helgens tre matcher kom Houston tillbaka från underlägen mot Bostons bullpen och förstörde bl.a. en mycket bra start från David Price i fredags. I söndagens match förvandlades en till synes ganska säger ledning med 5-1 till 5-5 innan Boston förvisso walk off-vann matchen med 6-5.

Så, jag ställer mig frågan likt Mikael Wiehe gjorde för en herrans massa år sedan:
”Vem kan man lita på?”

Det raka svaret är jag vet inte! Det är det som ändå, trots ett fantastiskt lag med 100 vinster och yadda yadda, gör mig lite nervös och fundersam. Som det känns nu borde de ta sig förbi ALDS även om både Yankees och/eller Oakland Athletics är svåra motståndare. Men ska de möta Houston i en sjumatchersserie så blir det tufft alltså! Det laget som tar sig förbi ALCS kommer att vinna World Series, det är jag tämligen övertygad om ÄVEN om jag kanske får äta upp det senare!

Vill skicka ett hedersomnämnande till Tampa Bay Rays som trots trades, ”openers”, låg payroll och allt vad det är ändå är 15 matcher över .500 och med deras nuvarande 80-65 record faktiskt hade delat ledningen i NL West om det spelat där. Starkt jobbat!

NL West ja, vilka vinner? Det här är ett race utan dess like och har vi tur så kommer det hålla i sig ända till söndag 30/9 och KANSKE längre än så! Colorado Rockies leder just nu 1,5 match före Los Angeles Dodgers och 3,5 före Arixona Diamondbacks. Dessutom möts Rockies och D-backs idag igen på Coors Field i den sista matchen av denna fyramatchersserien. Rockies har tagit två av tre och vunnit sju av sina tio senaste medan D-backs är 3-7 under motsvarande tio matcher.

Ett annat race under året har varit det mellan Atlanta Braves och Philadelphia Phillies i NL East.
Man ska givetvis inte ropa hej för tidigt, men det känns ju alltmer som att Braves har avgjort det där. Fortsätter Phillies så här (fem raka torsk, 2-8 senaste tio) så kanske det till och med tappar andraplatsen till Washington Nationals. Braves stod precis för en stark sweep borta mot San Fransisco Giants och har vunnit fem raka. Många kanske trodde att de skulle vara lite knäckta efter serien (och främst sista matchen) hemma mot Red Sox, men de visade istället på deras west coast roadtrip att de inte ger sig och vann sex av sju matcher totalt.

Apropå om säsongen skulle bli längre än 162 matcher ska ni inte missa förra veckans avsnitt av ”Veckans MLB” där Olof och Niklas förklarar hur olika tiebreaker scenarion går till. Jag har lyssnat på det en gång, men skulle nog behöva göra det två-tre gånger till för att greppa det ordentligt!

Gick igenom de återstående matcherna för Oakland och Yankees. Det blir spännande att se vilka som kommer att få hemmafördel i Wild Card-matchen. Yankees har bara matcher mot AL East-motstånd kvar: Sex matcher mot Red Sox, fyra mot Rays och tre mot Toronto Blue Jays och Baltimore Orioles. A’s har fyra matcher kvar på sin östkustvända (en match mot Orioles och tre mot Rays). De har sedan kvar att möta Angels sex gånger, tre möten mot Twins och tre mot Mariners. Noterbart för både A’s och Yankees är att båda lagen spelar hela sista veckan på bortaplan.

Jag såg några av ”Barstools Sports” program ”Starting 9” igår och närmast häpnade över en diskussion de hade där: ”Vem har varit MVP för Rockies i år, Nolan Arenado eller Trevor Story?”
Spontant lät det som ett skämt, men när de gick igenom statistiken visade det sig att Story har ett riktigt starkt år statistiskt sett. Nolan är ju grymt bra i vanlig ordning, men förutom att Story slår galna moonshots så har han växt fram till en komplett basebollspelare, något man kanske inte trodde efter förra säsongens .239 BA och 191 strikeouts.

Har letat video på det här men tyvärr inte hittat någon, men HUR kan det ens hända?!

Det måste vara oerhört frustrerande att hålla på Seattle Mariners. DE längtar så mycket efter att få uppleva ett slutspel, men det händer ju liksom aldrig? De är som en teaser i flera månader för att sedan göra sina fans besvikna ännu en gång. Nu verkar de dessutom inte kunna hålla sams längre?!

Man ska passa sig för hårda stolar!

Vinner Jacob DeGrom NL CY Young? Jag hoppas det. Minns ni när Felix Hernandez gjorde det 2010? Då hade han ett 13-12 record och 2.27 ERA. DeGrom har motsvarande 8-9 och sanslösa 1.71 hittills i år. Visst, Max Scherzer är grym som vanligt men visst förtjänar DeGrom det?

P.g.a. en Göteborgsresa till helgen och även att denna text kom först idag så är nästa krönika planerad till söndag 23/9. Tills dess, några intressanta matcher att hålla koll på den kommande veckan:

TORSDAG 13/9:
21.10: Rockies-Diamondbacks (Behåller Colorado ledningen i NL West?)

LÖRDAG 15/9:
19.05: Cardinals-Dodgers (Jävligt synd att jag missar den här, HYFSAT viktig match.)

SÖNDAG 16/9:
19.05: Red Sox-Mets (Chris Sale vs. Jacob DeGrom!)
20.10: Astros-Diamondbacks (Justin Verlander vs. Zack Greinke!)

TISDAG 18/9:
19.05: Yankees-Red Sox (Ingen aning om varför de spelar så tidigt på en tisdag, men vad gör det?)

ONSDAG 19/9:
18.10: Braves-Cardinals (Fortsatt slutspelsjakt för de båda.)

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!