Inte en siffra rätt

Var det någon som hörde min fråga i förra veckans avsnitt av ”Veckans MLB”?
OM ni gjorde det så vet ni att frågan inleddes med en textrad liknande ”jag blir generad när jag blir kallad expert”. Ytterligare ett exempel på det visade jag verkligen prov på i min ”fantastiska analys” i förra veckans text. Herregud, dagens krönika heter verkligen ”inte en siffra rätt” av en anledning.

”Jag är dock övertygad om att Chicago Cubs kommer vinna NL Central och även få bästa record i hela NL. Det skulle då betyda att de får möta vinnaren av Wild Card-matchen, vilket om serien tog slut idag skulle innebära vinnaren av Milwaukee Brewers och St Louis Cardinals.

Då återstår det för Braves att möta vinnaren av NL West där Los Angeles Dodgers just nu leder med 1,5 match före Colorado Rockies. Den fighten är ju extra viktig i och med att det (som det verkar) bara blir ett lag från NL West i slutspelet.”

Jisses.. Skämskudde, skamvrån, sopa och allt vad det heter. St Louis Cardinals missar slutspelet helt, Colorado Rockies har gått som en ångvält (8-2 senaste tio matcherna) och de kommer som sämst spela wild card-match på tisdag natt och vi får alltså två slutspelslag från NL West. I NL Central har Milwaukee Brewers (och kanske framför allt Christian Yelich!) kopplat på turbon, även de 8-2 de tio senaste, och plockat in Chicago Cubs försprång. Så, vad innebär detta då inför kvällens 162:a omgång?

Vilken fantastisk söndagskväll vi har framför oss! Runt kl. 21 inleds följande matcher:

Chicago Cubs (94-67) – St Louis Cardinals
Milwaukee Brewers (94-67) – Detroit Tigers

Colorado Rockies (90-71) – Washington Nationals
San Fransisco Giants – Los Angeles Dodgers (90-71)

Ni ser det uppenbara, om det ena laget i divisionen vinner och det andra laget förlorar är respektive divisionstitel klar. Men, om båda lagen vinner eller förlorar så får vi en eller två tiebreakers i morgon (se denna bild för att veta tiderna för de eventuella matcherna). Det allra roligaste vore ju faktiskt om alla fyra lagen vinner ikväll. Då får vi två matcher i morgon på bra svensk tid och nerven fortsätter.

Efter förra veckans ”expertutlåtande” kanske jag borde hålla käften om hur det kommer att gå, men likt en ivrig iller så låter jag mig inte påverkas av tidigare, ja, bedrifter.. Eller egentligen, jag skriver hur jag hoppas att det kommer gå istället. Dvs Rockies och Brewers vinner divisionerna och sen sopar Cubs bort Dodgers i Wild Card-matchen. Så där, nu har ni facit! Eller så blir det helt tvärtom, vilket säkerligen är mycket troligare, haha..

AL då? Måste säga att New York Yankees har imponerat på mig senaste veckan. 7-3 senaste tio matcherna, tre av fyra borta mot Tampa Bay Rays, två av tre hemma mot Baltimore Orioles och inräknat serien på Yankee Stadium förra veckan så har de vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot rivalen Boston Red Sox. De har säkrat hemmafördelen i onsdagens wild card-match mot Oakland Athletics och som Yankees går nu tror jag att de kommer vinna den matchen.

I så fall väntar alltså ett nytt rivalmöte i ALDS mot Red Sox, som dock har hemmafördel genom serien och sedan eventuellt hela slutspelet. Det känns kanske konstigt när jag skriver det, men för att vara ett lag som vunnit 107 matcher i år kan jag ju inte direkt säga att det känns fuckin shining inför slutspelet direkt. Tre raka torskar, som sagt förlust i fyra av de fem senaste mötena mot Yankees, en sargad bullpen, en Chris Sale som i sin senaste start snittade sin fastball i 90 MPH och maxade den i 94 MPH..

Ja ni, det hade kunnat känts bättre för att uttrycka det milt. Kvällens match mellan lagen betyder ingenting, egentligen, men för Bostons del vore det ju bra om de får med sig i alla fall en seger inför ALDS som inleds på fredag. Den matchen ikväll kommer jag dock inte titta på. Givetvis har man ju koll vad som händer, men fokuset kommer ligga på de övriga fyra matcherna som faktiskt gäller någonting. Hoppas ni hänger med på Twitter och får en fin och spännande kväll allihopa!

En sista sak bara, farväl David Wright! Missa heller inte denna artikel där Twitter-bekantingen och Mets-fanet Leif Granlind helt plötsligt dök upp i NY Times av alla ställen. Mycket trevligt såklart!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!