So long 2018, welcome 2019

Vi lägger 2018 till handlingarna och välkomnar 2019 med årets första text!
Jag har ingen klar bild av hur detta ska gå till idag så det blir nog lite av en pytt i panna eller något:

Seattle Mariners är på vippen att signa japanska pitchern Yusei Kikuchi enligt flera av de etablerade journalisterna på Twitter. Läser lite olika bud, men det verkar vara i alla fall vara ett kontrakt på minst 3-4 år som genom någon slags option ska kunna bli 7 år. Spännande! Seattle fortsätter med sina kopplingar till Japan och gissa om fansen hoppas på att Kikuchi får starta en av de två matcherna mot Oakland A’s som spelas i Japan i mars.

Cleveland Indians har än så länge behållit både Corey Kluber och Trevor Bauer även om ryktena fortsätter att florera om att i alla fall en av dem kan tänkas att bytas bort. De fick ju tillbaka Carlos Santana nu men när de förlorat både Yan Gomes och Michael Brantley så undrar jag hur AL Central kommer se ut 2019. Är Indians fortfarande favoriter? Jodå.. Men jag tror och hoppas lite att Chicago White Sox ska komma igång på allvar.

Vi vet om snacket att laget på Chicagos södra sida har resurser att signa Manny Machado eller Bryce Harper. Jag hörde dessutom intressanta teorier om att de kanske vill byta till sig Edwin Encarnacion från Seattle. DET vore ju minst sagt intressant. Frågan om det händer är ju främst vad de gör med Jose Abreu och/eller Yonder Alonso. Abreu 1B, Edwin DH och Alonso då? Outfield/utility? Vem vet.. Intressant blir det hur som helst. Jag kanske snackar emot mig själv lite här då jag ju ska se ett antal matcher mellan just White Sox och Boston Red Sox i Chicago första helgen i maj och det vore ju dumt att säga att jag vill se annat än Boston-vinster, men som sagt, White Sox får gärna komma igång och bli ett AL Central-hot på allvar.

Om inte de gör det så vad tror vi om Twins då? Nu har de signat Nelson Cruz också och får de ihop det igen (glöm inte nyförvärvet Jonathan Schoop heller) så kan det bli ett roligare år för fansen i Minneapolis.

NL East i år? Kan bli en powerhousedivision! Jag hoppas verkligen det. Atlanta Braves fortsätter rida på framgången från 2018, Philadelphia Phillies som var med i racet satsar framåt, Washington Nationals (med eller utan Harper) vill inte uppleva ett år som 2018 igen och New York Mets med ny GM och plötsligt satsade resurser går för det ordentligt. Någon som inte ser fram emot de många divisionsmötena på bra tider i vår/sommar/höst?!

Det finns fortfarande en hel del bra relievers på marknaden. Zach Britton, David Robertson och Adam Ottavino är de som det snackas allra mest om. Boston behöver ha in minst en reliver efter att ha förlorat Joe Kelly till Los Angeles Dodgers och i alla fall än så länge ser ut att tappa Craig Kimbrel. Som vanligt är det en kostnadsfråga, samtliga nämnda lär kosta minst 10 millar om året, men just Ottavino skrämmer mig lite. Ett mycket bra år 2018 absolut, men före det då? Har ni sett hans statistik från 2017? Inte ”fuckin shining” direkt.. Nu vet vi ju det, ibland hittar man problem som fixas till, man väljer att använda olika typer av pitches mer eller mindre osv. Vissa pitchers blir som ”pånyttfödda” men jag skulle vilja se lite jämnare resultat från honom innan Red Sox ger honom 30 miljoner dollar för tre år. NL kontra AL dyker alltid upp men en sak till, att ha SÅ pass bra statistik på Coors Field säger ändå en del.

Regeländringar, för/emot:
Pitchklocka?
JA, självklart. Vad är det som tar sån tid?

DH i båda ligorna?
NL-älskarna hatar den tanken, men ja, såklart.

Förbjuda shifting?
Nej.. Slagmän, lär er/anpassa er. Låt sporten utvecklas!

152-158 omgångar istället för 162?
Oh ja!

Straff vid lämnad batters box?
På vilket sätt vet jag inte, men ja absolut. En strike emot kanske?

7 innings istället för 9? Tidsbestämda matcher? Inleda extra innings med en man på andra bas?
NEEEJJJEEEEE på alla tre.

Hur kommer jag/vi minnas 2018 då? Dum fråga kanske..
De senaste dagarna har Red Sox Twitterkonto rullat highlights från säsongen/slutspelet/World Series och jag skiner fortfarande upp ordentligt. Det var ett fantastiskt år! En saga på sitt sätt, inte som 2013 med allt vad det innebar utan mer en uppvisning i hur mördande och (i alla fall ibland) smått överlägsna ett lag kunde vara. Jag kommer aldrig glömma det laget och den gångna säsongen!

Ja ja ”Caption Obvious”, förutom det då?
Det race som ändå fanns mellan New York Yankees och Boston, Tampa Bay Rays användning av ”openers” och deras till slut fina resultat sett över säsongen är något man inte ska bortse ifrån. Att Braves och Phillies slogs om NL East-titeln ett bra tag och att ”Baby Braves” var så pass roliga att titta på. Slutstriden i NL West och NL Central! Det var en omgång 162 som man såg fram emot men som tyvärr inte blev så spännande. Bättre då med game 163 som gladde enormt. Det var för jävla synd att vi inte fick se Chicago Cubs mot Milwaukee Brewers i NLDS, det hade varit en höjdare, men den game 163-matchen glömmer man inte i första taget.

Ska man nämna något negativt var det väl att flera divisioner var avgjorda ganska tidigt och att flera lag var riktigt dåliga vilket bidrog till att det överlag blev en ganska ojämn säsong. Där hoppas jag i alla fall på bättring inför 2019, jag vill se flera lag som är med i det längre och slippa ”tankande” lag som förlorar 100-talet matcher. Kommer vi slippa det? Antagligen inte, men man kan alltid hoppas!

Så med det sagt, mot ett roligare och jämnare 2019. Jag och Andreas fortsätter driva och skriva på Playball under det kommande året. Vi har sagt det att hur ofta/frekvent vi uppdaterar sidan får vi se. Båda lärde sig mycket av förra året på olika sätt och framför allt att skriva om/när det känns roligt och inte för att ”man ska”. Vi hoppas dock att ni vill fortsätta att läsa och följa oss även under 2019. Gott nytt år!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!