The rules are the rules

I väntan på att storfräsarna ska signa kontrakt (mer om dem nedan) så är det ju trevligt att ligan och spelarunionen (MLBPA) försöker göra någonting i alla fall. Flera nya regelförslag har kommit upp och här är mina tankar om dem:

Pitchers måste kasta till minst tre spelare.
Lite tudelad men mestadels positiv. Det här känns ju som att det kommer gå igenom om inte i år så i alla fall till nästa säsong. Frågorna som väcks från min sida är:
Hur många kommer fejka skador för att kunna bli uttagna om de inte är bra alls?
Om inte ovan, så kommer inte antalet intentional walks att öka?

”Tankande lag” måste vinna ett minst antal matcher för att kunna drafta i första rundan.
BRA! Sätter ett krav på att leverera trots att man är lite sämre ett tag.

20 sekunders pitch clock och max fem mound visits på en match.
Hur många gånger kan man säga ja?

DH i båda ligorna.
Det här vet ni ju vad jag tycker om, jag har velat ha DH i NL länge, det intressanta nu är ju att det är MLBPA som kommer med förslaget. Kanske ser de en öppning för spelare att få betalt med ytterligare en position för femton av lagen. Som sagt, I am all for it och har varit det länge även om jag tror att det kommer ta tid för att få igenom det, skulle gissa efter nästa CBA faktiskt med tanke på hur anti NL-lagens ägare är.

En annan sak som jag inte riktigt får ihop är ju det här med att man vill strypa matchernas tid samtidigt som man vill ha upp underhållningsvärdet. Hmm, tar de två aspekterna inte ut varandra? Vi säger att man får igenom regeln med att pitchers måste kasta till tre slagmän. Spontant kommer det gå snabbare utan att det ska vara reklam och en till reliever ska in efter 1-2 batters, självklart, men om pitchern t.ex. släpper en homerun på en 3-1 pitch, en walk efter en 3-2 count och en 1-2 double.. Då har det ju tagit ganska lång tid ändå, eller? Då kommer managern kuta ut till kullen likt Johnny Bråttom och byta in en ny reliever som med samma antal outs ska försöka stoppa blödningen medan tiden tickar på.

Enligt den här artikeln ska New York Yankees ha erbjudit Manny Machado ett kontrakt värt runda slängar 220 miljoner dollar. OM han så gärna vill spela för Yankees, vilket det snackats om ganska länge, varför signar han det då inte? Enligt andra uppgifter jag såg igår ska tydligen Chicago White Sox erbjudande till Machado i själva verket varit uppåt 250 millar.. Det är söndag 10:e februari och han är fortfarande free agent. Kommentarer överflödiga och ”I am not Jonny Hustle” kämpar vidare i sin jakt efter storkovan.

Bryce Harper? En fundering jag har: Det beryktade erbjudandet som Washington Nationals gav honom, 10 år och 300 millar, finns det erbjudandet kvar? För om det gör det så borde han inte typ TA DET i så fall?!

Vad tror Craig Kimbrel att han ska få för kontrakt? I början av offseason snackades om att han ville ha 100 miljoner dollar över sex år och så kommer det ju inte att bli. Återvänder han till Boston Red Sox på ett ettårsavtal?

Det här med att Red Sox signade Jenrry Mejia känns fan skit. Fattar fortfarande inte varför hans avstängning huxflux blev avblåst av Rob Manfred?!

Det är vår i luften! Nja, inte här i Stockholm då men i delar av USA är det det och Spring Training drar igång i veckan. Kul ju! I samband med det köper man givetvis årets upplaga av MLB.TV och jag vet inte om reglerna ändrats eller om det var något fel när jag handlade men jag slapp skatten i år?! Normalt sett när man ska fylla i ”State” kan man välja non-US/Canada men det fanns inte när jag handlade, så jag valde Massachussetts (givetvis!) och ”Sweden” under land och vips fick jag det för ”USA-pris” (dvs 118.99 dollar).

På onsdag släpper White Sox biljetter till sina matcher och eventuellt handlar jag redan i veckan biljetter till White Sox-Red Sox lördag/söndag 4:e och 5:e maj. Biljetter till Chicago Cubs mot St Louis Cardinals (som vi ska se fredag 3:e maj) får jag vänta med att köpa tills fredag 22:a februari när Cubs släpper sina plåtar.

En sista sak för idag till våra läsare:
Hur känner ni med ”Inför”-rapporter i år?
Är det något ni vill att vi gör? Behövs det?
Tankar/funderingar från er uppskattas!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!