Nya kontrakt för King Felix, Romo, Aviles och Hill

Ett par nya kontrakt blev klara i veckan, varav Seattle Mariners monsterkontrakt med Felix Hernandez förstås smäller högst.

Felix Hernandez, 2 + 5 år / $39,5 miljoner + $135,5 miljoner

Pitchern ”King Felix” har varit Mariners trogen sedan han flyttade från Venezuela till Seattle som 16-åring, efter att ha värvats som en amatörklassad free agent, och kommer att fortsätta att vara klubben lojal efter att ha skrivit på för fem nya år när det nuvarande kontraktet går ut om två år. Totalt ger det Hernandez svindlande $175 miljoner för nästkommande sju år. Förra säsongen betalade Mariners medelmåttiga $82 miljoner i lönekostnader för hela truppen, så den som tvivlat på Hernandez betydelse i klubbhuset kan sluta med det.

King Felix – 2012

W 13  L 9
ERA 3.06  SO 223

Dessvärre har Mariners haft en snudd på miserabel offensiv på sistone, så den rätt så missvisande vinststatistiken ska inte fälla någon skugga över Hernandez prestationer. Faktum är att bara Detroit Tigers Justin Verlander (20,4 %) procentuellt bidragit till fler segrar till sitt lag än vad Hernandez (18,3 %) gjort åt sitt Mariners.

[table id=6 /]

Sergio Romo, 2 år / $9 miljoner

När den skäggiga San Francisco Giants-ikonen Brian Wilson gick sönder och behövde en Tommy John Surgery klev Sergio Romo fram och tog över rollen som closer galant. Wilson är fortfarande inte kontrakterad och har blivit en free agent utan kontraktsförslag från Giants, och oddsen stärktes inte i veckan när Romo skrev på ett 2-årigt avtal på totalt nio miljoner dollar. Summan kan öka beroende på prestationer och antalet spelade matcher.

[table id=7 /]

Mike Aviles, 2 år / $6 miljoner

Cleveland Indians är experter på att undvika skiljenämnd när det gäller att komma överens med nya kontrakt med sina spelare, det var hela 22 år sedan sist. Även Mike Aviles och klubben kom överens innan hans kontrakt skulle upp i nämnden nästa vecka. Shortstopen, som även kan vikariera på 2B och 3B, får sex miljoner dollar för de två nästkommande åren med en option för 2015.
Förra året tillhörde Aviles Boston Red Sox byttes byttes bort till Toronto Blue Jays efter säsongen. 13 dagar senare byttes han bort till Indians där han nu förhoppningsvis får en något längre framtid.

[table id=8 /]

Aaron Hill, 3 år / $35 miljoner

Med högst WAR (6,2) av alla 2B i National League var förstås Arizona Diamondbacks intresserade av att förlänga med sin gunstling Aaron Hill, som har ett kontrakt värt $5,5 miljoner nästa år men som nästföljande tre år får totalt $35 miljoner. Hill hade en fint 2012 med bland annat ett batting average på .302 och slog 26 stycken homeruns.
I ett längre perspektiv kan detta påverka New York Yankees 2B Robinson Cano och hans jakt på ett lukrativt kontrakt, då både Hill och Cano skulle bli free agents efter nästa säsong. Nu är Hill tagen och Yankees meddelade så sent som i dag på sin hemsida att kontraktsförhandlingar är inledda med Cano.

[table id=9 /]

Alberto Callaspo, 2 år / $9 miljoner

Los Angeles Angels of Anaheim (puh!) gjorde klart med ett nytt kontrakt för 3B Alberto Callaspo, som stannar på Angels Stadium i ytterligare två år. För detta får Callaspo $9 miljoner utöver nöjet att få kasta grounders till Albert Pujols på första bas förstås. Callaspo är en stabil defensiv spelare som offensivt framförallt drar en del walks och därför får ett hyfsat OBP.

[table id=10 /]

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!