Adam Greenberg

Det finns flera miljoner personer som drömmer om att nå hela vägen till ”The Big Leagues”, knappt 20 000 av dem har lyckats. En av de som lyckades bli uppkallade fick sitt första at bat sju år efter att han blev uppkallad.

Adam Greenberg gjorde sin debut 9 juli 2005, han skulle möta Valerio De Los Santos i sitt första at bat. Så blev det inte.

De Los Santos första pitch mot Greenberg är väldigt hög. Och långt in. Och träffar honom i huvudet. En stenhård fastball som får honom att inte bara lämna matchen utan även en kraftig hjärnskakning som håller honom borta från spel resten av året. Han kommer tillbaka och spelar i minors ett tag under 2006 där han har stora problem med slagningen innan han blir släppt av Chicago Cubs.

Mellan 2006 och 2011 spelar han i minor league med bra OBP men utan att vara nära att komma upp till MLB igen.

Storyn hade kunnat vara slut här om det inte varit för en person, Matt Listen. Ett stort fan av Cubs som drar igång en stor rörelse om att Greenberg ska få sitt första at bat. Efter en lång kampanj får han ett endagskontrakt med Miami Marlins, samma lag som De Los Santos spelade i, för att äntligen få sitt at bat.

2:a augusti 2012 är det äntligen dags, han kommer in som pinch hitter mot New York Mets och ska möta den blivande Cy Young-vinnaren R.A. Dickey. Han får stående ovationer när han kommer in samtidigt som låten Dream On spelas i Marlins Park. Han strikear ut på tre pitchar men samtidigt har han lyckats. Han har fått sitt första at bat.

Youtube-tips: http://www.youtube.com/watch?v=i29QqnZIzyE

http://www.youtube.com/watch?v=ZhuDaSPk9lI

Visa kommentarerStäng kommentarer

1 Kommentera

  • Andreas Westling
    Posted 7 maj, 2013 at 22:44 0Likes

    Haha, snyggt gjort!

Kommentera!