ESPN America upphör i Sverige 31 juli

Det var i februari i år som det engelska telekom- och tv-bolaget BT meddelade att man förvärvat ESPN:s brittiska bolag. Framför allt ville BT åt de olika fotbollsrättigheter ESPN äger, bland annat skotska Premier League och UEFA Europa League, men fick på köpet även de rättigheter som ligger i kanalen ESPN America. Det hintades redan då att BT ämnade lägga ner alla ESPN-kanaler utanför de brittiska öarna, och nu har man meddelat de nordiska leverantörerna att ESPN America och ESPN Classic upphör den 31 juli i år.

Vad innebär det här för baseboll-Sverige? På kort sikt inte så mycket, de med ett redan initierat intresse abonnerar troligen på den prisvärda och heltäckande MLB.tv-tjänsten. På längre sikt kan det dock medföra en stagnation i nytillkomna basebollintresserade. ESPN America är en kanal som ligger med i många kanalpaket hos svenska tv-leverantörer och det relativt stora basebollutbudet har lockat in en och annan till sporten. Bland annat undertecknad, när kanalen hette NASN (North American Sports Network) innan den köptes upp av ESPN. Efter ESPN Americas kommande sorti sänds inte längre baseboll från MLB på svensk television, och vi får inte heller längre ta del av Baseball Tonight – ESPN:s dagliga program med sammandrag.

Tillägg: Mikael (@karusski) informerade att vi även missar det årliga Little League Baseball World Series, det vill säga slutspelet för världens största organiserade ungdomstävling.

För den som är intresserad av ESPNs college-sporter går det att se online. Mer info finns på deras hemsida.

Visa kommentarerStäng kommentarer

5 Kommentarer

 • Andreas Svensson
  Posted 8 maj, 2013 at 12:27 0Likes

  Även College World Series sänds ju på ESPN America och det har i alla fall jag tyckt varit roligt att se!

  • Andreas Westling
   Posted 8 maj, 2013 at 23:48 0Likes

   Tråkigt det med!

 • Sami
  Posted 1 augusti, 2013 at 08:58 0Likes

  Sänds tommefan lika mycket Amerikansk Fotboll där.. Jävla dålig stil att lägga ner den ABSOLUT bästa kanalen i Sverige…

  • Johan Nilsson
   Posted 1 augusti, 2013 at 23:16 0Likes

   Totalt jävla mörker. Här har man gått och laddat inför College Football säsongen. Det finns ju ingen anledning att ha ett Digitalpaket snart. Först försvann alla extrem-kanaler från ComHem och nu ESPN. Fyfan så less man kan bli.

   • Martin Sundquist
    Posted 2 augusti, 2013 at 23:40 0Likes

    Kanalpaket är jag inte något stort fan av, jag föredrar att ha det på nätet oftast. För college-sport finns det också på nätet, ESPN tar 1000 spänn för ett år med alla college-sporter dom har, vilket är baseboll, football och basket. Hur det ser ut med hockey m.m. har jag sämre koll på.

Kommentera!