Opening series-guiden

Opening series närmar sig med stormsteg. Det som varit en bristvara under de senaste fem månaderna är så snart här, tävlingsmatcher i baseboll!

Lagen

Både Los Angeles Dodgers och Arizona Diamondbacks kommer givetvis ställa upp med sina bästa lag då det är en tävlingsmatch. Starting pitchers i första matchen kommer vara Clayton Kershaw, som vann Cy Young award 2013, för Dodgers och Wade Miley för Diamondbacks. I andra matchen blir det Hyun-Jin Ryu för Dodgers och Trevor Cahill för Diamondbacks.
Under spring training har Dodgers gått 6-10 i Cactus League och en vinst med 4-2 mot Australiens landslag och Diamondbacks är 11-9 men förlust med 5-0 mot Australien.

Rivaliteten

De hårda känslorna mellan klassiska Dodgers och de nya Diamondbacks föddes under hösten 2011 efter att Dodgers pitcher Hong-Chih Kuo kastat en pitch väldigt nära Diamondbacks Gerrardo Parra. På pitchen där på slog Parra en homerun och stod och beundrade den varpå det blev väldigt irriterat. Kvällen efter kastade Clayton Kershaw på Parra och blev därefter utslängd utan varning.
Under förra säsongen ökade hatet mellan lagen. I en match i juli träffade Ian Kennedy Yasiel Puig på axeln. Därefter hämnades Zach Greinke genom att träffa Miguel Montero och nattens första bråk utlöstes. Med sin andra hit-by-pitch för dagen träffar därefter Kennedy Greinke. Kennedy blir utslängd direkt men det förhindrar inte att ett stort bråk utlöses.
Den andra större incidenten 2013 var när Dodgers säkrade divisionen genom en vinst borta mot Diamondbacks. Diamondbacks hade bett Dodgers att inte fira på planen, något man inte lyssnade på utan man firade i poolen på Chase Field.

Arenan

Sydney Cricket Ground är som namnet säger en cricketarena. För den som har någorlunda koll på cricket förstår att den är klart större än en baseboll arena sett till spelarea. För den som inte är det kommer direkt att tänka på Oakland Athletics arena Coliseum. Publikkapaciteten är 48.000 åskådare och faktum är att den har varit värd amerikansk baseboll redan 1914 när Chicago White Sox man mötte New South Wales. Den 165(!) år gamla arenan har flera klassiska attribut, ögongodis!

Baseboll i Australien

Australian Baseball League är den främsta basebolligan i Australien. Den startade 2010 och ägs till 75% av MLB och säsongen är från november till februari. Man hade tidigare en egen liga med samma namn men som gick i konkurs 1999.
Det australienska landslaget slutade på en 16:e plats i World Baseball Classic 2013 och man hade sex spelare i MLB under förra säsongen, bland andra Grant Balfour och Liam Hendrikson.

Foto: Drew Douglas

Visa kommentarerStäng kommentarer

1 Kommentera

  • Andreas Westling
    Posted 21 mars, 2014 at 17:54 0Likes

    Grymt skoj det ska bli med baseboll igen!

Kommentera!