No no, not perfect

Under tidig torsdagsmorgon stod Clayton Kershaw för ett imponerande försök att göra Sandy Koufax, Felix Hernandez och Cy Young sällskap i något som är bland det mest sällsynta inom baseboll, ett perfect game.

Kershaw stod för 6 perfekta inningar innan Corey Dickerson, som leadoff i 7:e, slår en markboll till shortstop Hanley Ramirez som kastar snett till första bas och Dickerson hamnar på andra bas. Det var även det enda löparen som kom på bas för Rockies. Därefter fixar Kershaw en strikeout, groundout och strikeout i inningen för att lämna Dickerson där. De två sista inningarna är för Kershaws del också perfekta. No-hittern, som även är en ”no hits, no walks, no hit batsmen”, är ett faktum mot laget som har det högsta team batting average i hela major league. Kershaw har definitivt tagit ytterligare steg mot att vinna Cy Young award även 2014.

– Beckett sa att han skulle lära mig hur man pitchade en no-no, så jag har honom att tacka sa Clayton Kershaw och syftade på Josh Becketts no-hitter för mindre än en månad sedan mot Philadelphia Phillies.
En annan som hade dragit visdom av Becketts no-hitter var catchern A.J. Ellis som höll sin catcher-mask på under hela firandet efter att ha snubblat på Drew Buteras mask under det firandet och därefter hamnat på disabled list.

Clayton Kershaw missade visserligen att bli den 24:e någonsin att pitcha ett perfect game men det var lite mer speciellt än de flesta av de andra 284 no-hitters. Det var nionde no hits, no walks, no hit batsmen men där en positionsspelare gjort ett error.

Foto: Malingering

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!