När krutröken lagt sig

Det var en omvälvande dag igår, minst sagt. Att följa och rapportera trading deadline var både kul, stressigt och omtumlande. Nog för att jag och kollegorna här på Playball gör så gott vi kan men det är intressant idag att läsa vad de amerikanska basebolljournalisterna skriver om gårdagen. Överlag skriver alla att det var en av de mest dramatiska deadline days någonsin. ”The day that shook baseball” skrev Ken Rosenthal. Jag håller med honom. P.g.a. mina sympatier för laget blev det ju mycket Boston Red Sox från min sida igår, så här tänkte jag nu skriva lite om andra saker som hände:

Dave Dombrowski vs Max Scherzer = David Price?

David Price blev tillslut bortbytt från Tampa Bay Rays, något som det pratats om länge och väl. Med drygt 1.5 år kvar innan han blir free agent så lyckades Detroit Tigers landa honom och han blir såklart giftig i deras redan mycket tuffa starting rotation. I mitt tycke är Detroits general manager, Dave Dombrowski, en av de absolut vassaste, en ”slick” jävel som kommer med ”rabbit in the hat”-deals som ingen annan. Som jag ser det gjorde han det här främst av tre anledningar. Den första är uppenbar, David Price är en mycket bra starting pitcher. Den andra, han fick inte Jon Lester från Boston. Den tredje kan mycket väl vara att säkra upp om man skulle tappa Max Scherzer efter säsongen. När Max och agenten Scott Boras (no shit) sa nej till en kontraktsförlängning på 6 år och 144 miljoner dollar inför årets säsong måste det kommit i alla fall lite som en chock för Dombrowski och Tigers. Nu är det i och för sig inte direkt omöjligt att de lyckas få tillbaka honom i alla fall, men Price är absolut en ersättare om de inte skulle kunna komma överens.

Yankees fick sin framtida shortstop

Okej, ingen kommer kunna ersätta det värdet som Derek Jeter har i Yankeefansens hjärtan. Men de kan nog fatta tycke för en ny när de får chansen. För jag är tämligen säker på att det här bytet som gjordes var för att få in Stephen Drew i gruppen. Ja ja, jag vet, han kommer spela 2B nu men vad gör det då? När Derek Jeters sista säsong är slut kommer Brian Cashman och company kasta pengar till Drew. 4 år, 40-50 miljoner dollar, om jag får gissa. Jag menar allt utom det vore ju helt vansinnigt. Han är en av ligans absolut bästa defensiva spelare. Han slår helt okej med ett average runt .250. På 124 matcher förra året slog han 13 homeruns, något han absolut kan göra igen då han, som många andra, kommer tjäna extremt mycket på det korta avståndet till right field på Yankee Stadium. Så det här var en trade som gjordes för framtiden av båda lagen. Boston kan nu spela Xander Bogaerts på sin ordinarie position igen och New York har funnit sin, troliga, framtida shortstop.

Årets ALCS

Det ska spelas om det, allt kan hända och bla bla.. Men ärligt talat, kan det ens bli något annat än Oakland A’s mot Detroit Tigers? Som regerande ”mästarfan” (vilket ord!) kan man ju tycka att det suger att ens lag är lika långt ifrån en slutspelsplats som jag är att bli basebollproffs, men som basebollfan gnuggar jag ju redan händerna över detta! Kan ni tänka er dessa eventuella matchups:

Jon Lester – Max Scherzer
Sonny GrayJustin Verlander
Jeff Samardzija – David Price
Scott Kazmir (Jason Hammel) – Anibal Sanchez (Rick Porcello)

(HOLY CRAP!!)

Lagen som inte gjorde något

Kan någon förklara för mig hur Ruben Amaro Jr., general manager i Philadelphia Phillies lyckas behålla sitt jobb gång på gång efter idel misslyckanden? Har någonting gått rätt där de senaste åren?? Laget underpresterar något fruktansvärt och ingenting hände nu heller. Marlon Byrd verkade ju vara på väg till Yankees men det blev inte av. Rykten om framför allt Cole Hamels cirkulerade också, men icke. Jonathan Papelbon får fortsätta vara missnöjd med det mesta förutom att han cashar in en jävla massa stålar.

Toronto Blue Jays.. Nada.. Really? Eller okej, Danny Valencia från Kansas den 28/7 men.. Tampa Bay gjorde något som till slut blev oundvikligt, Boston skapade ett helt nytt lag, både Baltimore och New York förstärkte sina trupper men Toronto som i år har bästa chansen att nå slutspel på jag vet inte hur många år lyckades inte boost:a sin trupp alls.. Märkligt.

Los Angeles Dodgers? Nog trodde jag att de iaf skulle göra NÅGONTING men, ja, de har ju en helt ”okej” trupp ändå..

Tack för snälla ord om min krönika igår. Om någon missade kan ni läsa den igen här.

Nu ska jag lägga ner det här med trading deadline ett tag. Eller, ska jag? Waiver deadline är väl 31/8?

Vi hörs gänget!

/Johan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!