Just idag är jag stark, just idag mår jag bra!

Exakt så sjunger Kenta i sin klassiker. En bra låt som numera mest är känd för att vara Hammarby Fotbolls introlåt. I lördags hörde jag Bajen Fans och resten av publiken sjunga texten när fotbollslaget inledde sin allsvenska säsong mot Häcken på Tele 2 Arena. Jag satt då hemma framför TV:n och blev lite till mig. Det var så fint. Det är starkt just för att den betyder så mycket för dem.

Det är också därför jag lyssnar på den idag. För idag är det Opening Day. Något jag och ni andra längtat efter så länge. Så var ni än är idag, hur mycket ni än kan se så njut av det.
Själv var jag vaken en stund inatt och såg inledningen av #OpeningNight från Wrigley Field. Det var 0-2 när jag stängde av för att försöka sova. Såg klart resten idag när St Louis Cardinals förstörde premiärfesten för Chicago Cubs och till slut vann med komfortabla 3-0.
Klockan 19.05 börjar matcherna idag. NJUT grabbar och tjejer!!

Inför-tips / AL East

När man blir ombedd att tippa hur divisionerna ska sluta så ska jag upplysa er om en sak:
Det är SVÅRT!

Eller svårt, det är fan skitsvårt att försöka fundera ut, ha koll på alla lag och beräkna vad man tror ska hända under en hel säsong. Nu vet jag att jag och mina kollegor försöker vara seriösa (läs tipsen här) och ingen vill gå på pumpen totalt, så man lägger såklart ner tid att verkligen försöka få till det så bra som möjligt.
Förutom tipsen ska det finnas lite korta kommentarer om varför. Känner dock att jag vill utveckla en del, framför allt om mitt eget lag.

Både Andreas och Martin tippar att Boston Red Sox kommer vinna AL East. Trevligt, hoppas de har rätt. Jag är dock väldigt tveksam till att det ska bli så. Återkommer till varför. Tittar man på våra tips ser man det humoristiska i att de båda har Toronto Blue Jays sist, medan jag satt dem som vinnare.

Hela mitt synsätt när jag granskar divisionen är att AL East, som brukade kallas ”the best division in baseball”, numera känns väldigt avlägset. När andra divisioner tagit kraftiga steg framåt känns det som att AL East backat markant. Jag tror därför att det kommer bli väldigt tight mellan många lag. Förra året vann Baltimore Orioles. De vann 96 matcher. Det gör de inte år, hela min tes är att det gör inget lag i år. Jag undrar om något lag ens når 90 vinster. Förra årets World Series-mästare San Fransisco Giants vann 88 matcher och tog sig hela vägen som Wild Card-lag. Den som når 88 kan mycket väl vinna AL East. Det kommer bli tight, snortight t.o.m.
Så, för att kanske förklara mina tips lite mer, så här ser min spåkula ut:

88-74 Toronto
86-76 New York
81-81 Boston
81-81 Baltimore
70-92 Tampa Bay

För alla er som inte tror på Toronto, vänta tills Josh Donaldson börjar slå på sin nya hemmaplan säger jag bara. Om han fungerar och klickar tillsammans med Edwin Encarnacion, José Bautista och José Reyes.. Ja, vi får se. Någon/några kommer få ta på sig dumstruten vid säsongens slut.

Bostons säsong

”Det var jäääävlar vad du låter pessimistisk då!?!”.. Inte pessimistisk.. Försiktig, realistisk. Det är sån jag är. Red Sox kommer vara bättre än förra året. Offensiven kommer vara bättre. Mike Napoli kan mycket väl gå från en mycket bra spelare till en överjävligt bra spelare då han under offseason opererades för sina sömnsvårigheter som tydligen hämmat honom hur länge som helst. Han har sett bra ut under Spring Training och jag vet minst en (inte jag i det här fallet) som inte är speciellt glad att han inte är med i lineup:en som startande 1B för Red Sox idag. Ändå nämns inte Napoli som en av de som ska/kommer producera mest. ”Three Amigos” David Ortiz, Hanley Ramirez och Pablo Sandoval är de troliga 3-4-5 hitters i laget och visst, det låter mycket trevligt. Tillsammans med en stekhet Mookie Betts som leadoffman och en ”hyfsad” 2B som heter Dustin Pedroia, ni kanske har hört talats om honom förut, så visst, det ser bra ut offensivt sett!

Sen är det då pitchingen. Jag vill se att lagets starting rotation fungerar/producerar innan jag tror för mycket. Jag vill tro/tycka att Clay Buchholz kan vara lagets ”ace”, eller i alla fall nummer 1, men jag undrar om han har psyket för att klara det ärligt talat. Rick Porcello känns bra som nummer 2. Wade Miley hade jag höga tankar om men hans S.T. har skrämt mig lite. Vill ändå tro att han kan bli bra på sikt med ett bra försvar bakom sig. Justin Masterson rankas just nu som nummer tre men det kunde nästan varit en coinflip mellan honom och Miley. Vi vet alla hur dominant Masterson kan vara, men.. Joe Kelly känns i alla fall bra som nummer 5, även om han just nu är på DL och knuckleballern Steven Wright lär starta som lagets nummer 5 tills Kelly är tillbaka.

Förutom en tveksam rotation så drabbades Boston av ett jobbigt bakslag för några dagar sedan när catchern Christian Vazquez försvann hela året p.g.a. skada och Tommy John-operation. Det här är enligt mig bland det värsta som kunde hända då en skakig rotation nu även får klara sig utan en av ligans absolut bästa defensiva catchers. Det är i och för sig inget fel på Ryan Hanigan, men han är ingen Vazquez.

Lagets bullpen kan också ifrågasättas lite grann. För min del känns det som att det kan bli fågel eller fisk. Closern Koji Uehara inleder säsongen på DL. Edward Mujica är closer så länge han är borta. Mujica var inte direkt knivskarp förra året och det skrämmer flera hur pass bra han kan vara/bli i år) kan han bli mycket viktig.

Jag vill se det här laget fungera tillsammans.
Hur pass bra ”HanRam” kan hantera att spela left field?
Offensiven lär bli bra men man kan inte vinna med 7-5 i varje match.
Så därför: 3:e plats, 81-81.

Cubs och Kris Bryant

Det har varit ett sånt jävla tjat om det här så jag tänker hålla det kort.
Det finns ju inget att vara direkt upprörd över nu när regeln är som den är. Är den verkligen så jävla fel/upprörande så kommer den ändras när nästa avtal mellan ligan och spelarunionen ska slutas efter säsongen 2016.

Dessutom i fallet Kris Bryant, de flesta Cubs-fansen VILL väl ha honom ett år extra? Eller?
Jag minns själv inför 2013 när Jackie Bradley Jr. var ”grejen” och diskussionen var, om än inte lika mycket, likadan om han skulle börja i AAA Pawtucket eller följa med Boston till New York och Opening Day mot Yankees. Boston behöll honom på sin O.D. Roster och det snackades om att ”ett års free agency var borta” och allt vad det var.. Så, vad hände? Bradley Jr. var kalas i början men sen kallnade han markant. Han skickades ner igen efter ett tag och vips var allt snack om service time borta. Nu ska man inte jämföra de här två spelarna på samma sätt, jag tror också att Bryant kan bli enorm att se i Cubs-tröjan, men så jävla farligt vet jag inte om jag tycker att hela situationen är. Sen kan man ju fråga sig om Scott Boras hjälper/stjälper sin spelare i det här fallet med sina utspel. Det börjar bli rätt tröttsamt att han så ofta ska kritisera systemet när något inte går som han vill/tänkt sig.

Övrigt

Bytet Atlanta Braves gjorde med San Diego Padres igår kväll kanske inte var en blockbuster, ett uttryck som används lite väl ofta nuförtiden, men det var överraskande. Förutom tidspunkten (när man lämnat tipsen och allt!) så såg jag inte den komma. Atlanta kanske lyckades bäst med det de ville, d.v.s. dumpa lön och främst bli av med Melvin (fd. B.J.) Uptons kontrakt. Men jag kan ju säga så här, min övertygan om att Padres ska vinna NL West blev ju knappast svagare av att få in Craig Kimbrel som closer!

Jon Lester såg kanske inte ut som den pitcher Cubs betalat herrejössesmycket pengar för igår kväll. Men han kommer göra det, mark my words.

Har redan nämnt Josh Donaldson. Han slog 29 homeruns förra året som Oakland-spelare. Bli inte förvånad om han slår 40 stycken i år..

BASEBALL IS BACK! Enjoy it!

/Johan

”Jag har väntat så länge på just denna dag, och det är skönt att den äntligen kommer..”

Visa kommentarerStäng kommentarer

2 Kommentarer

 • bear_01432
  Posted 6 april, 2015 at 20:37 0Likes

  PLAY BALL ! 🙂

  • Rodsockan
   Posted 7 april, 2015 at 18:35 0Likes

   YAH BOSS!

Kommentera!