Vi tippar MLB-säsongen 2015

Så här slutar MLB-säsongen enligt oss.

AL East

[table id=33 /]

Andreas: Red Sox har varit mest aktiva på free agent-marknaden, förstärkt laget bäst och känns mest homogent av lagen i divisionen. Yankees har en hel del potential i så gott som hela laget och gör bättre ifrån sig om pitcherrotationen håller sig hel. Därefter känns det mer öppet, jag tror att Orioles tappar från föregående år men är bättre än både ett skadeskjutet Rays och ett Blue Jays som är för svaga på pitchersidan.

Martin: Hänt mycket i Red Sox det senaste året och efter säsongens slut har i princip allt varit positivt. Man kommer vara i ett stenhårt race om förstaplatsen mot Orioles men O’s känns något svagare i år och kommer förlora det racet. Yankees känns likvärdiga mot förra året och kommer ta samma 3:e plats med ungefär samma antal vinster. Rays har, trots att man tappat många stora namn som Ben Zobrist, haft en positiv offseason på spelarsidan. Det svåra att ersätta är Joe Maddon och med Kevin Cash som manager är man inte i närheten. Blue Jays har starka slagmän, men deras brister i pitchingen kommer inte hålla i det 162 matcher långa loppet.

Johan: Jag må vara galen men har haft känsla för Toronto ett bra tag. När de bytte till sig Josh Donaldson blev det ännu tydligare, han kan mycket väl bli lagets MVP. OM Russel Martin fortsätter i samma anda som hans två säsonger i Pittsburgh kan han bli succé, och det ”måste” han nog, annars är det bara ett väldigt dyrt kontrakt. Blue Jays drabbades av ett bakslag när Marcus Stroman gick sönder men jag tror de kan fixa det ändå. Kanske gör även Alex Anthopoulos äntligen ett drag om laget är med och slåss om det vid trading deadline? Jag är långt ifrån säker att det kommer bli såhär, tyvärr känns divisionen ”risigare än någonsin” och egentligen tror jag att alla lag har kapacitet att vinna divisionen, utom Tampa Bay som jag inte ser ska räcka till.

 

AL Central

[table id=34/]

Andreas: Kanske något tunn på startande pitchers, men Tigers känns fortfarande ohotat bäst i divisionen på förhand. White Sox tar stora steg framåt och har förstärkt så gott som varje lagdel. Royals får svårt att nå slutspel men är bättre än både Indians och Twins.

Martin: Tigers ÄR svagare än förra året. Och White Sox ÄR starkare än förra året. Skillnaden är ändå stor. Royals hade sitt år och kommer gå tillbaka till det mittenlag man faktiskt är. Indians är på väg utför och Twins har ingenting att komma med.

Johan: Jag skrev ju om den här divisionen för en dryg vecka sedan och ändå känns det väldigt svårt att få ihop detta. Många rycker säkert på ögonbrynen över Detroits 4:e plats men det hela bygger på att jag tror att deras starting pitching kommer vara sämre, frågetecken om lagets största stjärnor kan hålla sig hela samt bristen på bullpen-hjälp. Nä, istället kan det bli tight mellan White Sox och Cleveland. Dessutom är nog inte Kansas SÅ mycket sämre som många sagt. Fast det är klart, undrar om Twins verkligen kommer sist om firma Phil Hughes, Ricky Nolasco och (numera avstängda) Ervin Santana alla tre kan producera..

 

AL West

[table id=35 /]

Andreas: Det finns mängder med frågetecken kring Angels, men någonstans tror jag att den vinnande trenden i fjol smittar av sig även i år. Mariners har blivit bättre men det kretsar fortfarande alldeles för mycket för att fåtal spelare för att det ska räcka till förstaplatsen. Athletics gamblar även i år och jag tror att en rimlig målsättning blir .500. Texas-lagen Astros och Rangers är borta från slutspel redan i sommar.

Martin: Efter att länge ansett att AL East är den starkaste divisionen är det dags att ge sig, frågan är om inte AL West tar över den rollen? Både Angels och Mariners är urstarka och kommer båda vinna 90+ matcher, men det känns som Angels är något vassare. Oakland Athletics har haft en svag offseason, men man kan aldrig räkna bort Billy Beane utan man kan vara med i racet om förstaplatsen. Trots att man har både Angels och Mariners i divisionen tror jag på ett wild card för dem, precis före Orioles. Rangers hade visserligen många skador förra året, men också många dåliga bortförklaringar. Rangers är inte lika bra som pappret kanske säger och man kommer bara vara bäst i Texas.

Johan: Ingen av divisionerna är direkt enkla men här har jag mitt slamdunk-tips utan att tveka. För här vinner Seattle, jag har väldigt svårt att se att det ska gå på något annat sätt. Pitchingen är grym, laget har gått framåt på så många sätt och nu får man även in Nelson Cruz!? Okej okej, Safeco Field är en betydligt större ballpark än där han spelat förut men, ja, han kanske slår 30-35 istället för 40 homeruns då? Texas kommer vara bättre än förra året men när Yu Darvish gick sönder försvann deras bästa vapen. Angels kan nog inte upprepa 2014:s säsong tror jag, ska de göra det MÅSTE Garrett Richards komma tillbaka i full form. Oakland bygger om igen och den här gången håller det inte. De får fightas med ett Houston på uppgång om att slippa sistaplatsen.

 

NL East

[table id=36 /]

Andreas: Årets mest solklara divisionssegrare, jag förstår inte hur Nationals skulle misslyckas att ta hem den med tanke på ligans bästa rotation och en bra offensiv. Braves är en chansning men är underskattade. Marlins känns ovanligt starka och Philles är så utskrattade att jag faktiskt tror att de av bara revanschlusta och en del bortglömd kvalitet slår Mets om att inte bli sist.

Martin: I NL East är inte frågan om vilket lag som vinner utan hur mycket Nationals kommer vinna med. Mets är topp eller flopp men jag tror på topp. Marlins är efter ett par starka år på väg upp och kommer utmana Mets. Braves drömmer om sin forna glans precis som Phillies, men Braves har åtminstone kvar lite av den och tar en fjärdeplats.

Johan: Macke, är du galen!?!?! Ja? Nä men vadå, minns 2012.. ”Det kan inte bli något annat än Boston Red Sox – Philadelphia Phillies i World Series”. 69 vinster senare var Boston knappast nära om man säger så. Nej fan här är kanske tipset mer vad jag vill än egentligen tror, men Miami har något väldigt spännande på gång och kanske blir det en liten backlash för huvudstadslaget. Att Mets tappade Zach Wheeler är såklart ett bakslag men de kommer vara bättre i år. Curtis Granderson återförenas med hitting coachen Kevin Long (som båda var i Yankees förut) vilket kommer hjälpa honom och kanske även göra underverk för Michael Cuddyer, om han nu ens behöver det. Atlanta säger att de inte är i rebuilding mode men, ja, de räcker inte ända fram i år. Phillies är sämst och kommer sist, lagets GM Ruben Amaro Jr borde fått kicken för länge sedan.

 

NL Central

[table id=37 /]

Andreas: Cardinals känns larvigt stabila, trots den något danande offensiva produktionen. Cubs har en optimism och ligans bästa talangomfång i organisationen, jag tror de överraskar rejält. Pirates når inte ända fram i år men är bättre än Reds och Brewers.

Martin: Inte lika tydligt som i NL East kanske, men samma fråga här. Hur många matcher vinner Cardinals med? Pirates har styrka, men är något svagare än förra året, Cubs är på väg uppåt med många nya spelare samtidigt som Brewers är på väg nedåt igen. Cincinnati kommer bli divisionens slagpåse.

Johan: Det vore dumt att säga att Cincy hoppas att det ska gå dåligt i år. Men ärligt talat, om det går sådär för dem lär de försöka byta bort sina pitchers med bara ett år kvar på kontraktet illa kvickt för att få talanger tillbaka och bygga för framtiden. Kan Pittsburgh verkligen vara med och slåss om det igen? Nja, jag tror inte det. Russel Martin är borta. A.J. Burnett är tillbaka för sitt sista år men.. Nä.

Cubs kan nå .500 i år. Sen hoppas jag att Milwaukee kan upprepa sin, överlag, mycket bra säsong, trots att Yovani Gallardo är borta. Cardinals är dock för bra. Jason Heyward kan med ett miljöombyte bli en av ligans absolut bästa spelare

 

NL West

[table id=38 /]

Andreas: Väldigt spännande med Padres satsning. Den tar dem förbi Giants, som jag inte tror lika mycket på i år, men Dodgers kan de inte göra något åt. Diamondbacks och Rockies är i en egen klass, tyvärr åt fel håll.

Martin: Tror fortsatt på tydliga divisionsvinnare i National League. Dodgers är grymma på alla håll och kanter samtidigt som Giants överpresterade förra året. Padres kommer bli årets flopp och enda anledningen till att dom behåller förra årets tredjeplats är att både Diamondbacks och Rockies sedan innan är så mycket sämre och ärligt talat inte gjort mycket för att förbättra sig till 2015. Både Diamondbacks och Rockies kommer ha sina ljusa stunder men alldeles för sällan, särskilt Rockies.

Johan: Rockies och D-backs slåss om 4:e platsen. Giants är med men kommer inte räcka hela vägen. Jag ser fram emot ett race och en ”ny” rivalitet mellan Padres och Dodgers. Jag kan för mitt liv fortfarande inte förstå att Matt Kemp byttes bort/till, men förutom han så finns det flera anledningar till varför jag tror på Padres. Deras starting pitching (även innan James Shields signades) är grym, kanske är den t.o.m. bättre än Dodgers betydligt dyrare rotation totalt sett. Dodgers får fortsatta outfield-problem när, som det känns, ännu flera ska slåss om tre platser. Hur pass hel är egentligen Hyun-Jin Ryu? Precis som med White Sox så finns såklart frågetecken om hur pass snabbt/bra Padres får ihop laget.. Får de det tror jag att de kan vinna divisionen. Eller så tippar jag alldeles för mycket hur jag vill att det ska sluta!

Vinnare av World Series:

Andreas: Washington Nationals

Martin: Los Angeles Dodgers

Johan: Seattle Mariners

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!