Nytt tv-avtal för St. Louis Cardinals

Mitt under brinnande tradedeadline-vecka skriver St. Louis Cardinals ett nytt kommande tv-avtal med sin partner Fox Sports Midwest.

Det nuvarande tv-avtalet sträcker sig över säsongen 2017 och betalar cirka 35 miljoner dollar per år. Det nya avtalets detaljer är inte helt avslöjade, men tros börja på 55 miljoner dollar per år från och med år 2018 och allt som allt inbringa en miljard dollar fram till år 2032, då avtalet indexuppräknas. Snittintäkt under avtalets 15 år är således 67 miljoner dollar årligen. Utöver den fasta intäkten får Cardinals även en ej specificerad ägarandel med ytterligare rörliga intäkter.

Cardinals ägare Bill DeWitt Jr om det nya avtalet:
– Det har en bra intäktsökning och ägandeandel som gör att vi kommer att kunna fortsätta vara ett konkurrenskraftigt lag även i framtiden.

Storstadsområdet St. Louis klassas som USA:s blott 21:a största tv-marknad, men Cardinals ligger ständigt i toppen av lagen med bäst tv-rating. Siffror från Forbes fram till All Star Game:

150801_for

Tv-avtalens värde i NL Central årligen, i dollar:

Chicago Cubs – 60 miljoner*
Cincinnati Reds – 30 miljoner
Milwaukee Brewers – 21 miljoner
Pittsburgh Pirates – 18 miljoner
St. Louis Cardinals – 67 miljoner (fr.o.m. 2018)

* Gäller 2014, siffror för det nya avtalet som trädde i kraft i början av 2015 är inte avslöjade, men tros ligga på ungefär samma nivå.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!