Nyhetssvep vecka 28

Transaktioner

Boston Red Sox bytte till sig SP Drew Pomeranz från San Diego Padres, som i sin tur fick Red Sox topprankade pitchertalang Anderson Espinoza. Med dealen så adresserade Red Sox sportchef Dave Dombrowski klubbens problemområde med pitcherrotationen bakom David Price, Steven Wright och Rick Porcello. Espinoza sågs som Red Sox största pitchertalang och Dombrowski medgav att det var tufft att släppa honom, men samtidigt innebar det att inga ytterligare spelare behövde adderas till bytet. Pomeranz karriär hittills:

Matcher W L ERA IP SO WHIP SO/9
124 22 31 3.66 393.2 376 1.265 8.6

Vi skrev tidigare i höstas om att Gurriel-bröderna Yulieski och Lourdes från Kuba avtalat med agenter för att söka sig till MLB. Nu har storebror Yulieski Gurriel, 32 år, skrivit kontrakt med Houston Astros värt 47,5 miljoner dollar över fem år. Gurriel har spelat hela sin karriär i den kubanska ligan, så när som på ett år i den japanska ligan, och på positionerna 2B/3B.

Kevin Jepsen, reliever, släpptes av Minnesota Twins och har nu skrivit ett kontrakt med Tampa Bay Rays, en klubb han representerade så sent som i fjol.

Toronto Blue Jays och Justin Smoak förlängde kontraktet med två ytterligare år. Smoak får 4,2 miljoner per säsong 2017-2018 och klubben har sedan en option på 6 miljoner för 2019.

Övrigt

I den årliga All Star-matchen mellan American League och National League gick AL vinnande inför drygt 42 000 åskådare på Petco Park i San Diego. Matchen slutade 4-2 och Kansas City Royals första basman Eric Hosmer blev utsedd till MVP. Segern innebär att det lag som vinner American League får den eventuella sjunde och avgörande matchen i höstens World Series mot det vinnande laget i National League. Miami Marlins outfielder Giancarlo Stanton vann årets upplaga av Home Run Derby.

Det blir inget MLB-spel i London nästa säsong som MLB jobbat hårt för. Tanken var att Londons olympiastadion, snart hemvist för fotbollslaget West Ham United, skulle bli spelplats för en serie matcher på europeisk mark och ryktet sa att Boston Red Sox skulle vara ett av de inblandade lagen. Ligans chefsjurist Dan Halem förklarade att tidsschemat att få till spel i London var för snävt, och hänvisade till förhandlingarna av ett nytt kollektivavtal med spelarfacket och att landslagsturneringen World Baseball Classic går av stapeln nästa år.

Texas Rangers pitcher Yu Darvish gjorde sin andra comeback för året i 1-3-förlusten mot Chicago Cubs den 16 juli. Darvish pitchade i 4.1 innings, släppte två runs på två hits och fyra walks men mäktade ändå med nio strikeouts.

På söndagen spelade Washington Nationals sin längsta grundspelsmatch sedan klubben flyttade till Washington från Montreal. Matchen mot Pittsburg Pirates varade i 18 innings innan Starling Marte slog en matchavgörande homerun för Pirates.

Skador

Los Angeles Dodgers skickar sin outfielder Trayce Thompson till 15-dagars disable list på grund av ryggproblem.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!