Cubs mästare igen efter 108 år!

Det tog 108 år mellan klubbens andra och tredje mästartitel, men det ändrar ingenting – 2016 års mästare är Chicago Cubs!

Illinois-klubben rivstartade den sjunde och avgörande matchen med en homerun från Dexter Fowler. Indians kvitterade i den tredje inningen men med fem gjorda runs mellan den fjärde och sjätte inningen så tog Cubs över kommandot på nytt. Bland annat efter en homerun från den 39-åriga catchern David Ross som gjorde sin sista match i karriären. Matchen såg länge ut att gå Cubs väg innan Indians kvitterade till 6-6 i den åttionde inningen. Matchen gick sedan till extra innings, efter ett kortare regnavbrott, där Cubs drog det längsta strået och slutligen vann med 8-7.

Cubs startande pitcher Kyle Hendricks kastade i 4.2 innings och släppte 4 H och 1 ER. Indians ess Corey Kluber hade en desto jobbigare dag med 4.0 IP, 6 H och 4 ER.

Det var stjärntätt på Progressive Fields läktare med bland annat LeBron James, John Cusack, Eddie Vedder, Bonnie Hunt, Charlie Sheen och Bill Murray på plats. De fick se Chicago Cubs bryta förbannelsen och är inte längre den klubb inom amerikansk sport som har flest säsonger sedan sin senaste titel. De är just nu till och med den klubb med färskast mästartitel.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!