World Series 2017

I natt 2:08 startar årets World Series mellan Los Angeles Dodgers och Houston Astros.

Los Angeles Dodgers

Resultat grundserien: 104-58 (.642)
Resultat slutspelet: NLCS mot Cubs 4-1, NLDS mot Diamondbacks 3-0
Publiksnitt 2017: 46.492
Antal World Series-deltagande: 18, senast 1988
Antal World Series-totalsegrar: 6, senast 1988
Grundat: 1884 (som Brooklyn Atlantics)

Houston Astros

Resultat grundserien: 101-61 (.623)
Resultat slutspelet: ALCS mot Yankees 4-3, ALDS mot Red Sox 3-1
Publiksnitt 2017: 29.674
Antal World Series-deltagande: 1, senast 2005
Antal World Series-totalsegrar: 0
Grundat: 1962 (som Houston Colt .45s)

Matcher

Match Datum Lag Arena
1 24 okt Dodgers-Astros Dodger Stadium
2 25 okt Dodgers-Astros Dodger Stadium
3 27 okt Astros-Dodgers Minute Maid Park
4 28 okt Astros-Dodgers Minute Maid Park
5 29 okt Astros-Dodgers Minute Maid Park
6 31 okt Dodgers-Astros Dodger Stadium
7 1 nov Dodgers-Astros Dodger Stadium

 

Våra tips

Självklart måste vi peta in våra tips, håll till godo!

Martin: Dodgers-Astros 4-1
Dodgers har det bästa laget på pappret, vann flest matcher i grundserien och gjorde mos av Diamondbacks och Cubs I NLDS och NLCS. Astros har ett bra lag, även med slutspelsmått. De kan kanske ta en match mot Dodgers men känns som ett snäpp sämre över en serie.

Johan: Dodgers-Astros 3-4
Ja alltså, tippar jag med hjärnan så vinner ju Dodgers såklart med typ 4-2 i matcher. Men att tippa med hjärnan är ju så tråkigt, så jag kör på vad jag hoppas på istället. Varför inte liksom? Men som jag skrev i min senaste text, Astros MÅSTE steppa upp bortaspelet. Förutom det måste deras bullpen leverera bättre/stabilare (även om de har en joker i Lance McCullers). Vi får en tight MVP-jakt mellan José Altuve och George Springer.

Andreas: Dodgers-Astros 4-3
Jag måste erkänna att jag får en allt sämre koll på National League för varje år, men jag har svårt att se att årets Dodgers har haft tur när man pulveriserat NL West samt Diamondbacks och Cubs i slutspelet. Har en kandidat till världens bästa pitcher någonsin i Kershaw och hans kollegor i rotationen håller kvalitet rakt igenom. Jag är inte till fullo imponerad av den offensiva dynamiken, men de håller uppenbarligen för den här nivån. För Houston skulle jag säga tvärtom. Det är på pitchersidan vi hittar lagets största frågetecken medan det i offensiven sprudlar av matchavgörare. AL-sympatisören i mig (plus Dodgers New York-historia) hoppas lite extra på Astros, men jag tror att Dodgers lite enklare resa i slutspelet kan vara en avgörande fördel.

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!