Vi tippar MLB-säsongen 2018

Här kommer våra årliga tips inför säsonsstarten. Detta år är lite speciellt då det är första året vår f.d. Playball-kollega Martin inte är med.

AL East

Andreas Johan
1 redsox_text yankees_logo2
2 yankees_logo2 redsox_text
3 bluejays_logo2 bluejays_logo2
4 orioles_logo2 orioles_logo2
5 rays_logo2 rays_logo2

 

Andreas: Ett förmodat tight race om förstaplatsen och förhoppningsvis lite puls igen i rivalmötena mellan Yankees och Red Sox. Jag tror att de sistnämnda tar det med någon seger eller två då man har bättre startande pitchers och framför allt en stor förbättringspotential i offensiven från ifjol. Varken Toronto eller Baltimore är dåliga, men det blir en intern kamp om bästa slutplacering. Tampa Bay får svårt att klara något bättre än sistaplatsen med det spelartapp man har haft.

Johan: Det är såklart lätt att peka på mig och säga ”jaja, du säger bara att Boston ska komma tvåa för att du gillar att vara underdog”! Stämmer, det kan jag inte säga emot. Men jag vill se jämnhet offensivt från Bostons line up innan jag tror att de kan rubba Yankees. Men det blir förhoppningsvis ett härligt race. Torontos pitching väger över Baltimores offensiv och Tampa Bay kommer inte vara relevanta i år.

 

AL Central

Andreas Johan
1 indians_logo2 indians_logo2
2 twins_logo2 twins_logo2
3 royals_logo2 whitesox_logo2
4 tigers_logo2 royals_logo2
5 whitesox_logo2 tigers_logo2

Andreas: Man brukar prata om ett fönster, dvs en period där ett lag har spelare och möjligheter under en begränsad tid (kontrakt med spelare som förmodas lämna efter kontraktsslut), och det börjar stängas för Cleveland. Jag tror att de är ruggigt sugna i år och vinner divisionen. Minnesota är hack i häl. Därefter svårare att pricka in var övriga lag är, men någonstans får jag känslan att Royals är stabilare än Tigers och White Sox.

Johan: Jag vill egentligen sätta Minnesota högst upp, men de skulle behövt en starter till tycker jag. Cleveland är ju ett jämnt lag men de får verkligen hoppas att Yonder Alonso kan ”täcka upp” för förlorade Carlos Santana. Det här kommer bli tight. Jag är även inne på att White Sox kan bli mycket bättre i år. De hade behövt pitching för att verkligen utmana, men tredjeplatsen och uppemot 75-80 vinster skulle inte chocka mig i alla fall. Kansas tappar och Detroit lär bli ett sorgebarn.

 

AL West

Andreas Johan
1 astros_logo2 astros_logo2
2 angels_logo2 angels_logo2
3 mariners_logo2 mariners_logo2
4 rangers_logo2 rangers_logo2
5 as_logo2 as_logo2

Andreas: Astros vinner plättlätt och jag hoppas verkligen att Mike Trout får spela slutspel i år via ett wild card. Mariners tåg har gått och Texas och Oakland är i dåligt skick i år.

Johan: Tabellen ovan ser precis likadan ut som den gjorde när 2017 avslutades, men jag har svårt att se hur det ska gå på något annat sätt. Astros kommer vinna divisionen, Angels kommer vara bättre och kan mycket väl slåss med Minnesota och Boston/New York om en AL Wild Card-plats. Mariners, som jag i flera år trott ska ta nästa steg, känns ”so so” men ska bara vara bättre än både Texas och Oakland.

 

NL East

Andreas Johan
1 nationals_logo2 nationals_logo2
2 mets_logo2 mets_logo2
3 phillies_logo2 phillies_logo2
4 braves_logo2 braves_logo2
5 marlins_logo2 marlins_logo2

Andreas: Svårtippat, men Nationals är favoriter. Mets kan definitivt utmana om man får ha hela nyckelspelare, om inte annat kan man hota om ett wild card. Phillies har börjat sin tänkta satsning och fansen kommer att ha ett ganska roligt år tror jag. Braves förnyar och Miami blöder pengar, båda långt efter.

Johan: Någon gång ska väl Nationals tappa förstaplatsen men det lär inte hända i år. Den stora frågan i den här divisionen är ju hur många fler matcher New York och ”Philly” kommer vinna i år kontra förra säsongen. 70 respektive 66 kan mycket väl öka med sisådär 15 vinster per lag tippar jag. Marlins kommer toksist och Braves fortsätter sin rebuilding och når kanske 70-75 vinster.

 

NL Central

Andreas Johan
1 cubs_logo2 cubs_logo2
2 cardinals_logo2 brewers_logo2
3 brewers_logo2 cardinals_logo2
4 pirates_logo2 reds_logo2
5 reds_logo2 pirates_logo2

Andreas: Cubs är bättre än motståndet. Inte för att man nödvändigtvis blivit bättre, men övriga lag har inte kommit ikapp. Jag tror att Cardinals som lag är bättre än Brewers, men det är en liten chansning. Pirates och Reds kommer att få det kämpigt.

Johan: Jag vill SÅ gärna skriva Brewers högst upp, men det är svårt när Cubs har den starting pitching de har. Däremot så blir det nog än tightare mellan Cubs, Brewers och Cardinals i år. Om de två sistnämnda är med i racet i slutet av juli lär de förstärka pitchingen och då kan det förhoppningsvis bli jämnt in i kaklet. ”Singlar slant” om vilket lag som kommer sist, kanske är det dags för ”Cincy” att steppa upp lite?

 

NL West

Andreas Johan
1 dodgers_logo2 dodgers_logo2
2 giants_logo2 rockies_logo
3 dbacks_logo2 giants_logo2
4 rockies_logo dbacks_logo2
5 padres_logo2 padres_logo2

Andreas: Dodgers vinner divisionen behagligt men bakom är det snårigt. Jag tror på Giants fortfarande, även om de till och med lyckats föråldra sitt lag så har det skett med nyckelspelare. Något lag måste ju vara ”årets besvikelse” och jag tror att det kan bli Rockies. Padres har blivit bättre och kan säkert sabba någon matchserie för någon av divisionsrivalerna.

Johan: Dodgers kommer vinna, det är det nog inget snack om, men förutom LA-laget så kan det här mycket väl bli den jämnaste divisionen av de alla. Padres kommer nog sist, de är en bit bort trots ett nytt ”face of the franchise”. Men vilka kommer tvåa? Känns konstigt att sätta Arizona som fyra, men Colorado ser spännande ut och Giants måste komma tillbaka ordentligt i år. Plats två till fyra kan man nästan köra tombola om, men just idag när detta skrivs så tänker jag så här!

 

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!