Inför NL East 2019

Vi fortsätter med Inför-rapporter denna mini Opening Day dagen till ära (Mariners slog A’s med 9-7 i Tokyo) och går vidare med NL East och här snackar vi stekhet division!

Tabellen i fjol:

  1. Atlanta Braves, 90-72
  2. Washington Nationals, 82-80
  3. Philadelphia Phillies, 80-82
  4. New York Mets, 77-85
  5. Miami Marlins, 63-98

Atlanta Braves

Vilken framgång 2018 blev för ”baby Braves”. NL East-titeln bärgades till slut ganska enkelt då Phillies föll ihop ordentligt. Managern Brian Snitker fick ihop det ordentligt och det är inget snack om att han fortsatt har en spännande roster att jobba med.

Ozzie Albies och Ronald Acuña Jr är ju omöjliga att inte nämna och det tillsammans med Freddie Freeman och ett sylvasst nyförvärv i 3B-spelaren Josh Donaldson gör att det ser spännande ut. Lägg därtill att man fick behålla Nick Markakis som hade ett mycket bra 2018 och t.o.m. fick vara med i All Star-matchen.

Jag tror Atlanta kan vara med och göra upp om det i år också men jag skulle vilja att de spetsade till pitchingen lite. Dallas Keuchel hade varit en perfekt stöttepelare i lagets starting rotation och även om det inte verkar troligt så hade en återkomst för Craig Kimbrel såklart varit ett kraftigt steg framåt. Håll koll på Mike Foltyniewicz som är med där uppe när man pratar top starters i NL East.

Miami Marlins

Det är inget snack om att i en annars getingbo-liknande division så sticker Marlins ut som ”det svarta fåret”. Laget är inne i en rebuild och även om jag senast idag läste några som sagt att ”Miami ser spännande ut” så har jag svårt att gå igång ordentligt.

Lewis Brinson är ett prospect för framtiden och spelare som Martin Prado, Neil Walker och Starlin Castro kan fortfarande bidra framåt när de har sina bästa dagar, men hur många dagar blir det? 98 förluster förra året, blir det flera i år?

Jag vet inte om Sergio Romo blir lagets closer (det borde han väl?) men hur ofta kommer fansen ens få chansen att se honom? Kul också att veteranen Curtis Granderson kör på ett år till och även om han bara fick ett minor league-avtal tror jag han kan vara en ”pappa” för ett lag som försöker se framåt.

New York Mets

”Vi är ett lag i win now-mode och det ska jag visa att vi är” sa lagets nya general manager Brodie Van Wagenen när han tillträdde sin nya roll och den förre agenten har hittills inte legat på latsidan. Den största och mest uppmärksammade dealen var ju när Mets bytte till sig Robinson Cano och Edwin Diaz från Seattle. Man tror att Cano, som var avstängd 80 matcher för PEDs förra säsongen, har mycket kvar att bidra med samt att Diaz kan vara ett fynd, vare sig han blir closer eller setupman.

För det är inte alls så säkert att han blir closer då ett välkänt ansikte är tillbaka ute i Flushing. Jeurys Familia signade på ett treårsavtal och är återigen Mets-spelare. Ett annat spännande nyförvärv är catchern Wilson Ramos som man hoppas ska vara en uppgradering. En lite ”under radarn”-signing tycker jag ändå är Jed Lowrie som haft några riktigt bra år i Oakland.

Så, kan Mets vara en contender? Ja, absolut. Som vanligt hamnar Mets starting pitching i fokus och även om de ännu inte nått en kontraktsförlängning med NL Cy Young-vinnaren Jacob DeGrom. Dessutom hoppas de få tillbaka en producerande Yoenis Cespedes som ännu inte är tillbaka efter sina operationer av båda hälarna.

Philadelphia Phillies

Allt är (i alla fall till synes) guld och gröna skogar i Philly-lägret då man till slut ändå signade Bryce Harper till vad som då var det största kontraktet i amerikansk sporthistoria. Harper blir givetvis omslagspojke med sitt nya 13-årskontrakt och gissa om det kommer bli tändning när de ska möta hans gamla klubb och divisionsrivalen Nationals?

Annars har det varit en lyckad offseason för Phillies som ser spännande ut. Jean Segura kommer in och stärker lagets shortstop-position, man har bytt till sig vad många säger är ligans bästa catcher i J.T. Realmuto från Miami och nog har Andrew McCutchen fortfarande kvar några starka år i kroppen?

Smart nog förlängde man starting pitchern Aaron Nola för stabil pitching behövs. Jake Arrieta måste studsa tillbaka och Phillies, precis som Braves, skulle behöva en Keuchel i laget tycker jag. Det blir spännande att fortsätta följa Rhys Hoskins framfart och nog blir väl David Robertson lagets closer nu?

Washington Nationals

Till slut blev det alltså som många befarade, Harper är numera ett minne blott för huvudstadslaget. En riktig käftsmäll för Nationals.. Ja, eller är det verkligen det? För jag är inte så säker på det. Nu kan jag inte veta säkert men ett outfield bestånde av Adam Eaton, kanske Victor Robles och framför allt Juan Soto tackar väl inte många nej till?

Lägg därtill ett infield där Brian Dozier nu också förstärker och det börjar se riktigt vasst ut. Anthony Rendon klassas som en av ligans bäste 3B-spelare och dessutom har man ju Trea Turner som shortstop samt veteraner som Ryan Zimmerman, Matt Adams och Howie Kendrick.

Sen är det ju det där med pitching och främst lagets starting rotation. Som om det inte räckte med Max Scherzer och Stephen Strasburg så knöt man även till sig Patrick Corbin (sex år) tidigt under offseason och det gör ju knappast att det ser sämre ut. Man har även fått in Yan Gomes som kommer in som en stabil catcher.

Hur slutar divisionen?

Det blir tight, minst sagt. Tekniskt sett kan ju fyra lag vinna divisionen men i min värld finns det ändå ett lag som ser lite bättre och jämnare ut än de andra och det är Washington Nationals. Att Harper lämnar kan ge energi till övriga spelare och jag tror att de kommer vinna divisionen. Braves var riktigt kul att titta på förra året och kommer säkert vara med däruppe igen tillsammans med Mets satsning och Phillies som nog blir de flestas ”trendy pick” men så lätt är det ju inte. En sak är i alla fall säker, Marlins kommer sist!

Tack för att ni läste och följer oss här på Playball.
Kommentera gärna, här eller på Twitter/i MLB.SE-gruppen på Facebook.

Johan – @Rodsockan

Visa kommentarerStäng kommentarer

Kommentera!