A-Rod och Gio Gonzalez misstänkta för doping

Tim Elfrink på den amerikanska tidningen Miami New Times skriver idag att en rad välkända basebollspelare funnits med i Biogenesis of Americas läckta kundregister. Biogenesis var fram till för en månad sedan en Miami-baserad klinik som jobbade med prestationshöjande medel och olika tillväxthormoner med den officiella förklaringen att de används för ”anti-aging”. Utåt sätt vände man sig till vanliga människor som önskade se yngre ut, men de var även ökända för att dra till sig idrottare som ville se ett snabbare resultat av sin träning. Kliniken drevs av Anthony Bosch, vars far Pedro Publio Bosch tidigare skrivit ut prestationshöjande medel till Manny Ramirez.

Några av de mer etablerade spelare som återfunnits i de kundregister och i Anthony Boschs handskrivna noteringar som tidningen kommit över är:

Alex Rodriguez, New York Yankees
Gio Gonzalez, Washington Nationals
Nelson Cruz, Texas Rangers
Melky Cabrera, Toronto Blue Jays

Rodriguez och Gonzalez har under dagen gått ut med dementier. Miami New Times skriver att de anser sitt material vara legitimt, de ska bland annat ha ringt upp många av de kunder – de flesta utanför sportvärlden – som återfunnits i kundregistret utan att ha fått någon förnekelse att de varit kunder hos Biogenesis. De har tvärtom fått några erkännanden, så de enda dementierna kommer från några av de utpekade spelarna.

Melky Cabrera, då i San Francisco Giants, åkte fast med för höga värden av testosteron förra säsongen och fick en 50 matcher lång avstängning till följd.

Visa kommentarerStäng kommentarer

1 Kommentera

  • From The Cheap Seat
    Posted 30 januari, 2013 at 21:36 0Likes

    Ska vi gissa att Yankees tittar djupt ner i A-Rods kontrakt för att hitta något som gör att de kan riva det? De lär väl aldrig lyckas, men nog är det förmodligen det mest lästa dokumentet på Manhattans advokatbyråer just nu.

Kommentera!